Hvor bør man reise i Spania?

Når det kommer til hvor man bør reise i Spania, så kommer det litt an på hva du er ute etter og når på årstiden du reiser. Kanariøyene er en klar favoritt om vinteren, mens Alicante og områdene rundt er populære om sommeren. Mallorca som er en del av Balearene er også et populært reisemål om sommeren.

Ferie i Alicante – Opplev spansk matkultur

Alicante er en by som har vært populær blant nordmenn i mange år, og kommer nok fortsatt til å være det framover. Postiguet-stranden blir hvert år besøkt av mange tusen, og det er ikke uten grunn. Både turister og fastboende benytter seg av denne herlige stranden, som ligger i hjertet av Alicante.

En utflukt som man ikke kan gå glipp av når man besøker Alicante er Santa Barbara-slottet. Dette var en gang i tiden et slott som ble brukt til militære formål, men er i dag en stor turistattraksjon. I slottet kan man se utstilling av eldre gjenstander. Den største opplevelsen når man besøker Santa Barbara-slottet er uansett den utrolige utsikten fra toppen. Her kan du se ut over nydelige Alicante og Postiguet-stranden. Hav så langt man kan se!

Du kan lese mer om Alicante her.

Strand i Alicante
Postiguet-stranden i Alicante

Storbyferie i Spania

Skal du på en storbyferie? Da kan Barcelona være noe for deg. Enten du velger å se Gaudi-byggverkene eller tar en shoppingtur i La Rambla (handlegaten), så vil nok ikke Barcelona skuffe deg. Les mer om å feriere i Barcelona her.

En storby med sjarm og et yrende folkeliv er Madrid. Hovedstaden i Spania er stor, men befinner du deg i sentrum har du svært mange attraksjoner innen 10 minutters gange. Madrid har svært mange gode restauranter, utrolige byggverk og museum i verdensklasse. Madrid er også den eneste storbyen i Europa hvor hotellprisene faktisk har falt. Vil du ha mye valuta for pengene, så tar du en storbyferie i Madrid neste gang!

Les alle våre artikler fra Madrid her

Park i Madrid
Retiro Park i Madrid

Ferie på Gran Canaria, nydelige strender og vakker natur

Mange nordmenn reiser til Gran Canaria hvert år, og destinasjonen er spesielt populært om vinteren. Med en jevn temperatur på cirka 20 grader hele året har denne øya blitt en favoritt blant mange. Sør på øya er det varmest, og det er her de aller fleste nordmenn oppholder seg.

Uansett hvilken årsak du reiser til Gran Canaria, så er det fint å komme hit året rundt. Det er i gjennomsnitt 5 regnfulle dager i måneden på øya mellom desember og februar. Om sommeren regner det sjeldent på Gran Canaria, så denne destinasjonen er med andre ord en sikker vinner da.

Temperaturene går sjeldent over 30 grader på øya, og bikker nesten aldri under 15 grader. Klimaet er med andre ord svært behagelig på Gran Canaria. Vintermånedene er de kaldeste, og litt mindre egnet for svømming. Er du derimot vant til å bade i Norge, så skal det ikke være noe problem.

Det er enkelt å komme seg rundt på Gran Canaria, enten du bruker buss-tilbudet eller leier deg bil. Det kan være lurt å gjøre litt research før du tar buss for å finne ut hvilke ruter som går dit du skal, og fra hvor bussen går. Noen steder på øya er busstilbudet dårligere, og da er god planlegging ekstra viktig. For å finne fram kan du for eksempel bruke rute-funksjonen på Google Maps, så har du en oversikt over hvordan du kommer deg fra A til Å.

Det finnes en rekke feriesteder du kan besøke på

Les flere artikler om Gran Canaria her.

Strand på Gran Canaria
Amadores-stranden på Gran Canaria

Ferie på Fuerteventura – Noen av Europas vakreste strender

En øy vi kan anbefale med jevn temperatur hele året rundt, er Fuerteventura. Med noen av Europas vakreste strender, samt en hyggelig befolkning er du garantert en fantastisk ferieopplevelse her. Denne øya ligger nærmest Afrika av alle Kanariøyene, og avstanden fra Gran Canaria er heller ikke stor. I areal er Fuerteventura den nest største av Kanariøyene, bare Tenerife er større. De fantastiske strendene her strekker seg flere mil, og er i tillegg brede.

Les mer om Fuerteventura her. 

Strand på Fuerteventura
Nydelig strandbilde fra Jandia på Fuerteventura.

Tenerife – Øya som har alt

Tenerife er den største av de syv Kanariøyene, og byr på vakker natur, behagelige priser og et yrende natteliv. Du kan få pakkereiser til Tenerife, men selv om du kanskje tenker at dette er bare et vanlig charter-mål, så er det så mye mer enn det. Vakre Teide er øyas høyeste fjell, ja det er til og med Spanias høyeste fjell.

Landskapet på Tenerife er variert og vakkert. Nord på øya er det litt frodigere, og du har en rekke feriesteder som er verdt å avlegge et besøk. Mange fotografer reiser til Tenerife, for det er utrolig mange fine «shots» du kan få med kamera her.

Været på Tenerife er som regel bra året rundt med mer regn på nordsiden av øya, og svært mange soldager sør på øya. Øya har et rikt utvalg av restauranter og barer. Du kan dermed få det fint her på Tenerife, og du vil garantert finne aktiviteter du trives med. Tenerife er et paradis for surfere, så enten du surfer selv eller velger å observere profesjonelle surfere, så er Tenerife stedet.

August er den varmeste måneden på Tenerife med temperaturer mellom 22-32 grader. Februar er den kaldeste måneden på Tenerife med temperaturer mellom 15 og 22 grader. Oktober er på den annen side den våteste måneden på Tenerife. Mange nordmenn velger å reise i desember til Tenerife, og du vil da oppleve stabile temperaturer, spesielt sør på øya.

Strand på Tenerife
Stranden Playa de las Cucharas i Costa Teguise på Tenerife.

Marbella – Et yrende natteliv og vakre strender

Marbella ligger på den sørlige delen av Spania og kan by på alt fra natteliv til vakre strender. Byen ligger i Andalucía og har like over 140 000 innbyggere.

Marbella er en av de mest pulserende byene i Spania og det er alltid noe som skjer. Du finner flere arkitekturiske perler her i Marbella i tillegg kan byen skilte med flere museum og flere kulturelle begivenheter som reggea-konserter og opera-opptredener.

Vannsport, golf og de interessante byene som ligger i nærheten, det er noe for enhver å gjøre og se i Marbella. Fjellrekken Sierra Blanca ligger heller ikke så veldig langt fra Marbella.

Strand i Marbella
El Ancon strand i Marbella

Asturias – Helt nord i Spania

Asturias er en region med fantastiske strender, arkitekturiske perler, en stor kulturell arv og mye uberørt natur. Det finnes en rekke større byer du kan besøke i Spania, blant annet Gijon, Oviedo og Aviles, men du har også en rekke mindre perler som er verdt å avlegge et besøk. De arkitekturmessige perlene finner du over hele regionen, fra øst til vest.

Les også: Landsbyer og byer å besøke i Asturias

Asturias er litt utenfor allforvei, så du vil ikke være oversvømt av turister på din Spaniareise til Asturias. De aller fleste vil være garantert sol når de drar til Spania, og reiser derfor til den sørlige delen av Spania. Asturias er mye roligere enn sørligere deler av Spania, og enda mer autentisk.

Regnet er det som gjør Asturias til en unik perle nord i Spania. Den vakre naturen har godt av regnet, så det må du nesten bare tåle når du besøker denne vakre regionen.

Byer i Asturias er ikke altfor store, og de aller fleste har gamlebyer du kan besøke. Eller «Casco Viejos» som det heter på spansk. Disse gamlebyene sier noe om historien til byen. Det kan være alt fra krigere, fiskere og sjøfolk som har bodd i de ulike byene her i Asturias.

Det som gjør Asturias til en unik perle er at du kan gjøre så mye forskjellig bare i løpet av én dag. Du kan gå på et høyt fjell om morgenen, for deretter å spise middag i en idyllisk fiskerlandsby eller en av gamlebyene.

Asturias havnet høyt oppe over hvor man bør reise i Spania som turist. Det er så mye å se her og klimaet er fantastisk!

Landsby i Asturias
Landsbyen Cudillero i Asturias

Ferie på fantastiske Mallorca

Reiser du til Mallorca på ferie, så kommer du trolig til å oppleve en av de vakreste strandferiene du noensinne har opplevd. I europeisk sammenheng er mange av strendene på Mallorca som perler å regne.

Det er mye å ta seg til med på Mallorca, og du kan for eksempel tilbringe noen dager i hovedstaden Palma. Her er det mange fine byggverk rent arkitekturmessig, men også mye god mat du kan nyte. Det er flust av restauranter i Palma, og velger du riktig restaurant kan du nyte mat du vil huske i lang tid framover.

Hvor bør man reise på Mallorca? Hver del av Mallorca har sin sjarm, enten du reiser til sørlige deler av Mallorca som Cala Figuera eller Cala Pi. Nord på øya har du populære Alcudia. Det er mange feriesteder å velge i på Mallorca, og du må nesten prøve deg fram for å finne det reisemålet du liker best.

Les flere artikler om Mallorca her

Oppdatert 12. februar 2022.

8 Kommentarer

 1. Hei, jeg&sønnen min som er 3½ når vi skal dra i august, vi vil ha sol, bad å deilg mat. Gerne barnvenligt, med lekeplasser og barnebasseng. Men gere så man kan bade i havet 🙂 Noen tips??
  Mvh Maria

  • Hei Maria. Jeg har vært opp og ned kysten mange ganger, og har dekt alt fra cadiz til nord om barcelona. Det er veldig vanskelig å svare konkret på ditt spørsmål., da du vil oppfylle kriteriene dine langs hele kysten. Jeg for min del er størst fan av Costa del Sol området, og ville flydd til Malaga. Jeg føler det er mere ekte spansk i denne sonen, selv om det er mye turister her. Det virker likvel som at de er litt mere tro mot tradisjoner her.
   Strendene i costa del sol området er fantastiske, og du vil garantert finne noe som passer deg. her er som oftest lite bølger, og ganske langrunt, så sønnen også får glede av det..
   Maten er også meget god, men finnes selvfølgelig i både varierende pris og kvalitet.
   Jeg synes generellt at den typiske andalusier, er veldig hyggelig og hjelpsom, men de tar ting litt roligere/saktere enn vi er vandt til i norden.
   Jeg ville gått for en leilighet, kontra et hotelrom, da jeg verdsetter friheten dette gir meg. Der finnes mange booking sider som du kan søke, både på pris, beligenhet, avstand til strand osv.
   Min anbefaling vil dreie seg rundt Fuengirola. Ikke for at det er den peneste byen, men for at den har et meget komplett tilbud til de aller fleste. I august er også høysesesong for spanioler. Da kommer de trekkende ned fra nord til kysten, for å nyte ferie livet.
   Håper dere får en fin ferie opplevelse, og nyter Spania, uansett hvor du drar til
   Mvh Cato

 2. Hei!

  Alicante er et reisemål jeg kan anbefale som har mange barnevennlige hoteller. For deg og sønnen din vil nok Alicante passe bra. Bor man på et hotell i nærheten av Postiguet-stranden har man kort vei til mye. Sjekk ut hotellet Melia Alicante for eksempel. Det kan bestilles her gjennom Hotels.com: http://tiny.cc/hoteller

  Mvh
  Erlend i Spaniareise.com

 3. Kan anbefale Fuerteventura for de som vil ha en opplevelsesrik tur. Jandia er favorittbyen min, men det er mange andre steder som også er gode på øya.

 4. Frank Berntsen Svar

  Hei.
  Jeg planlegger en reise til Spania med kameratene mine Klaus og Ronny i jula. Er det Gran Canaria som gjelder da? Eller bør man reise noen annen plass. Dette blir altså i desember. Vi er også på utkikk etter en plass hvor vi kan drikke. Mest sol egentlig vi reiser for.

  Har jo vært i Playa del ingeles før men skal kanskje prøve noe nytt denne gang. Fuerteventura er det bra eller.? Hvor liggerden hen da?

  Hilsen fra Frank Berntsen

 5. Mannen min og jeg skal på bryllupstur i midten av juli. Ser etter et hotell som er nær strand og ikek så alt for langt til by, og gjerne et sted der det er mulighet for å snorkle i fargerike fisker. Noen som har hotell å anbefale?

Skriv en kommentar