Asturias er en autonom region og provins som ligger helt nord i Spania. Det bor over 1 millioner innbyggere i regionen, og her finner du en rekke vakre landsbyer med sitt eget særpreg. Det er færre turister nord i Spania, og ikke overfylt som visse deler av Sør-Spania kan være på sommeren.

Les også: 5 feriesteder du kanskje ikke har hørt om i Spania

Ønsker du å ta deg en tur ut av Asturias og lengre østover? Les mer om den vakre byen Bilbao her!

Ribadesella

Ribadesella er en by som ligger ned nordkysten av Spania, øst for Gijón. Byen ligger vakkert til, og er kanskje en av de best bevarte «hemmelighetene» av feriesteder i Spania. Ribadesella er en perle som mange enda ikke har oppdaget!

Hva kan du gjøre i Ribadesella?

Cuevona de Cuevas er noen flotte grotter du kan besøke. Det er en spesiell kjøretur opp til grottene, men absolutt verdt å besøke. Det kan bli mye trafikk på høytiden av året når alle turister ønsker å besøke grottene. Vær obs på at det er trafikk gjennom grottene, så vis forsiktighet, spesielt dersom du har med barn. Ha gjerne med en lommelykt.

Ønsker du en flott utsikt over Ribadesella? Da bør ta en nærmere titt på Ermita de la Guia. Dette er et fantastisk utkikkspunkt ved kysten hvor du kan se ut over strender og byen.

Restauranter i Ribadesella

Det er generelt mange gode restauranter i Ribadesella. Er du glad i sjømat, så finnes det flere gode restauranter i byen. For spansk mat, så er utvalget stort blant restaurantene i Ribadesella. Av gode spisesteder i Ribadesella, så kan disse nevnes:

  • El Texu (Lokal)
  • Chigre’l Xabron (Sjømat/Middelhavet)
  • Arbidel Restaurante (Penere restaurant)
  • Restaurante Sibariz (Greie priser)

Ribadesella:

Cangas de Onis

En landsby du bør besøke om du vurderer en ferie i Asturias er Cangas de Onís. Dette er den største turistbyen på vestsiden av fjellkjeden Picos de Europa, og har mye vakker natur og interessante byggverk. Denne romerske bruen som går under navnet Punte Cangas de Onis er svært populær blant turister på besøk:

Den romerske broen Puente Cangas de Onis i Cangas de Onis.

Mange tar seg inn i den spanske nasjonalparken Parque Nacional de Picos de Europa fra Cangas de Onís. Nasjonalparken går gjennom Asturias, Castilla y León og Cantabria.

Kyr på beite i Cangas de Onís

Hver søndag er det ostemarked i Cangas de Onís. Her finner du en lang rekke med lokale oster. Er det noen av ostene som faller i smak, så kan du fint ta med deg ost hjem til Norge, om du finner en du liker godt. Det er en grense på totalt 10 kilo kjøtt, ost og matvarer når du reiser til Norge fra et annet land innen EØS.

Cangas de Onís ligger vest for Santander og øst for Gijón.

Llanes

Leier du bil når du besøker Asturias, så er det ikke så veldig langt å kjøre til Llanes fra Cangas de Onís. 40-50 minutter uten stopp, så er du framme. Du kan faktisk ta 3 forskjellige kjøreruter når du kjører mellom de to stedene. Den raskeste veien er å følge A-8 og N-634. Det er også mulig å ta av til Ribadesella mellom Llanes og Cangas de Onís.

I motsetning til Cangas de Onís, så ligger Llanes ved kysten. Her kan du ta et bad på noen av strendene som finnes, og nyte den spanske naturen.

Liker du å være aktiv når du er på ferie, så er det store muligheter for dette i Llanes. Det finnes en rute som kalles for kystruten. Denne begynner i Bustio og ender på stranden La Playa de Guadamía. Denne ruten er 65 kilometer lang og har blitt delt inn i 5 strekninger for å gjøre det enklere.

En annen gårute i Llanes som er populær går fra Alto de la Tornería til Valle de Viango. Denne turen tar fra 4-6 timer én vei. Alto de Tornería ligger cirka 10 kilometer utenfor Llanes.

Liker du surfing, så er det store muligheter for det. Det finnes en egen surfeskole i Llanes som går under navnet Surfskull.

Strender i Llanes-området

Playa de Soraos i Barro:

Playa de Sorraos i Barro

Playa de Andrín, øst for Llanes:

Playa de Antilles. Stranden finner du i enden av Paseo de San Antón i selve Llanes:

Playa de Antilles i Llanes

Colombres

En liten landsby med litt i overkant av 1000 innbyggere du bør besøke dersom du reiser til Asturias er Colombres. Landsbyen er fredfull og rolig. Her kan du virkelig slappe av og nyte Spaniareisen! Den kanskje mest kjente attraksjonen i Asturias er La Quinta de Guadalupe. Dette er et palass som var hjemstedet til Iñigo Noriega. Mest kjent for at han emigrerte til Mexico og søken etter et bedre liv.

Colombres er en liten landsby, så du klarer fint å se mye av Colombres i løpet av noen timer. Perfekt for en lunsj og litt kaffe!

Parroquia de Santa María i Colombres:

Parroquia de Santa María

Cudillero

En sjarmerende landsby som ligger ved sjøen vest for Gijón går under navnet Cudillero. Det bor ikke mer enn rundt 6000 innbyggere her fast. Cudillero er en gammel fiskerilandsby, og mange mener at dette er en av de vakreste landsbyene du finner i Spania.

Virker stedet veldig kjent? Cudillero kan nok minne om Cinque Terre i Italia. Byggverkene er ihvertfall med på å sette sin spesielle sjarm over Cudillero. Det er ikke lov å parkere inne i sentrum mer, så har du leiebil må du parkere litt utenfor. Kanskje like greit, så slipper du støy og eksos fra biler når du nyter ferien.

Landsbyen Cudillero i Asturias

Gijón

Gijón er den største byen i Asturias, men det er likevel mindre turister her enn mange andre steder i Asturias. Har du noen timer til overs, så kan et dagsbesøk i Gijón være interessant. Byen ligger vest for Ribadesella og øst for Cudillero. Skal du kjøre hit fra Ribadesella, så følger du A-8 motorveien. Turen tar cirka 45 minutter.

Det er en fin miks av gammel og ny arkitektur i Gijón. Byen ligger like ved sjøen, og du finner en strand du kan spasere på eller ta et bad i sjøen. Stranden heter San Lorenzo, og er en fin sandstrand. Vær obs på at det kan bli store bølger her. Stranden egner seg til surfing til tider.

Universitetet i Gijón er en arkitektonisk perle, så hit bør du ta turen. Universitetet heter La Laboral og ligger ikke så langt fra San Lorenzo-stranden. La Laboral er det viktigste byggverket som er bygget de siste 100 år i Gijón.

Skrevet av Erlend Rødal

Forfatter

Skriv en kommentar