Man skal ikke være lenge i Spania før man begynner å legge merke til at spanjolene er svært familiære av seg, og nesten alt de gjør, gjør de sammen som en familie hvor både store og små deltar på likefot. Enten de går på restaurant, på stranden eller i fornøyelsesparken er alle med, fra oldemor til de aller minste i barnevogn, hvilket har gjort at svært mange severdigheter og attraksjoner er tilrettelagt for nettopp dette.

Det kan imidlertid være litt uoverskuelig hvilke feriesteder som er familievennlige og hvilke som ikke er det, men forhører man seg litt hos de forskjellige reisearrangørene burde de komme opp med noen gode forslag.

Mange forbinder gjerne kanariøya Tenerife med full fart og festing døgnet rundt, men sannheten er at feriesteder som for eksempel Puerto de la Cruz noe lenger nord på øya er betraktelig roligere og mer velegnet for familieferier enn de mer sydlige byene. Men selv om Puerto de la Cruz regnes for stille, er det likevel nok å ta seg til der, blant annet i fornøyelsesparken Loro Parque eller i vannparken Lago Martinez.

Costa Teguise sin Playa de las Cucharas strand
Stranden Playa de las Cucharas i Costa Teguise på Tenerife.

Et annet populært sted for barnefamilier er Moraira som i tillegg til en fin og rolig sandstrand også ligger i forholdsvis nærhet til en rekke spennende attraksjoner velegnet for både store og små turister. Her kan man nevne blant annet Aqualandia, Terra Mitica Temapark og Mundomar Marine Park, som alle byr på mange interessante ting man kan se og gjøre.

Til tross for at Costa Brava regnes som en av Spanias røffeste kystlinjer, finnes det likevel en rekke rolige strender som passer ypperlig for blant annet barnefamilier og eldre der. I byen Tossa del Mar finner man en rolig atmosfære, tilpasset alle som ønsker en avslappende ferie uten alt for mye stress og mas.

Tossa de Mar er et vakkert feriemål utenfor Barcelona.

Selv om man kanskje ikke skulle tro det, finner man faktisk en av Spanias roligste og mest harmoniske feriedestinasjon på Ibiza. Glem alt om fyll og fest i den lille feriebyen Portinatx, som til tross for at den bare ligger noen få kilometer nord for partybyen San Antonio, virker som å ligge i et helt annet univers. Rolige strender i avslappet miljø gjør dette stedet perfekt for familier som ønsker å nyte et ferieopphold i ro og mak i Spania.

Nydelig bilde av Ibiza by.

En annen destinasjon, også beliggende på Kanariøyene, er feriestedet Corraleja helt nord på Fuerteventura. Corraleja har de siste årene opparbeidet seg et velfortjent rykte som et særdeles familievennlig sted å feriere i, og mange solhungrige skandinaver reiser hit for blant annet å feire en annerledes jul, på stranden i skyggen under palmene. En opplevelse som etter hvert er blitt så ettertraktet, at skal man være sikret et hotellrom i denne høytiden, skal det bestilles god tid i forveien.

Corralejo er et fantastisk feriested på Fuerteventura, som hører til Kanariøyene.
Forfatter

2 Kommentarer

  1. Jul i Spania….
    Hva kan rekommenderes av ferisested for familie med 2 barn 12 og 15 år?
    Tenker fastlandet, med bademuligheter og aktiviteter. Takknemlig for tips!

Skriv en kommentar