Granada er en by i det sydlige Spania, beliggende på rundt 730 meters høyde over havet, ved foten av Sierra Nevada fjellene. Byen er Spanias 13 største, og hadde i 2005 en anslått befolkning på nærmere 500.000, alle forstadene inkludert.

Byens strategiske plassering har gjennom tidene tiltrukket seg både muslimer, jøder og kristne, og maurerne bygde i sin tid det imponerende Alhambrapalasset. Et palass som siden 1984 har stått på UNESCOs liste over verdens kulturarv, noe som er lett å forstå dersom man som turist besøker komplekset.

Legger man ferien til Granada og ønsker å besøke Alhambra, bør man allerede før avreise hjemmefra bestille en billett for å komme inn og se palasset da det er et meget populært sted og ofte lange køer for å komme til. Likevel er det en opplevelse man bør få med seg, da palasset har spilt en viktig rolle i den spanske kulturhistorien.

På grunn av høyden er ikke Granada like varm om vinteren som de mer kystnære områdene i Spania, men allerede fra tidlig om våren begynner turistene å komme og spesielt i påsken skjer det mye spennende i Granada. Påsken er Spanias viktigste høytid og det er daglige opptog i gatene hvor store menneskemengder deltar. Samtlige kirker er pyntet med Madonnafigurer og det er stor festivitas over alt.

Granada har også et rikholdig lokalt kulturliv, og dette oppdager man best ved å oppsøke de lokale barene og restaurantene hvor innbyggerne selv går. Spesielt hvis man ønsker å se en autentisk flamencoforestilling er dette måten å gå frem på, og innbyggerne i Granada har ingenting i mot å dele av sine lokale hemmeligheter. Spør, og de vil svare etter beste evne.

Det samme hvis man vil spise litt ekte spansk tapas. Spanjolene spiser gjerne tapas til lunsj, og da bør man følge med på hvilke steder de frekventerer. Mange restauranter tilpasser seg turistene både hva smak, mengde og pris angår, og selv om maten som regel er både god og mettende, vil opplevelsen bli bedre på en lokal taverna hvor både vertskap og øvrig klientel er spanjoler.

Man bør også sette av tid til å oppleve noen av de omkringliggende områdene rundt Granada, som for eksempel en tur opp i Sierra Nevada for å leke litt i sneen, før man eventuelt reiser direkte ned til kysten for å bade i det varme Middelhavet.

Et annet alternativ er en tur til Guadix, hvor en hel by er hugget ut i fjellet. Tidligere var det utelukkende sigøynere som bodde der, men nå er det alminnelige mennesker, og «husene» har alle fasiliteter.

Hoteller i Granada

Det er over 200 hoteller i Granada, og du vil ikke slite med å finne et passende hotell for deg. Vi anbefaler å bestille hotell gjennom Hotels.com da man får svært gode priser her, og de har mange hoteller å velge mellom.

Prisene for et hotell i Granada starter på ca. 170 norske kroner og de dyreste må man betale nærmere 3000 norske kroner for. Den vanligste prisen for en hotellovernatting i Granada ligger på omtrent 500 kroner hvis du bestiller god tid i forveien.

Leiebil i Granada

Det kan være kjekt med leiebil om man befinner seg i Granada for å komme seg rundt og oppleve Spania. Da kan du besøke nabobyer som Ubeda og Baeza. Begge byene kom inn på UNESCO sin verdensarvliste i 2003, men overraskende få tar turen til disse to byene. Med en leiebil kan du enkelt ta deg rundt både i Granada og videre til andre byer. Det er ikke noe problem å avlevere leiebilen i en annen by enn hvor du hentet den.

Man må for all del ikke glemme Alhambra dersom man besøker Granada. Det er en av Spanias største attraksjoner!

Alhambra

Komme seg til Granada

Det er flere måter å komme seg til Granada på. Den aller enkleste måten for oss nordmenn er å reise til Malaga med fly, for deretter skaffe en leiebil videre til Granada. Leiebil får man enkelt tak i på flyplassen i Malaga, og denne kan du leie for korte og lengre perioder. Besøker man Granada, så kan det være greit å ha leiebil for å dra på utflukter og besøke andre byer og landsbyer rundt.

Malaga er også en by med mange kvaliteter. Beliggende på sør-kysten av Spania, så er dette en by man også burde legge igjen noen dager i. Enten man vil slappe av i solen eller oppleve kulturelle severdigheter. Når man først er i Spania, så er dette en by man også burde legge igjen noen dager i. Malaga er full av severdigheter og opplevelser for de fleste aldersgrupper og kjønn.

Forfatter

Skriv en kommentar