Valencia er i tillegg til å være Spanias tredje største by, også en svært vakker by. Reiser du hit, så vil du finne nok av matopplevelser som du sent vil glemme. Enten du liker biff, tapas, paella eller andre matretter, så finner du et rikt utvalg av høykvalitets restauranter i Valencia. Gourmetopplevelser finner du mye av i Valencia, men du finner også flere restauranter med tradisjonell mat fra Middelhavet.

La Cocina de Juanry

La Cocina de Juanry kan beskrives som en skjult perle. Restauranten tilbyr europeisk mat, og kan klassifiseres som en restaurant i de øvre prisjiktet. Prisene varierer fra 300-700 for en middag hos La Cocina de Juanry. Lider du av glutenallergi, så får du alternativer her uten gluten. For rundt 350 kroner, så kan du få en fireretters middag. Dette kan anbefales. Spør gjerne de ansatte om råd, så vil de guide deg på veien til en herlig middagsrett.

Adressen til La Cocina de Juanry er: Calle Mariano Ribera 33, 46018 Valencia, Spania

Alqueria del Pou

Leter du etter skikkelig god mat fra middelhavsområdet? Da bør du ta turen innom Alqueria del Pou. Her blir du møtt av et hyggelig personale som gjerne hjelper deg med å finne et godt måltid. Skal du spise mat på denne restauranten, så kan du måtte reservere bord måneder før besøket. Derfor kan det være lurt å bestille bord i god tid. Ring gjerne på deres telefonnummer: +34 962 11 04 46

Adressen til Alqueria del Pou er: Lugar Entrada Rico, 6, 46013 Valencia, Spania

Karak

Ønsker du en smaksopplevelse du sent vil glemme? Da bør da ta turen innom restauranten Karak. Den er i øvre prissjikte, men det kan absolutt være verdt pengene. Prisene for middag varierer mellom 200 og opp til 800-900 kroner. Er du på sparebluss, så er ikke dette restauranten du besøker. På Karak får du servert mat fra middelhavsområdet. Kokken på Karak har vært med på et spansk tv-program, så her er det ikke spart på noe.

Adressen til Karak er: St Musico Vicente Peydro 9

Restaurante Navarro

Restaurante Navarro er en høykvalitets restaurant som serverer sjømat, europeisk og middelhavsmat. Dersom du sverger til vegetarmat, så har de også vegetarvennlige måltider. Prisene hos Restaurante Navarro varierer fra 150 – 450 kroner for en middag. Kvaliteten hos Restaurante Navarro er derimot høy, og du blir møtt på en svært profesjonell måte når du entrer restauranten. Her kommer du til å få en fin kveld!

Adressen til Restaurante Navarro er: Calle Arzobispo Mayoral, 5, 46002 Valencia, Spania

Tredje generasjon som driver familierestauranten Navarro:

 

Yolo Pizza

Ønsker du en middag som ikke koster skjorta, så bør du ta turen innom Yolo Pizza. Her får du servert amerikanske middagsretter til en ok pris. For omtrent 90 kroner får du laget din egen pizza med alt du måtte ønske på. Pizzaen på Yolo Pizza kan anbefales, men du finner også andre retter som kjøtt og fisk her også.

Adressen til Yolo Pizza er: Carrer de Ribera 8, 46002 Valencia, Spania

Casa Carmela

Er du på utkikk etter paella når du besøker Valencia, så bør du avlegge Casa Carmela et besøk. Restauranten lager herlig spansk paella, og bestiller du en deilig vin til maten er du garantert en hyggelig kveld. Personalet på Casa Carmela tar deg godt i mot og er veldig serviceinnstilte. En annen rett som kan anbefales er blekksprut. Restauranten ligger like ved stranda i Valencia, så her kan du nyte ferien, spise god mat og slappe av til musikken.

Adressen til Casa Caremela er: Carrer d’Isabel de Villena, 155, 46011 Valencia, Spania

Kuzina

Gresk mat er fantastisk, og med en utmerket service kommer du ikke til å angre på et besøk hos Kuzina restaurant. I hjertet av Valencias historie finner du en restaurant som har hentet inspirasjon fra Hellas. Her får du tradisjonelle greske matretter til en grei pris. Du kan gjerne start med en salat og deretter prøve moussaka, souvlaki eller en av fiskerettene de har på menyen.

Alkis & Lydia som driver Kuzina restaurant:

Adressen til Kuzina er: Carrer del Comte d’Almodóvar, 4, 46003 Valencia, Spania

Flor de Valencia

Skal du spise sjømat når du besøker Valencia, så bør du besøke Flor de Valencia. Her serveres sjømat, europeisk mat og selvfølgelig mat fra middelhavsområdet. Du må regne med å betale 300-400 kroner for en middag her, men har du med kjæresten så vil det absolutt være verdt pengene. Det finnes en rekke vegetarvennlige måltider om du sverger til det. Du finner også glutenfrie alternativer. Denne restauranten er dermed et sikkert valg om hele familien skal være med.

Adressen til Flor de Valencia er: Avenida Cardenal Benlloch 22, 46021 Valencia, Spania

Forfatter

Skriv en kommentar