Ferie til Alicante er populært, og det er flere muligheter for direktefly til Alicante fra Norge. Alicante har vært en slager i mange år, og fortsatt i 2024 vil det være svært populært å reise hit. Det er ikke uten grunn, og her har vi i Spaniareise.com skrevet en artikkel med 15 tips til ferie i Alicante i 2024.

I denne reiseguiden til ferie i Alicante vil jeg komme innom hva du skal gjøre i Alicante, tips til hva du bør se, hvilke restauranter du bør spise på og hvor du kan finne den beste kaffen i byen.

Hvorfor er Alicante så populært?

Det er flere grunner til at Alicante er så populært. Det finnes ofte rimelige flyvninger til Alicante, og det har derfor blitt populært blant folk som leter etter korte ferier. Men det er ikke bare billige flyreiser som trekker folk til Alicante. Det er langt flere grunner til at folk reiser til Alicante. Jeg har besøkt Alicante selv, og det å vandre rundt i gamlebyen i Alicante og andre deler av sentrum er en fin opplevelse.

Alicante har mye å by på, både kulturelt av byggverker, men også matmessig. Tapasen i Alicante er for eksempel svært bra, og med litt cerveza (øl) til, så har du et godt måltid til lunsj.

Vil du besøke andre steder rundt Alicante, så anbefaler jeg å leie en bil. Du finner en lang rekke med koselige landsbyer utenfor Alicante. Santa Pola som er en gammel fiskerlandsby anbefaler jeg gjerne, men det er også en rekke andre muligheter. Besøker du Alicante, så mener jeg at man bør være her minst en uke, spesielt hvis du vil se stedene rundt Alicante også.

Det er en rekke med dagsturer du kan gjøre når du besøker Alicante. Sjekk gjerne ut lenken over for å finne ut hvilke dagsturer du kan ta. En meget koselig dagstur vi kan anbefale er dagstur til Illa de Tabarca utenfor Alicante.

Vi har også laget en reiseguide til Alicante tidligere som du gjerne kan ta en titt på.

1. Beste tiden å reise til Alicante

Hele året er egentlig et fint tidspunkt å besøke Alicante, men det er ikke tvil om at temperaturene på vinteren er noe annet enn vår, sommer og høst. I januar ligger temperaturen mellom 12-17 grader i Alicante, så har du lyst på litt varmere temperaturer må du vente til uti april hvor temperaturene ligger mellom 16-21 grader. Mai ligger temperaturen på 18-21 grader, men på et tidspunkt i mai kommer ofte temperaturen opp mot 30 grader.

Om man kun ser på temperaturen, så er mai til oktober de beste månedene å besøke Alicante. August har den varmeste temperaturen i året, hvor temperaturen i gjennomsnitt ligger rundt 31 grader.

Om du ikke bryr deg så mye om temperaturene, så kan desember være en fin tid å reise til Alicante på. Temperaturen i desember ligger mellom 13-18 grader. Det som gjør desember til en fin tid å besøke Alicante på, er at det er så lite andre turister i Alicante på den tiden.

2. Slik kommer du deg fra flyplassen i Alicante til sentrum

Det er mange muligheter for å komme seg til sentrum fra flyplassen i Alicante. Bussen mot sentrum koster opp mot 4 euro per person. En taxi er fort 25-35 euro fra flyplassen til sentrum. Husk å avtale pris med taxi på forhånd. Det er C6-bussen du skal ta om du velger å ta buss. Du bruker cirka 30 minutter til sentrum om du velger bussen. Altså ikke så lang tid. Bussen har flere stopp langs Explanada de España, som er hovedgaten i Alicante sentrum med mange hoteller i nærheten.

3. Utforsk det majestetiske Santa Barbara slottet og nyt panoramautsikten over byen

Santa Bárbara-slottet i Alicante er en historisk festning som troner på toppen av Benacantil-fjellet, midt i byen. Dette slottet har en rik historie som strekker seg tilbake til 900-tallet da det ble bygget av araberne. Det var et viktig strategisk punkt under maurernes styre og har siden vært vitne til mange historiske hendelser.

Hvordan komme seg til slottet: Du kan nå slottet til fots på bare 10-15 minutter fra sentrum av Alicante. Det er også en betalingsheis som tar deg til toppen på ett minutt fra Jovellanos-gaten, foran Postiguet-stranden. Heisen koster 2,70 euro per person, men barn under 4 år og personer over 65 år kan bruke den gratis.

I dag er slottet åpent for publikum og tilbyr en fantastisk utsikt over byen, havnen og Middelhavet. Besøkende kan utforske de forskjellige delene av slottet, inkludert tårnene, vollene og utstillingene som forteller om dets historie. Det er også en park ved navn Parque de la Ereta på vei opp til slottet, som er et vakkert grøntområde med utsikt over byen.

4. Esplanaden i Alicante

Esplanaden i Alicante, kjent som Explanada de España, er en av byens mest kjente og elskede promenader. Den strekker seg nesten 600 meter langs havnen, fra Plaza Puerta del Mar til Parque de Canalejas. Design og atmosfære: Esplanaden er berømt for sitt bølgende mosaikkmønster på bakken, laget av 6,6 millioner trefargede marmortegler. Dette designet etterligner Middelhavets bølger og skaper en unik og fengslende atmosfære.

Fire rader med palmetrær flankerer promenaden, noe som gir skygge og en tropisk følelse. Aktiviteter og attraksjoner: Langs Esplanaden kan du nyte utsikten over Middelhavet, slappe av på benker, eller besøke de mange boder og butikker som selger alt fra lokale suvenirer til moteartikler.

Om sommeren huser Esplanaden også Alicante Craft Fair, hvor man kan kjøpe typiske produkter som søtsaker og nougat, lærvarer, glass, klær og mye mer. Kulturelle hendelser: Esplanaden er også hjemsted for Casa Carbonell, et eksempel på modernistisk arkitektur, og det utendørs auditoriet kjent som “La Concha”, som arrangerer en rekke konserter og kulturelle arrangementer gjennom året. Esplanaden er ikke bare et sted for avslapning og handel, men også et levende kulturelt sentrum som reflekterer Alicantes sjarm og livsstil. Det er et must-besøk for alle som reiser til denne vakre spanske byen.

5. El Barrio – Gamlebyen i Alicante

El Barrio, gamlebyen i Alicante, er et sjarmerende og historisk område som tilbyr en autentisk opplevelse av spansk kultur og arkitektur. Med sine smale brosteinsbelagte gater, hvitkalkede hus, og en overflod av blomster på balkongene, er El Barrio hjertet av byen og et populært sted for både lokalbefolkningen og turister.

El Barrio har en rik historie som går tilbake til romertiden, men det var under maurernes styre at området virkelig begynte å blomstre. Området har vært vitne til mange historiske hendelser, inkludert gjenerobringen av byen av kastiljanske tropper på 1200-tallet.

Gamlebyen er kjent for sin vakre arkitektur, inkludert San Nicolás-katedralen fra 1600-tallet og Plaza Santa Faz, hvor restaurantbordene dekkes med hvite duker og lys når kvelden nærmer seg. De historiske bygningene og de hyggelige gatene skaper en unik atmosfære som er både innbydende og fotogen.

På dagtid er El Barrio et rolig sted, perfekt for en avslappende spasertur eller for å nyte en kaffe på en av de mange sjarmerende kafeene. Når kvelden kommer, forvandles området til et livlig utelivsområde med barer og restauranter som serverer deilige tapas og forfriskende drinker. Det er også et hotspot for språkstudenter og andre unge mennesker som legger ut på bar-til-bar-runde.

El Barrio er også vert for ulike kulturelle arrangementer og festivaler gjennom året, noe som gjør det til et dynamisk og spennende sted å besøke uansett når på året du drar dit. For de som ønsker å oppleve den ekte spanske sjarmen og dykke dypere inn i Alicantes historie, er et besøk til El Barrio et absolutt must. Det er et sted hvor man kan føle byens puls og samtidig nyte roen i de historiske omgivelsene.

6. Mercado Central – Markedet i Alicante

Mercado Central i Alicante, også kjent som Mercat Central d’Alacant, er en av byens mest livlige og fargerike attraksjoner. Dette moderne markedet ble bygget mellom 1911 og 1912 under ledelse av arkitekten J. Vidal Ramos. Det ligger på toppen av det som var byens 18. århundre-murer og har en rektangulær basilikaform med et sirkulært tilbygg i sørvesthjørnet toppet av en halvkuleformet kuppel, kjent som «La Rotonda».

Bygningen er et eksempel på eklektisk stil med elementer av valenciansk modernisme. Den har to etasjer, hvorav den ene er en halv kjeller på grunn av gatenes helling. Bakfasaden ligger ved Plaza 25 de Mayo, oppkalt til ære for de 300 ofrene for bombardementet av Mercado Central under den spanske borgerkrigen den 25. mai 1938.

Inne i markedet finner du et bredt utvalg av gastronomiske produkter. Fra fersk fisk og sjømat, kjøtt og pølser, til frukt og grønnsaker, oster, krydder og andre delikatesser. Det er et paradis for matelskere og et perfekt sted å oppleve det lokale kjøkkenet og kjøpe ingredienser av høy kvalitet.

Markedet er åpent fra mandag til fredag fra 07:00 til 14:30, og lørdager og dager før helligdager fra 07:00 til 15:00. Hvordan komme seg dit: Du kan enkelt nå Mercado Central med offentlig transport, som trikk (L1-L2-L3-L4-L9) til stasjonen Mercado, eller med busslinjene 21, 22, 23, 24, 06, 09, C6.

Mercado Central er ikke bare et sted for handel, men også et sosialt møtepunkt og en viktig del av byens kulturelle liv. Det er absolutt verdt et besøk for å oppleve den autentiske atmosfæren og smake på lokale spesialiteter.

7. Museo de Arte Contemporaneo de Alicante (MACA)

Museo de Arte Contemporáneo de Alicante (MACA) er et fremtredende museum for samtidskunst, beliggende i hjertet av Alicantes historiske sentrum, rett ovenfor den monumentale basilikaen Santa María. Museet er en viktig kulturell institusjon i byen og er kjent for sin imponerende samling av kunstverk som spenner over det 20. århundre.

MACA er huset i en imponerende nybygget struktur som integrerer Casa de La Asegurada, byens eldste sivile bygning fra 1685, og et fremragende eksempel på valenciansk barokk. Bygningen, designet av arkitektkontoret Sancho-Madridejos, har en total overflate på 4680 m² fordelt på fire etasjer og to kjelleretasjer.

Museet inneholder en rekke fasiliteter, inkludert en sal for midlertidige utstillinger, permanente samlinger, bibliotek, undervisningsrom, auditorium, lagringsområder, verksteder og administrasjonskontorer.

MACA huser tre hovedsamlinger: Colección Arte Siglo XX: Denne samlingen viser hovedstrømmene i 20. århundres kunst, representert av noen av de mest autentiske kunstnerne. Colección Juana Francés: En samling dedikert til verkene til Juana Francés, en fremtredende spansk maler. Colección Eusebio Sempere: Denne samlingen inneholder verk av Eusebio Sempere, en kjent spansk kunstner og skulptør, som donerte sin kunstsamling til byen Alicante.

MACA legger stor vekt på utdanning og formidling gjennom kunst. Museet tilbyr et bredt spekter av pedagogiske aktiviteter og programmer for å bygge opplevelser og kunnskap gjennom sine samlinger og midlertidige utstillinger.

Museet er åpent for publikum og tilbyr en unik mulighet til å engasjere seg med samtidskunst i en historisk ramme. For mer informasjon om åpningstider, utstillinger og arrangementer, kan du besøke MACAs offisielle nettside. MACA er et vitalt sted for kunstelskere og de som er interessert i moderne kunstneriske uttrykk og historie. Det er et must-besøk for alle som ønsker å utforske Alicantes kulturelle tilbud.

8. Basilica de Santa Maria i Alicante

Basilica de Santa Maria i Alicante er den eldste aktive kirken i byen og et strålende eksempel på Valenciansk gotisk stil. Den ble bygget mellom det 14. og 16. århundre på restene av en moské. fasaden er i barokkstil og kronet av to asymmetriske tårn; det ene ble bygget på 1300-tallet og det andre på 1700-tallet.

inne i basilikaen finner man et 1700-talls rokokko hovedalter og kapellene Bautismo, Inmaculada og Comunión. Kapittelhuset inneholder en enorm dåpsfontene fra det 16. århundre og et Valenciansk barokkorgel fra 1653.

Basilikaen er åpen for besøkende mandag til lørdag fra 10:00 til 19:00, og søndager fra 14:00 til 19:00. Siste adgangstid er 40 minutter før stengetid. Det er forskjellige inngangspriser basert på alder og status, med gratis inngang for barn under 12 år i følge med en voksen, funksjonshemmede med mer enn 63% uførhet, og barn fra store familier opp til 17 år i følge med en voksen. H

Basilikaen er lett tilgjengelig med offentlig transport, med busslinjer 2-5-8-10-13-21-22 (RAMBLA) og trikk L1-L2-L3-L4-L9 (MERCADO) L5 (PUERTA DEL MAR). Basilica de Santa Maria er ikke bare et religiøst landemerke, men også et kulturelt symbol på Alicantes rike historie og arkitektoniske skjønnhet.

9. Besøk Tabarca-øya utenfor Alicante

Tabarca er den minste bebodde øya i Spania og ligger nær kysten av Alicante. Øya er kjent for sin rike historie og naturlige skjønnhet, og er et populært reisemål for både lokalbefolkningen og turister.

Øyen Illa de Tabarca. Nova Tabarca stranden kan ses til høyre i bildet.

Tabarca har en fascinerende historie som strekker seg tilbake til tiden da øya var et tilfluktssted for berberpirater. På 1700-tallet ble øya befestet under kong Carlos III for å beskytte mot piratangrep. Disse festningene, samt fangehullene som ble brukt til å sperre inne Spanias farligste fanger, er fortsatt synlige i dag.

Øya er et beskyttet marinreservat, kjent for sitt krystallklare vann og rike marine liv. Dette gjør Tabarca til et ideelt sted for snorkling og dykking, hvor besøkende kan utforske det levende sjølivet.

Selv om Tabarca er liten, er det flere ting å gjøre på øya. Besøkende kan gå rundt på øya og nyte de vakre omgivelsene, ta seg et bad på en av de mange små strendene, eller besøke det lille museet og kirken. Øya har også et fyrtårn som tilbyr en flott utsikt over Middelhavet.

Tabarca er kjent for sine serveringssteder som tilbyr fersk sjømat. Det er viktig å merke seg at det ikke finnes minibanker på øya, og mange restauranter aksepterer ikke kredittkort, så det er lurt å ta med kontanter.

For de som ønsker å tilbringe mer tid på øya, tilbyr de fastboende utleie av hus, og det finnes også flere mindre hoteller og pensjonater. Noen av overnattingsstedene er historiske bygninger, som det som tidligere var guvernørens bolig. Tabarca er en øy som tilbyr en unik kombinasjon av historie, natur og kultur, og er et perfekt sted for de som søker en fredelig og avslappende opplevelse ved Middelhavet.

10. Museo de Hogueras i Alicante

Museo de Hogueras i Alicante er et museum dedikert til byens berømte “Hogueras de San Juan” festival, som feires hvert år i juni. Festivalen er kjent for sine store og kunstneriske figurer laget av pappmaché, som til slutt brennes i en tradisjonell seremoni kjent som «La Cremà».

Museet viser en rekke “ninots” (figurer) som har blitt “indultados” (reddet fra flammene) gjennom årene. Disse ninots er valgt av publikum og juryen for å bli bevart på grunn av deres kunstneriske verdi. I tillegg til ninots, inneholder museet også fotografier, plakater og dokumenter som forteller historien om Hogueras-festivalen og dens utvikling over tid.

Museet ligger i hjertet av Alicantes gamleby, i en bygning kjent som “Casa de la Festa”. Denne bygningen er et viktig kulturelt senter og fungerer som et møtepunkt for festivalens organisatorer og deltakere.

Museo de Hogueras har varierte åpningstider, men er vanligvis åpent fra tirsdag til lørdag, med både formiddags- og ettermiddagsåpningstider. Det er en ideell attraksjon for de som er interessert i lokal kultur og tradisjoner, og gir et innblikk i en av Spanias mest fargerike og livlige festivaler. For mer informasjon om museet, inkludert nøyaktige åpningstider og spesielle arrangementer, kan du besøke museets offisielle nettside. Museo de Hogueras er et fascinerende sted som gir besøkende en dypere forståelse av Alicantes kulturelle arv og den årlige feiringen som bringer byen til live.

11.Santa Cruz-kvartalet

Santa Cruz-kvartalet i Alicante er en av de mest sjarmerende og pittoreske delene av byen. Dette nabolaget ligger ved foten av Mount Benacantil, rett ved siden av Santa Bárbara-slottet, og er kjent for å være et av de mest autentiske og tradisjonelle områdene i Alicante.

Santa Cruz-kvartalet er kjent for sine smale, brosteinsbelagte gater og hvitkalkede hus som ofte er dekorert med blomster og fargerike detaljer. Denne delen av byen gir en følelse av å gå tilbake i tid, og du som besøkende kan nyte den rolige atmosfæren mens du utforsker de mange trappene og smugene som binder sammen de ulike nivåene i byen.

I Santa Cruz-kvartalet finner du flere historiske steder, inkludert den lille kirken Iglesia de Santa Maria og Ermita de Santa Cruz, en pittoresk 18. århundrets kapell bygget mot den middelalderske bymuren og Ampolla-tårnet, som er en av de få restene av Alicantes bymurer.

På grunn av sin beliggenhet ved foten av slottet, tilbyr Santa Cruz-kvartalet noen av de beste utsiktspunktene over Alicante og Middelhavet. Det er flere steder hvor man kan stoppe og beundre panoramautsikten, noe som gjør det til et ideelt sted for fotografering.

Santa Cruz er også et levende nabolag hvor lokalbefolkningen holder fast ved sine tradisjoner. Det er ikke uvanlig å se beboere som sitter utenfor husene sine og sosialiserer, noe som bidrar til en følelse av fellesskap og gjestfrihet.

Nabolaget har et godt utvalg av spisesteder og barer, hvor man kan smake på lokale retter og nyte den spanske kulturen. Fra tapasbarer til mer formelle restauranter, er det noe for enhver smak. For de som ønsker å fordype seg i den lokale kulturen, tilbyr Santa Cruz-kvartalet flere sjarmerende leiligheter og overnattingssteder som gir en unik opplevelse av å bo i hjertet av det gamle Alicante.

Santa Cruz-kvartalet er et must-besøk for alle som reiser til Alicante, og tilbyr en autentisk opplevelse av byens historie, kultur og dagligliv.

12. Playa de San Juan-stranden

Playa de San Juan i Alicante er en av de mest kjente og verdsatte strendene i området, kjent for sin fine sand og krystallklare vann. Denne lange stranden strekker seg fra El Campello til Cabo de la Huerta og er et populært sted for både lokalbefolkningen og turister.

Playa San Juan Alicante

Stranden er omtrent 7 km lang, noe som gir rikelig med plass for soling og vannsport. Playa de San Juan er godt utstyrt med fasiliteter som dusjer, fotvask, lekeområder for barn, og tilgang for personer med redusert mobilitet.

Det er muligheter for ulike aktiviteter som volleyball, fotball, windsurfing, kitesurfing, og padling. Langs promenaden finner du et bredt utvalg av restauranter, kafeer og butikker.

Stranden er lett tilgjengelig med offentlig transport, og det er en trikkelinje som går fra Alicante sentrum til Playa de San Juan. Det er også parkeringsmuligheter for de som foretrekker å kjøre.

Besøkende roser ofte strandens renhet, de åpne områdene og den avslappende atmosfæren. Det er også bemerket at stranden har gode forhold for bading med varmt vann og fine solsenger. Playa de San Juan er et ideelt sted for en dag på stranden, enten du ønsker å slappe av i solen, ta en svømmetur i Middelhavet, eller prøve deg på vannsportaktiviteter.

13. Parc La Ereta

Parc La Ereta, som ligger på skråningen av Mount Benacantil ved foten av Santa Bárbara-slottet, er en av de mest pittoreske parkene i Alicante. Fra parken kan du nyte enestående utsikt over byen og Middelhavet.

Parken er designet for å gi besøkende en fredelig flukt fra byens travle liv. Den har en rekke terrasser som gir ulike perspektiver på Alicante, og en rekke gangstier som fører ned til byens gamle kvartal.

Parc La Ereta tilbyr et bredt utvalg av fasiliteter, inkludert et lekeområde for barn, benker for avslapning, og en kafé hvor besøkende kan nyte en matbit med utsikt over byen. Parken er også vert for ulike kulturelle arrangementer og er et populært sted for både lokale innbyggere og turister.

Parken er åpen hver dag fra 09:00 til 22:00, noe som gjør den tilgjengelig for morgenjoggeren så vel som kveldsturen. For de som ønsker å oppleve Alicantes naturlige skjønnhet og ta en pause fra byens liv, er Parc La Ereta det perfekte stedet. Med sin kombinasjon av naturlig skjønnhet, kulturelle aktiviteter og fantastisk utsikt er det absolutt verdt å besøke Parc La Ereta.

14. San Nicolás Katedralen i Alicante

San Nicolás Katedralen i Alicante, også kjent som Concatedral de San Nicolás de Bari, er en av de viktigste religiøse bygningene i byen og et fremtredende eksempel på spansk barokkarkitektur.

Katedralen ble bygget mellom 1616 og 1662 på stedet der det tidligere sto en arabisk moské. Den ble designet av Agustín Bernardino, en student av Juan de Herrera, og er et viktig kulturelt og religiøst symbol for Alicante.

Katedralen har et grunnplan formet som et latinsk kors med seks små sidekapeller som er forbundet med hovedskipet. Den har en blå kuppel som stiger 45 meter over krysset og er synlig fra mange punkter i byen.

Katedralens ytre er ganske nøktern, med hovedfasaden på østsiden i dorisk orden og den sørlige fasaden i jonisk orden. Inne i katedralen finner man et vakkert interiør med et 15. århundrets kloster og to barokkdører. Høydepunktet er Kapellet for Hellig Kommunion, som er formet som et lite gresk kors-tempel og anses som et av de vakreste eksemplene på spansk barokk.

Katedralen er ikke bare et sted for tilbedelse, men også et kulturelt sentrum som har vært vitne til mange viktige hendelser i byens historie. Den er dedikert til Saint Nicholas og ble opphøyet til katedralstatus 9. mars 1959 av pave Johannes XXIII.

15. Besøk Alicante havn

Alicante havn er et pulserende og historisk område som har spilt en sentral rolle i byens utvikling. Havnen ligger i hjertet av Alicante og er omgitt av promenader, restauranter og underholdningstilbud, noe som gjør den til et populært sted for både lokalbefolkningen og turister.

Bilde fra havnen i Alicante

Havnen har en rik historie som strekker seg tilbake til antikken da den ble brukt av greske sjøfolk som en handelspost. Over tid har den vært under både gresk og arabisk kontroll, før den ble en del av Valencia-regionen.

I dag er Alicante havn en viktig havn for Madrid, med eksport av vin, rosiner, frukt og grønnsaker. Havnen har utviklet seg til et førsteklasses fritidssenter, med en rekke aktiviteter og attraksjoner. Besøkende kan nyte en spasertur langs marinaen, besøke luksusyachter, eller delta i vannsportaktiviteter.

Området er også kjent for sine kulturelle arrangementer og festivaler. Mange av hovedgatene i Alicante leder rett til havnen, og det er rikelig med parkeringsplasser i området, mange av dem gratis. Havnen er åpen daglig, og det koster ikke noe å utforske området. Alicante havn er et symbol på byens stolthet og et vitnesbyrd om dens maritime arv. Det er et sted hvor man kan oppleve byens dynamikk og nyte Middelhavets skjønnhet.

Forfatter

Skriv en kommentar