Spania er et land fullt av vakre og historiske reisemål, og det er vanskelig å velge bare 10, men vi har imidlertid klart å spikre sammen 10 anbefalte reisemål du kan besøke på en Spaniareise.

1. Barcelona – Storbyliv, strand og FC barcelona

Barcelona er en stor og pulserende by som ligger på østkysten av Spania. Byen er kjent for sin unike arkitektur, inkludert mesterverkene til den berømte arkitekten Antoni Gaudi, som La Sagrada Familia, Park Güell og Casa Batlló.

Les også: Slik besøker du Barcelona med lavt budsjett

Stranden i Barcelona

Barcelona har også en flott strandpromenade og en livlig nattelivsscene, som inkluderer noen av Europas beste klubber. Matkulturen i Barcelona er også en av de beste i Spania, og tilbyr alt fra tradisjonell katalansk mat til gourmetretter.

Shopping i Barcelona

For de som liker shopping, er Barcelona også et flott sted å besøke. Byen har et stort utvalg av butikker, fra små lokale butikker til store kjøpesentre. En av de mest populære shoppingområdene i Barcelona er Passeig de Gracia, en stor gate med en rekke eksklusive butikker og kjente merkevarer.

Les også: 10 ting å gjøre i Barcelona

Alt i alt er Barcelona en fantastisk destinasjon for de som ønsker å oppleve en spennende og livlig storby med fantastisk arkitektur, flotte strender, god mat og drikke, rik kultur og et livlig natteliv. Byen passer for alle aldre og interesser, og er en perfekt destinasjon for både familier, par og grupper av venner.

Bilde av Sagrada Familia i Barcelona
Bildet viser Sagrada Familia i Barcelona

2. Madrid – Storby og Spanias hovedstad

Madrid er hovedstaden i Spania og et annet populært reisemål. Byen har en flott blanding av gammelt og nytt, med historiske bygninger og moderne museer. Det verdenskjente kunstgalleriet Prado ligger i Madrid, og byen er også kjent for sine gode muligheter for shopping og matopplevelser.

Les også: 10 ting å gjøre i Madrid

Populære turistattraksjoner i Madrid

Noen av de mest populære turistattraksjonene i Madrid inkluderer det kongelige slottet, Retiro-parken og Puerta del Sol. Torget i Madrid som går under navnet Puerta del Sol er ganske imponerende, men det samme kan man også si om det kongelige slott.

Retiro-parken i Madrid

Natteliv i Madrid

Når det gjelder natteliv, har Madrid et stort utvalg av barer og klubber som passer for alle aldre og interesser. Byen er kjent for å ha en av de beste nattklubb-scenene i Europa, og det finnes alt fra små og intime barer til store nattklubber som holder åpent til langt på natt.

Det er ikke vanskelig å få tiden til å gå når du besøker Madrid. Med fantastisk mat, flotte byggverk og en spennende kultur, så kommer du til å ville besøke Madrid igjen etter å ha vært her på en feriereise.

Les også: Madrid om vinteren

3. Sevilla – Besøk Alcazar-palasset

Sevilla er en vakker by i Andalucia-regionen i Spania og er kjent for sine flotte bygninger og livlige natteliv. Den mest kjente turistattraksjonen i Sevilla er Alcazar, et gammelt maurisk palass som stammer fra det 14. århundre.

Slottet Alcazar i Sevilla er et unikt byggverk
Det mauriske palasset Alcazar i Sevilla er et unikt og fantastisk byggverk som må oppleves

Les også: Dagstur til Cadiz fra Sevilla

Katedralen i Sevilla, som er den største gotiske katedralen i verden, er også en populær turistattraksjon. Sevilla er kjent for sin flamenco-kultur, og mange av byens barer og klubber tilbyr levende flamenco-opptredener.

Les også: 6 anbefalte restauranter i Sevilla

Natteliv i Sevilla

Når det gjelder natteliv, er Sevilla også kjent for sitt livlige og mangfoldige uteliv. Byen har et stort utvalg av barer og nattklubber, og er spesielt kjent for flamenco-klubber som tilbyr tradisjonell flamencodans.

Historie og kultur i Sevilla

For de som er interessert i historie og kultur, har Sevilla også en rekke interessante museer, som for eksempel Museum of Fine Arts of Seville, som har en stor samling av kunstverk fra det 14. århundre til i dag. Det finnes også flere andre museer som tar for seg byens historie og kultur.

4. Granada – Besøk Alhambra-palasset

Granada er en vakker by i Andalucia-regionen i Spania og er hjemmet til det verdensberømte Alhambra-palasset, som er en av Spanias mest besøkte turistattraksjoner. Byen har en vakker gammel bydel, og det er en koselig atmosfære i byen som gjør den til en av de mest populære reisemålene i Spania. Granada ligger også i nærheten av Sierra Nevada, som er et populært sted for vintersport.

Les også: 12 ting å gjøre i Granada

Alhambra, et palass fra da araberne styrte i Granada, Spania.

Natteliv i Granada

Granada er også kjent for sitt livlige natteliv, spesielt i området rundt Plaza Nueva og Calle Elvira. Her finner man et stort utvalg av barer og klubber som tilbyr alt fra livemusikk til DJ-er og dansegulv.

For de som er interessert i historie og kultur, har Granada mye å tilby. Byen har flere interessante museer, som for eksempel Museum of Fine Arts of Granada, som har en stor samling av spansk kunst fra det 15. århundre og frem til i dag. Det finnes også flere historiske kirker og katedraler i Granada, som for eksempel katedralen i Granada, som er et flott eksempel på renessansearkitektur.

Les også: Ferie i Granada – Opplev Alhambra

Mat og Drikke i Granada

Granada er også kjent for sitt utmerkede mat- og drikkekultur. Byen er spesielt kjent for sin tapas, som er små retter som serveres på barer og restauranter i byen. Dette er en flott måte å prøve ut lokale spesialiteter og få smake på den autentiske maten i Granada.

Sacromonte – En spennende gammel bydel

En annen flott attraksjon i Granada er Sacromonte, som er en gammel bydel som er kjent for sine grottehus og flotte utsikt over byen. Her kan man oppleve flamencodans og lære mer om områdets historie og kultur.

Utsikt over den historiske bydelen Sacromonte i Granada

5. Valencia – Vakre strender og parker

Valencia er en stor by på østkysten av Spania og er kjent for sin moderne arkitektur, vakre parker og strender, samt sin berømte paella. Byen har en flott blanding av gammelt og nytt, og noen av de mest populære turistattraksjonene inkluderer byens katedral, Torres de Serranos og Torres de Quart, som er to gamle byporter.

Strand i Valencia: Sagunto-stranden
Strand i Valencia: Sagunto-stranden

Ciutat de les Arts i les Ciències (byen for kunst og vitenskap)

En av de mest populære attraksjonene i Valencia er Ciutat de les Arts i les Ciències (byen for kunst og vitenskap), som er et stort kompleks av moderne bygninger som huser et vitenskapsmuseum, et operahus, en kunstutstilling og et akvarium. Bygningene i komplekset er utformet av den berømte arkitekten Santiago Calatrava, og er en attraksjon i seg selv.

Barrio del Carmen – Gamlebyen

Valencia er også kjent for sin vakre gamleby, Barrio del Carmen, som har smale gater, fargerike bygninger og vakre torg. I den gamlebyen finner man også flere historiske attraksjoner, som for eksempel katedralen i Valencia, som har en berømt kapell som inneholder det hellige gral.

Den koselige Bolseria-gaten i Barrio del Carmen, Valencia

Mercado Central – Stort matmarked

En annen populær attraksjon er Mercado Central, som er en stor matmarked som selger ferske råvarer og lokale spesialiteter. Dette er en flott måte å oppleve Valencias matkultur på, og man kan smake på alt fra lokale oster til sjømat og ferske grønnsaker.

Les også: Anbefalte restauranter i Valencia

Strender i Valencia

Valencia er også kjent for sin strandpromenade, som strekker seg over flere kilometer langs byens kystlinje. Stranden i Valencia, Playa de la Malvarrosa, er en av de mest populære strendene i Spania, og er et flott sted å tilbringe en dag i solen eller prøve ut vannsportsaktiviteter.

Utsikt over Valencia i Spania fra slottet Knights Templar
Utsikt over Valencia fra slottet Knights Templar

Museer og kunstgallerier i Valencia

For de som ønsker å oppleve mer av Valencias kultur, kan man besøke flere av byens museer og kunstgallerier, som for eksempel Museum of Fine Arts i Valencia, som har en stor samling av spansk kunst fra det 14. århundre og frem til i dag.

Alt i alt er Valencia en flott destinasjon for de som ønsker å oppleve en livlig og fargerik by med en rik kulturarv, vakre strender og en spennende matkultur. Byen har noe å tilby for alle, og er et flott sted å besøke for både familier, par og grupper av venner.

6. San Sebastian – Fantastisk mat og vin

San Sebastian ligger i Baskerland i nord-Spania og er kjent for sine vakre strender, fantastiske mat og vin, og sine årlige filmfestivaler. Byen er også kjent for sin vakre arkitektur og sin koselige atmosfære.

San Sebastian, en flott by i Baskerland i det nordlige Spania
San Sebastian er en fantastisk vakker by

Les også: 10 ting å gjøre i San Sebastian

San Sebastian ligger i Baskerland, så her kan du oppleve en helt annen kultur enn lengre sør i Spania både i form av mat og drikke. Baskerland har også sitt eget språk (baskisk), så her får man oppleve Spania på en annen måte. San Sebastian er absolutt et anbefalt reisemål i Spania.

7. Malaga – Besøk gamlebyen og Picasso-museet

Malaga er en annen populær destinasjon på Costa del Sol, og er kjent for sine vakre strender og gamlebyen med smale gater og koselige butikker. Byen er også hjem til Picassos fødested, og har et Picasso-museum med mange av hans verker.

Les også: Matopplevelser i Malaga

Byen har en lang historie og har vært bebodd siden antikken, og dette gjenspeiles i de mange historiske og kulturelle attraksjonene i byen.

Alcazaba – Maurisk festning

En av de mest populære attraksjonene i Malaga er Alcazaba, en maurisk festning og palass fra det 11. århundre. Denne festningen er et av de best bevarte eksemplene på maurisk arkitektur i Spania og gir fantastisk utsikt over byen og havet.

Festningen Alcazaba, Malaga
Festningen Alcazaba i Malaga

Les også: Familieferie i Malaga

Malaga-katedralen

En annen attraksjon er Malaga-katedralen, også kjent som «La Manquita» på grunn av sin uferdige sydlige tårn. Katedralen ble bygget mellom det 16. og 18. århundre og har en fantastisk barokkfasade.

Picasso-museet i Malaga

For kunstelskere er det Picasso-museet i Malaga, som er dedikert til den berømte spanske kunstneren Pablo Picasso, som ble født i byen. Museet inneholder en stor samling av hans verker, inkludert malerier, skulpturer og keramikk.

Gamlebyen i Malaga

Malaga har også en vakker gamleby med smale gater, koselige butikker og restauranter. Den gamlebyen er spesielt vakker om natten når den er opplyst av gatebelysning og de mange lysene fra kafeer og barer.

Strender i Malaga

For strandentusiaster er det mange vakre strender i nærheten av Malaga, inkludert Playa de la Malagueta, som er en stor og populær bystrand, og Playa de Pedregalejo, som er kjent for sin vakre promenade og de mange sjømatrestaurantene.

Utforsk Andalucía-regionen

Malaga er også et flott utgangspunkt for å utforske Andalucía-regionen, med mange historiske byer og vakre landskap i nærheten. Les mer om ulike steder i Andalucía her:

8. Bilbao – Besøk Guggenheim-museet og utforsk gamlebyen

Bilbao ligger i den nordlige delen av Spania og er kjent for sitt fantastiske Guggenheim-museum, som har en imponerende samling av moderne kunst og arkitektur. Museet ble designet av den berømte arkitekten Frank Gehry og åpnet i 1997.

Casco Viejo – Det gamle bysentrumet i Bilbao

En annen populær attraksjon er Casco Viejo, det gamle bysentrumet i Bilbao. Dette området har smale brosteinsgater, fargerike bygninger, og er hjem til mange av byens mest populære barer, restauranter og butikker. Det er også hjem til Santiago-katedralen, som er en av de eldste og mest imponerende bygningene i byen.

Hus i den historiske gamlebyen i Bilbao

For å oppleve mer av byens kultur og historie, kan man besøke Bilbao Fine Arts Museum, som har en omfattende samling av baskisk og spansk kunst, samt internasjonale verk fra flere århundrer. Byen har også en stor teater- og musikkscene, med mange konserter, festivaler og arrangementer gjennom året.

Les også: Hoteller i Bilbao

Panoramabilde over Bilbao

Matkultur i Bilbao

Bilbao er også kjent for sin matkultur, med mange tradisjonelle baskiske retter og deilige pintxos (tilsvarende tapas) som serveres i de mange barer og restauranter rundt om i byen. Besøkende kan smake på lokale spesialiteter som txangurro (krabbe) og bacalao al pil-pil (torsk i hvitløk og olivenolje).

Besøk mer av Baskerland-regionen

For å utforske mer av Baskerland-regionen, kan man besøke den nærliggende byen San Sebastian, som er kjent for sin vakre strand og sin berømte matfestival. Baskerland er også kjent for sin vakre natur, med fjell, kystlinjer og naturskjønne landskap som er ideelle for fotturer og utendørs aktiviteter.

Alt i alt er Bilbao en flott destinasjon for de som ønsker å oppleve en moderne, livlig og kulturell by med en unik blanding av historie, arkitektur og gastronomi.

9. Córdoba – Flott moskékatedral og arkitektur

Córdoba er en annen vakker by i Andalucia-regionen, og er kjent for sin flotte moské-katedral, som er en av Spanias mest besøkte turistattraksjoner.

Córdoba var en av de viktigste byene i Europa under den islamske gullalderen. Byen har en lang og rik historie, og dette gjenspeiles i de mange historiske og kulturelle attraksjonene som finnes her.

Imponerende moské bygd av maurerne

En av de mest imponerende attraksjonene i Córdoba er Mezquita-Katedral, en moské som ble bygget av maurerne på 700-tallet. Etter at maurerne ble fordrevet fra Spania, ble moskeen omgjort til en kristen katedral. Bygningen har en unik blanding av maurisk og kristen arkitektur, med en stor hage og fontene inne i bygningen.

Alcázar de los Reyes Cristianos – Maurisk festning

En annen populær attraksjon er Alcázar de los Reyes Cristianos, en maurisk festning og palass fra det 14. århundre. Festningen har en fantastisk hage med mange fontener og dammer, og gir fantastisk utsikt over byen og elven Guadalquivir.

CORDOBA, SPANIA – 16. mai: Hagene i Alcazar de los Reyes Cristianos i Cordoba, Spania. Alcazar har hageareal på 55 000 kvadratmeter full av vegetasjon omringet av fontener og dammer.

For å oppleve mer av byens historie og kultur, kan man besøke de jødiske kvartalene i Córdoba, som har en lang og interessant historie. Kvartalene er fulle av smale gater, vakre hager og sjarmerende bygninger, og er hjem til den gamle synagogen i Córdoba, som ble bygget på 1300-tallet.

Kulturliv i Córdoba

Córdoba har også et blomstrende kulturliv, med mange teatre, museer og festivaler gjennom året. Byen er kjent for sin flamenco-tradisjon og har mange barer og klubber hvor man kan oppleve den livlige musikken og dansen.

Mat og drikke i Córdoba

For matelskere er Córdoba kjent for sin lokale mat og drikke, inkludert tapas og lokale viner. Byen har mange gode restauranter og barer hvor man kan nyte den autentiske maten og stemningen i Andalucía.

Córdoba er flott for å utforske Andalucía-regionen

Córdoba er også et flott utgangspunkt for å utforske resten av Andalucía-regionen, med mange vakre landskap og historiske byer i nærheten, inkludert Granada og Sevilla.

10. Santiago de Compostela

Santiago de Compostela er en historisk by i Galicia-regionen, og er kjent for å være endepunktet for den berømte pilgrimsreisen Camino de Santiago. Byen har en vakker gammel bydel og en imponerende katedral.

Katedralen i Santiago de Compostela

Katedralen i Santiago de Compostela er byens mest kjente landemerke og en av de mest betydningsfulle katedralene i Spania. Ifølge legenden er det her apostelen Jakob ble gravlagt, og pilegrimer fra hele verden kommer hit for å se katedralen og besøke apostelens grav. Katedralen er også kjent for sin fantastiske arkitektur, og den er et flott eksempel på romansk og gotisk arkitektur.

Bilde av katedralen i Santiago de Compostela, byens mest kjente landemerke.

Museer og gallerier

Byen har en rik historie og kultur, og det finnes en rekke museer og gallerier som er verdt å besøke. Blant de mest populære er Galicia-museet, som gir en innføring i regionens historie og kultur, og Klostermuseet, som ligger i et middelaldersk kloster og viser livet til munkene som bodde der.

Santiago de Compostela er også kjent for sin vakre gamleby, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Den gamlebyen er en labyrint av smale gater og sjarmerende torg, og det er her man finner mange av byens beste restauranter, kafeer og barer. Den mest kjente gaten i gamlebyen er Rúa do Franco, som er kjent for sine tapasbarer og lokale spesialiteter.

Regnfull gate i gamlebyen i Santiago de Compostela

Parken Alameda

En annen populær attraksjon i Santiago de Compostela er parken Alameda, som ligger på en ås med utsikt over byen. Parken er et flott sted å slappe av og nyte utsikten, og den har også flere flotte fontener og skulpturer.

Spania er flott, uansett hvor du reiser

Uansett hvilket av disse reisemålene du velger, er Spania en flott destinasjon for ferie med fantastisk mat, vakre strender og rik historie og kultur.

Forfatter

Skriv en kommentar