Reis til Malaga, hovedstaden på den sørlige solkysten til Spania, Costa del Sol. Som navnet kystlinjen tilsier, kan man forvente mange solfylte dager her. Drar man på ferie til Malaga kan man få en fin blanding av slappe dager på stranden, byliv og morsomme aktiviteter for familien. Fra Norge er det mulig å fly direkte fra Rygge, Torp og Gardermoen for en billig penge.

Besøk i Malaga Sentrum med familien

Malaga har blitt styrt av både fønikere, romere, arabere, kristne og maurere. Det har gjort at byen er helt spesiell og har blitt en av middelhavets eldste og viktigste steder. Er man lur og planlegger ferien i påsken får man også med seg det spektakulære karnevalet Semana Santa. Malaga sentrum, Sentrale Malaga, er en attraksjon av seg selv og man kan sette av hvertfall en halv dag for å spasere rundt i byen med familien. Gjerne spis middag eller lunsj her da byen har uendelige små og koselige tapas- og sjømatrestauranter. Katedralen i Malaga, det romerske teater og Gibralfaro-slottet som ligger høyt på en fjelltopp ved sentrum er populære reisemål. I sentrum kan man shoppe på verdenskjente spanske merkebutikker som Desigual, Zara og Mango i shoppinggaten Calle Larios. På en ekstra varm dag kan man gratis besøke Parque de Malaga som er en praktfull botanisk hage og park. Her er det mulig å skygge seg for solen under eksotiske palmer og andre planter.

Les også: Hoteller i Malaga

Badestrender

På solkysten kan man dra på uendelige strender for et kjølig bad i middelhavet. Nære Malaga sentrum finnes en kunstig strand som heter La Malagueta. Stranden er bare en kort spasertur unna. Ønsker man en større strand kan man leie bil og kjøre mot øst til Playa las Acacias som er en by med flere vakre strender. For familien kan El Palo anbefales. Her finner man mange aktiviteter som dykking og andre badeleker på stranden. De aller fleste strendene i Malaga har både dusj og livredder så det er både praktisk og trygt for familier.

Les også: 10 ting å gjøre i vakre Malaga

Strand i vestlige delen av Malaga:

Andre bademuligheter

I Malaga er det mange vannparker man kan besøke om man vil vekk fra strendene. Parque Acuatico i Mijas er en vannpark med hele 5 store attraksjoner for barna. Her er det bølgebasseng, lekeplass og minigolf i tillegg til andre bassenger for både store og små barn. For en helt spesiell opplevelse for de litt større barna kan man dra på elvevandring i Rio Chillar i Nerja. Gjennom utrolig natur går man opp fjellet i elvebasseng og fosser. På turen opp krysser man flere praktfulle naturparker som Sierras de Tejeda, Almijara og Alhamas. Med nistemat, vann og solkrem kan man gå på elvevandring helt gratis i Rio Chillar.

Høydetopp og dypdykk i Benalmádena

Calamurro Fjellet er et fjell på 769 meter over havet i Benalmádena, en by i Malaga-provinsen. Dette er en tur som ikke passer seg for de med høydeskrekk. For å komme seg på toppen fjellet for å nyte den fantastiske utsikten må man nemlig ta taubanen opp. På toppen kan man også se et et ørneshow som er veldig populært for familier. Solkystens eldste og største fornøyelsespark Tivoli World finnes også i Benalmádena og er alltid en favoritt for barna. For et dypdykk inn i havets verden kan man besøke akvariumene Sealife Akvarium og Selwo Marina.

Familieaktiviteter i Fuengirola

Malaga-provinsen er kjent for flotte golfbaner for de skikkelig interesserte. For familien er Adventure golf en utrolig morsom aktivitet. Det er en stor golfbane med 19-hull og egen restaurant hvor man kan spise og slappe av for å lade opp energi til flere runder med mini-golf. I sentrum kan man tar turen innom dyrehagen BioParc å se på lemurer og andre eksotiske dyr. I stedet for en typisk hopp på og hopp av buss er det i Fuengirola mulig å ta et minitog rundt byen. Man kan ta toget til enhver tid for å se de viktigste attraksjonene i byen mens barna gleder seg over å sitte i mini-toget.

Steder å bo med familien

For familieferie kan det anbefales å bo utenfor Malaga sentrum. Det er roligere og billigere å bo utenfor sentrum. Ønsker man å dra inn til sentrum kan man enkelt ta buss eller hurtigtog som er den raskeste og mest behageligste reisemåten. Det er mange familievennlige hoteller i Malaga som tilbyr frokost på hotellet. Det kan være både praktisk og billig. Ønsker man en mer unik opplevelse kan man leie leilighet eller feriehus på Airbnb.

Oppdatert 14.03.2023

Skrevet av Elise Alstad
Forfatter

Skriv en kommentar