Marbella er en vakker by beliggende i Málaga-provinsen i Andalucía. Mest kjent for sitt yrende natteliv, men byen kan tilby så mye mer enn sene nattekvelder på en bar. Sol og bading hører med når du besøker Marbella, og du kan nyte en av de flotte strendene når du er her på ferie.

Se spennende aktiviteter i Marbella du kan bestille hos GetYourGuide her

1. Besøk gamlebyen

Alle byer med sjarm har en gamleby, Marbella er intet unntak. Den eldste delen av Marbella er et ordentlig funn. Det er rett og slett en labyrint av gågater lagt med røde fliser og sprø asfaltering. Bygningene i gamlebyen er alle hvitkalkede med terrakottatak. Mange av byggverkene stammer helt tilbake til renessansen.

2. Alameda-parken

Bare noen få skritt fra gamlebyen, så finner du Alameda-parken. Denne parken føles nesten som en privat hage, og her er det fullt mulig å kose seg med medbrakt lunsj. Legg merke til benkene her, som er kledd med håndmalte fliser som viser monumenter og historien til Marbella.

3. Puerto Banús

Noen få kilometer øst for «gamle» Marbella finner du Puerto Banús. Her er det meste luksuriøst og det er ikke langt mellom lekre biler, båter og motorsykler. Her ser du mye av rikdommen til spanjoler, nordmenn, engelskmenn, russere og mange andre nasjonaliteter. Superyatchene du ser i Puerto Banús er et sjeldent syn i Norge, men her ser du dem på rekke og rad. Innimellom den materialistiske rikdommen finner du også en praktfull nesehornskulptur laget av ingen ringere enn Salvador Dalí. Skulpturen veier hele 3,6 tonn.

4. Iglesia de la Encarnación

En av de viktigste bygningene kulturelt og historisk i Marbella er Iglesia de la Encarnación. Dette er en renessanse- og barokkirke fullført på midten av 1700-tallet. Marbella ble ikke gjenerobret før på slutten av 1400-tallet fra maurerne, mye senere enn nesten alle andre steder i Spania.

Iglesia de la Encarnación er en tidligere moske, men ble et kristent tilbedelsessted flere hundre år før den ble fullført. Kirkens tårn var en gang en minaret.

5. Golf

Marbella er en lekeplass for velstående med unike muligheter når det gjelder golf. Det er en lang rekke golfbaner i Marbella, faktisk så mange som 32 innen en halvtime fra byen. Det er en rekke ulike golfklubber. Noen krever det spesiell invitasjon, mens mange er åpen for folk flest. Er du nybegynner i golfverden, så er Monte Paraiso noe for deg. Den er like i nærheten av sentrum, og er perfekt for deg som er nybegynner. Den kan likevel være en utfordring for de mer erfarne.

Andre golfklubber du kan sjekke ut er: La Quinta Golf, Country Club, Los Naranjos eller Real Club de Golf las Brisas.

6. Dagstur til en nærliggende strand

Costa del Sol er fylt med strender med blått flagg. Du kan for eksempel ta en dagstur til Estepona hvor El Padrón ligger. Her er det kafeer, restauranter og et stort shoppingområde like ved.

Leier du bil, så kan du også ta turen til San Roque som ligger cirka 45 minutter kjøring sør for Marbella. En strand som er verdt å besøke her er den avsidesliggende Cala Sardina. Stranden går også under navnet Playa del Cabrero. Dette er en fantastisk strand hvor du i mange tilfeller kan nyte stillheten uten at det er altfor mye folk der.

Foretrekker du en strand ikke så langt unna, så kan El Ancón anbefales. Stranden ligger mellom Río Verde og Puente Romano.

7. Bonsai-museum

Opp en bakke fra gamlebyen finner du Arroyo de las Represas Park som er et sted med en av de fineste enkeltsamlingene Bonsai-trær i Europa. Her har du også muligheten til å se skilpadder. Du finner også oliventrær her, og det eldste skal visstnok være over 300 år gammelt.

8. La Concha

Får du ikke nok av fjell, så er La Concha en mulighet når du er på ferie i Marbella. La Concha tilhører Sierra Blanca kystområdet og er omtrent 1200 meter høy. Det er en fantastisk utsikt som møter deg om du kommer deg til toppen av fjellet. Fra toppen kan du se langt utover Marbella, og faktisk helt til Atlasfjellene i Marokko.

9. Basílica de Vega del Mar

Basílica de Vega del Mar er noen unike kirkeruiner som ligger i Marbella. Dette er ett av få eksemplarer av en nordafrikansk vestgotisk kirke som er bygget i Andalucia. Gjenstander som ble funnet på dette området har havnet på Nasjonalmuseet for arkeologi i Madrid.

Det er opprinnelig et paleokristisk sted bygget av romerne som senere ble utvidet av vestgoterne.

10. Avenida del Mar

Denne vakre gangvegen går fra Alameda-parken til Playa de la Venus ved siden av marinaen i Marbella. Dette er en bred gågate med palmer, fine trimmede hekker samt flere offentlige kunstverk. Bronseskulpturene her ble designet av Salvador Dalí, så bruk gjerne litt tid på å studere disse. Det ligger butikker og barer langs gangveien, så her har du full mulighet til å kjøpe deg god mat eller shoppe klær.

Les også: Luksushoteller i Marbella

11. Ta en sykkeltur langs promenaden

Hva er vel bedre enn å ta en sykkeltur langs promenaden i Marbella? Du trenger ikke være en proffsyklist, og du kan fint leie deg en sykkel på flere steder i byen. Tråkk deg rundt langs promenaden og nyt den friske luften. Blir du tørst underveis, så kan du stoppe på en av barene langs promenaden og få deg noe kaldt å drikke.

12. Spille sjakk

Det er kanskje ikke alle som reiser til Spania for å spille sjakk, men dette er fin rekreasjon i den stekende varmen. Plaza del Mar er møteplassen i Marbella for deg som elsker sjakk. Her møtes folk i alle aldre for å spille sjakk, så ta med deg godt humør og kos deg!

13. Besøk Nueva Andalucía

Nueva Andalucía er en luksuriøs bydel i Marbella med mange fantastiske byggverk. Her finner du tradisjonell arkitektur, og du møter en litt annen verden enn andre steder i Marbella. Her er det typisk andalusisk arkitektur. I tillegg finner du en rekke kommunale golfbaner her.

14. Se de spektakulære restene av et maurisk slott

I Marbella finner du rester av «høyhuset» som omringet byen. Murene stammer fra 500-600-tallet, og er en viktig del av Marbellas muslimske kulturhistorie.

15. Ta en shoppingtur på La Cañada

Marbella er en perfekt by for shopping. På La Cañada-senteret er det gode priser og stort utvalg av kjente merkevarer. Kjøpesenteret har rundt 300 butikker, restauranter, kafeer samt en kino. Er du ute etter luksusartikler, så er dette plassen å kjøpe inn artiklene på.

16. Besøk kong Abdul Aziz Al Saud moskeen

Marbella moske var den første moskeen som ble bygget etter den kristne gjenerobringen av Spania. Moskeen ble reist av Cordoban-arkitekten Juan Mora Urbano. Her er det kapasitet til over 800 troende. Rundt moskeen er det fantastiske hager, så du vil bli imponert om du tar en tur innom denne moskeen. Inne i moskeen finner du et imponerende bibliotek.

17. Besøk Torre Ladrones (Tyvetornet)

Dette unike tårnet finner du i det naturlige landskapet i Artola Dunes. Tårnet ble bygget på den tiden araberne dominerte den spanske halvøy. Selve tårnet er 15 meter høyt, noe som gjør det til det høyeste på Malaga-kysten.

18. Se kunstverk på Ralli-museet

Ralli-museet i Marbella åpnet i år 2000, og er ett av fem som finnes over hele verden og det eneste i Europa. Her finner du viktig sanntidskultur, skulpturer fra Dalí og Maillol. Du finner ellers malerier fra kjente malere som Marc Chagall, Henry Moore, André Mason, Max Ernst og Paul Wunderlich.

19. Spis tapas

Besøker du Marbella kommer du ikke utenom tapas. Hva er vel ikke bedre enn å nyte tapas og øl på en varm sommerdag? Denne andalusiske tradisjonsmatretten smaker fantastisk, og du kan hoppe rundt mellom en rekke ulike tapasbarer.

Her er noen tapasbarer vi kan anbefale:

  • Barrocco
  • La Bodeguita
  • Tapas y Olé
  • Taberna Tierraranda
  • La Taberna del Pinxto
  • Magna Café

20. Lunsj på restauranten El Patio de Mariscal

Etter at du har gått rundt i gamlebyen, så kan du ta en tur innom El Patio de Mariscal. Dette er en restaurant som anbefales av tilreisende og lokalbefolkningen. Det er en nydelig setting her, og perfekt for en deilig lunsj. Vi kan anbefale en av rekerettene eller paella. Husk å legge igjen tips om du er fornøyd med maten og servicen.

Forfatter

Skriv en kommentar