San Sebastián er Baskerland sin kulinariske hovedstad. Er du glad i mat, så er San Sebastián et av de beste stedene du kan reise i Spania. Baskerland kan skryte av den høyeste konsentrasjonen av restauranter med Michel-stjerner i hele verden. Sett vekk fra gode matopplevelser, så finnes det også en rekke andre ting du kan foreta deg i San Sebastián. Her vil vi presentere 10 ting du kan gjøre i denne vakre byen nord i Spania.

Finn aktiviteter i San Sebastián og bestill hos GetYourGuide her

1. Ta en gåtur langs promenaden ved La Concha-stranden

Er du helt ny i San Sebastián, så kan det være en god idé å starte med en gåtur langs promenaden La Concha. Denne stranden strekker seg over 2 kilometer kystlinje. Landskapet her er til å ta og føle på. Å gå promenaden tar cirka 20 minutter. Stopp gjerne på turen, ta noen bilder og nyt turen enten med medbrakt mat og drikke, eller mat på en av restaurantene langs promenaden.

2. Besøk Monte Igueldo

Hva med en liten fjelltur når du besøker San Sebastián? Monte Igueldo byr på fantastisk panoramautsikt over byen. For å komme deg opp kan du benytte deg av den antikke taubanen som åpnet i 1912. Når du har nådd toppen kan du se på El Torreón, et tårn fra 1500-tallet som du kan klatre opp til for en liten slant med penger. Herfra har du en 360-graders utsikt samt en utstilling med historiske fotografier. En annen severdighet på Monte Igueldo er en gammeldags fornøyelsespark. Her finner du radiobiler, padlebåter, karusell og tømmerstokkrenne.

3. Spis ute på restaurant

Hva med å nyte ekte baskisk mat når du er på ferie Donostia/San Sebastián? Det popper stadig opp nye restauranter i byen, men noen har vært der i årevis og leverer mat av ekte kvalitet. De beste restaurantene ligger spredd rundt om i byen, men følg gjerne på lokalbefolkningen. De vet hvor den gode maten befinner seg!

4. Besøk Castillo de la Mota fra 1100-tallet

Ved foten av Monte Urgull ligger San Sebastián Paseo Nuevo (eller «den nye promenaden»), en naturskjønn sti som omkranser fjellet. Du finner stien ved akvariet, og passerer under Castillo de La Mota. Festningen Castillo de La Mota stammer fra 1100-tallet og er et nydelig byggverk som du bør oppleve på din ferie i San Sebastían.

5. Besøk enestående Basílica de Santa María del Coro

En av de mest besøkte attraksjonene i San Sebastián er Basílica de Santa María del Coro. Det er en av de mest kjente kirkene og en populær turistattraksjon. Bygningsarbeider stammer tilbake fra 1743, men det er bevis på at kirken er mye gamlere enn som så. Ønsker du å gå inn i kirken, så sjekk gjerne åpningstidene på forhånd. Det er gratis å gå inn i kirken.

6. Slapp av på Playa de la Concha

San Sebastián har mer enn én strand og skal du nyte ferien anbefaler vi deg å ta en tur innom Playa de La Concha. Ta deg en svømmetur, sol deg eller ta en spasertur langs stranden. Ta med deg mat på stranden eller kjøp deg noe på en av restaurantene som ligger langs promenaden. Husk solkrem!

7. Ta en ferge til Isla de Santa Clara

For en idyllisk badeopplevelse, ta fergen over til Isla de Santa Clara. Øya er bare 32 meter bred og regnes som en historisk nasjonal interesse. Her er det bademuligheter, kafé, restaurant og toaletter. Rundt om på øya er det en rekke skjulte svømmebassenger bortgjemt i krinker og kroker. Etter å ha beveget deg litt rundt, så kan du ta deg en tur opp til fyret for å nyte den fantastiske utsikten.

8. Surf, svøm eller gå langs Playa de Ondarreta

Playa de Ondarreta er den andre av de 3 strendene i San Sebastián. Strandlinjen her er 100 meter bred, så det er nok av plass å boltre seg på. Strandlinjen strekker seg opp ot Monte Igueldo.

Playa de Ondarreta har gode forhold for surfing, men se an været og pass godt på deg selv. Vannet her er deilig, så ta deg gjerne en svømmetur enten du er sammen med familie, venner eller kjæreste.

9. Besøk akvariet

San Sebastián akvariet ligger langs havnen ved enden av Bahía de la Concha i gamlebyen. Akvariet er en del av et oseanografisk museum som ble grunnlagt for over etthundre år siden. Her er det mye å se, så kos deg på turen rundt i akvariet.

Adressen til akvariet er: 1 Plaza de Carlos Blasco Imaz, 20003 Donostia, Gipuzkoa

10. Surf på bølgene på Playa de la Zurriola

Vi måtte få med den siste stranden også. Surfere fra hele verden besøker Playa de la Zurriola. Blant sportsentusiaster, så er stranden svært populær. Enten kan du begi deg ut på bølgene eller så kan du observere surfingen som foregår her.

Har du lyst til å dele reisetips med oss? Følg oss gjerne på Facebook.

Forfatter

Skriv en kommentar