Galicia er en autonom del av Spania, beliggende helt nordvest i landet. Selv kaller galisierne regionen for Galiza, og de anser ikke seg selv som en inkludert del av Spania. Hvilket egentlig ikke er helt feil heller, da galisierne har keltisk avstamning, eget språk (galego) og sin helt egen musikkstil og kultur.

Disse kulturelle særegenhetene gjør Galicia til et populært feriemål, og lenge var det hovedsaklig spanjolene selv som dro dit på ferie. Der kunne de føle de var på ferie, selv om de fortsatt var innenfor sine egne landegrenser.

Å reise til Galicia som utlending er som å reise hvor som helst ellers i Spania, rent bortsett fra de tidligere nevnte autonome særegenhetene. Mange blir overrasket over å høre sekkepipemusikk, og er man i Galicia under en festival, vil man lett kunne både se og høre galisiernes ønske om å skille seg ut.

Ønsker man å reise til Galicia for å holde en tradisjonell ferie, er det mange steder man kan reise til. Langs hele kysten ligger det gamle kyst- og fiskerlandsbyer, hvor flere er utviklet til rene feriesteder slik man kjenner dem fra andre steder i Spania.

Ribadeo er et slikt sted, men ønsker man derimot noe mere ro kan man søke til Lugo, som er den minst befolkede provinsen i regionen. I Lugo finner man byene Burela, Foz og Viviero, som alle har strender av høy kvalitet. Flere av disse er også tildelt det Blå Flagg.

Vær imidlertid oppmerksom på at da havet ved disse strendene er Altanterhavet, og ikke Middelhavet som strendene i øst, er vannet noe kaldere enn andre steder i Spania. Klimatisk er det også noe kjøligere, og om vinteren er det ikke sjelden sterk vind og kaldt i Galicia.

Har man reist en del i Spania for øvrig, vil man hurtig legge merke til at naturen er ganske annerledes i Galicia. Hele kyststrekningen er full av fjorder og elver som løper ut i havet, og innlandet er preget av relativt karrig natur med mye steingrunn og skog. At det meste av bosettingen ligger i nærheten av kysten gir seg også utslag i matveien, og det er mye sjømat på menyen. Både fisk og skalldyr finnes i overflod, og med kort vei fra båt til bord er man så godt som alltid sikret at maten er både frisk og av høy kvalitet. Prisnivået i Galicia skiller seg ikke spesielt ut fra resten av Spania, og folket er både vennlige og imøtekommende overfor turister.

Nydelig natur fra Cabo Villano/Cape Vilan i Galicia:

Cabo Villano Galicia

 

Forfatter

2 Kommentarer

  1. Bosatt i Galicia Svar

    Galicia er en undervurdert region, og nordmenn burde få øynene opp. Men de er vel for opptatt av Costa Blanca 😉

  2. Pingback: Sykle i Spania | Spaniareise.com - Din guide til ferie i Spania

Skriv en kommentar