Sykle i Spania

Det er mange måter å komme seg rundt i Spania på, og de mest vanlige er nok enten ved hjelp av en leiebil, eller ved hjelp av det svært godt utbygde kollektivtilbudet som finnes. Er man derimot av den mer miljøbevisste typen, eller rett og slett liker å bruke kroppen utendørs, er sykkel også et godt alternativ. Som oftest er været godt i Spania, og bare man tar noen helt enkle forholdsregler er det ingenting i veien for at man kan bruke sykkel til og fra de nærmeste severdighetene, eller rett og slett bare for turens skyld.

Over hele Spania finnes det gode sykkelstier, og flere steder kan man enkelt leie sykler enten for kortere eller lengre turer. Inne i mange av byene finnes det egne bysykler man kan leie, og ved hjelp av et snedig system, betaler man kun leie for den tiden man faktisk bruker sykkelen. Kort fortalt, man registrerer seg på turistkontoret og kan etterfølgende hente seg en sykkel i en av de mange sykkelparkeringene i byen. Så betaler man for tiden inntil man setter fra seg sykkelen igjen i en annen eller den samme parkeringstasjonen. Så finner man seg bare en ny sykkel når man igjen skal ut og sykle.

Mange velger også å sykle lengre turer i Spania, og da kan man leie forskjellige sykler ut fra hva slags tur man har tenkt seg ut på. Skal man sykle på asfalterte veier mellom de små landsbyene finnes det egne sykler til dette, eller hvis man ønsker seg ut på stisystemene i en av naturparkene eller opp i fjellene, bør man ha en sykkel tilpasset dette.

Det er også mulig å leie sykler i en by, og så avlevere dem i en annen, eller man kan reise med buss ut og så sykle tilbake til utleiebutikken. Mange hoteller har også sykler til leie og det er mulig å delta på organiserte sykkelturer, hvor man kan velge mellom alt fra hyggeturer med familien til ordinære treningsturer, ofte ledet av store internasjonale sykkelstjerner.

Man skal imidlertid være oppmerksom på at det å sykle i Spania kan være noe annerledes enn det å sykle i Norge. Spesielt langs de større veiene, og det anbefales å følge noen av de etablerte sykkelrutene som finnes. Trafikkbildet kan være noe annerledes enn hva man kanskje er vant til, og bilistene er ikke vant til syklister i bybildet i like stor grad som i Norge. Både sykkelutleiere og turistkontorene kan være behjelpelige med kart over rutene, men også mange reisearrangører har egne opplegg for sykkelturisme i Spania med både overnattinger og forskjellige opplevelser underveis. Husk hjelm og rikelig med drikke til turen. Det er varmt i Spania og man blir hurtig dehydrert under den intense solen.

Vias Verdes – Sykkeltur på nedlagte jernbanespor

Drømmer du om en spesiell sykkelopplevelse? Da bør du sykle på «Vias Verdes» eller nedlagte jernbanespor på godt norsk. Rundt om i Spania finner man en rekke nedlagte jernbanespor, og flere sykkelentusiaster har fått øynene opp for disse. Sykler man på disse nedlagte jernbanesporene slipper man bratte oppoverbakker, og man kan i mange tilfeller oppleve spektakulær spansk natur!

Man finner Vias Verdes over store deler av Spania, både innland og kyst. Det er for eksempel mulig å sykle fra Barcelona til Alicante, eller hva med Sevilla til Bilbao? Rutene du legger opp avhenger selvfølgelig av formen, og man må for all del huske nok mat og drikke. Se gjerne på Google Maps før du legger ut på reisen for å se om det finnes bensinstasjoner/butikker i nærheten av ruten din.

En kjent rute som mange har gjennomført før er The Magic Tour. Denne ruten går gjennom byer som Granada, Ronda , Barcelona, Merida, Sevilla med flere. Dette er en sykkeltur som tar svært lang tid å gjennomføre, og det krever at man er i god form. Flere steder langs de nedlagte jernbanesporene har de gamle jernbanestasjonene blitt gjort om til overnattingsplasser. Her kan man få en god natts søvn før man skal fortsette ferden videre i The Magic Tour.

Hos noen av de gamle jernbanestasjonene er det mulig å reparere sykkelen, dersom noe skulle bli ødelagt på turen. På de gamle jernbanestasjonene møter du en hyggelig betjening som gir deg informasjon om turen videre. Husk ordbok, for det er ikke alle som kan så mye engelsk!

Ønsker du mer informasjon om Vias Verdes anbefaler vi at du besøker nettsiden Viasverdes.com.

 

Bildet er fra Galicia-regionen, nærmere bestemt La Coruña:

Bildet viser en sykkel med vakker sjø i bakgrunnen fra La Coruña i Galicia.
Bildet viser en sykkel med vakker sjø i bakgrunnen fra La Coruña i Galicia.

Se også

Poker i Spania og spanske pokerspillere

Kortspill i Spania Kortspilltradisjoner i Spania går helt tilbake til det 15. århundre, i likhet …

5 kommentarer

 1. Hei!

  Har dere noen sykkelruter å anbefale når jeg og kona skal besøke Gran Canaria i vinter? Ser etter en behagelig tur fra Puerto Rico med sykkel.

  Satser på at vi får leid oss sykkel i Puerto Rico. Hadde vært greit med en plass man kunne stoppe opp for en kaffekopp på veien. Vi reiser til Gran Canaria i januar.

 2. Hei

  Vi vil legge ut en artikkel om sykling på Gran Canaria snart. Hvilken sykkelrute vi skal anbefale til deg, kommer også litt an på hvordan formen din er. Det er forøvrig fullt mulig å leie sykkel i Puerto Rico ja. En relativt kort tur som vi kan anbefale er fra Puerto Rico til Arguineguin. En fin tur hvor man kan stoppe for kaffe og vafler hos Sjømannskirken i Arguineguin.

  Se forøvrig alle våre artikler fra Gran Canaria her: http://spaniareise.com/category/gran-canaria/

 3. Live Bruheim Mork

  Vi er 4 voksne (2 par) som ønsker å leie et enkelt feriehus i Spania (fastlandet)
  i ca. 4 uker i okt./nov. d.å. Huset må inneholde 2 soverom og 2 baderom.
  Vi har medbragt sykler, så området må være godt egnet for sykkelturer. Vi er og
  interessert i å gå fotturer.
  Vi ber om forslag og priser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *