Berømt for sin unike kystlinje på hele 150 kilometer som går fra Nerja i øst til Sotogrande nært Gibraltar til vest. En ferie i Malaga er helt klart for dem som vil nyte sol og varme. Du kan også  oppleve inspirerende spansk kultur, historie og kunst. Å spise fersk sjømat eller tapas fra en rekke autentiske spanske barer og restauranter står også høyt på listen.

Temperaturer i Malaga

Malaga har et varmt Middelhavsklima, som er kjent for lange, varme og tørre somrer. Temperaturer ligger ofte rundt 25 grader. Vil man unngå veldig høye temperaturer kan det være et bedre alternativ å reise til Malaga på vinterstid da dette er ett av de varmeste stedene i Europa med rundt 17 grader om dagen.

Opplevelser i Malaga

På reise til Malaga kan du spise spansk tapas, og skylle den ned med søt lokal vin. Bo i kreative boutique-hoteller, som ligger mellom det romerske teateret, en maurisk festning, og det fargerike Pompidou-senteret. Imens kan du reflektere over hvordan Malaga har transformert seg for å passe inn i det 21. århundre!

Les også: Familieferie i Malaga

Strender i Malaga

Malagas vakre solskinnskyst er ett av de mest berømte havstrekningene i hele verden, inkludert strendene. Her finner man alle typer strender fra favorittene blant de festglade til mer stille strender ved fiskerlandsbyene for de som vil slappe av på sin ferie i Malaga.

Noen av de bedre strendene finner du i nærheten av Torremolinos, og herfra finner man en rekke fine strender til øst som Playa Guadalhorce, Playa de la Misericordia, Playa la Malagueta, Playa de Palo og Playa Penon del Cuervo, for å nevne noen få.

Spa og Massasje i Malaga

Er du en livsnyter som er glad i massasje kan man gjerne besøke Hammam Al Andalus i gamlebyen og er et spa av arabisk stil som var bygget i 2015. Dette vakre spaet har marmorgulv og lys langs korridorene. Et sted som bringer ro i kropp og sjel. En perfekt måte å starte eller avslutte din ferie i Malaga. Massasje her inkluderer det tradisjonelle «kessa» med peeling og store bobler til rundt 30 euro.

Soho – Det eksklusive kunstdistriktet

Besøk det eksklusive kunstdistriktet Soho, som har blitt transformert til et åpent galleri arrangert av Malaga Arte Urbano Soho. Der har det blitt invitert kjente internasjonale kunstnere til å lage gatekunst på byens vegger. Det finnes blant annet gigantiske veggmaleri av dyr laget av kjente kunstnere, samt små kunstverk av lokale kunstnere.

Det er alltid nye kunstverk å oppdage på ferie i Malaga. Man kan utforske hele området selv med kart, eller bestille en guidet tur med CAC (senteret for kunst). Om du ser etter mer kunst kan du gå til Plaza de Jesus de La Pasion.

Shopping i Malaga

Malaga er en godbit for dem som liker å utforske små butikker. Maques de Larios er hovedstedet for shopping for alle som er på reise til Malaga. Med sin marmorbelagte shoppinggate, finner du eksklusive butikker som selger designervarer til rimelige priser. Andre fine steder å shoppe inkluderer:

  • ColorHueso som tilbyr organiske klær
  • Antikvarer fra Patio Almanzora
  • Vintage fra Quasipercaso.
  • Leter du etter utsøkte smykker kan du besøke P&C.
  • Calle Andres Perez er også er fint sted å utforske.

Mat og Drikke i Malaga

På en reise til Malaga vil du finne at byen er full av vidunderlige mat- og drikkeopplevelser. Markeder som sprudlende Mercado Central de Atarazanas eller den autentiske Mercado El Carmen i Perchel-distriktet.

Les også: Matopplevelser i Malaga

Sjømat

Ti minutter fra torget ligger fiskerlandsbyen Pedregalejo som er et fantastisk sted å oppleve autentisk spansk mat, der mange strandbarer serverer ferske sardiner på pinne etter tradisjonell oppskrift. Restauranten El Cabra på promenaden er en favoritt blant familier som elsker saftige muslinger, blåskjell i hvitløk eller stekt fisk.

Spansk Tapas

Den beste spekematen finner man hos Bodega Bar El Pimpi, som også er et hot-spot blant beboere. Er du på leting etter tapas på ferie i Malaga må du besøke Gorki som spesialiserer seg på tapas av alle slag. Andre nydelige spisesteder som er verdt å utforske er den eksklusive Los Patio de Beatas restauranten, og mat slik bare «mama» kan lage finner man hos Mamuchis.

Tapas i Malaga

Drikke

Er du mer interessert i å prøve lokal vin så finnes det en hel haug med forskjellige takterrasser som er et fantastisk sted å slappe av på ferie i Malaga etter en lang dag med utforsking. Lokal øl finner du blant annet hos El Rincon del Cervecero med over 185 forskjellige typer øl. Andre fine steder å besøke er lille El Muro, favorittbaren La Esquinita del Chupa y Tira, samt Odisea-vinbaren.

Hoteller og Overnatting i Malaga

På reise til Malaga finner du mange fine hoteller som passer forskjellige budsjetter. Fire-stjerners hoteller Molina Lario har en super beliggenhet, rett over gata fra katedralen, og bare noen få minutters gange til vannkanten.

Et mer rimelige alternativ finner du hos Alacazaba vandrerhjem, som er et rent og komfortabelt sted med utsikt over Alcazaba og slottet. Hos det sentrale Mate Larios i Marques de Larios-distriktet kan du finne en rekke rom og leiligheter perfekt for deg som liker shopping på ferie i Malaga.

Dulces Dreams vandrerhjem er rett ved siden av Hammam, og er et mer moderne sted å bo. Dulces Dreams vandrerhjem har også fornuftige priser. Patio 19 vandrerhjemmet er en spennende B&B i den gamle delen av Malaga, som passer deg som vil utforske gamlebyen.

Historie, Kunst og Kultur i Malaga

Byen som fødte Picasso har blitt transformert på en spektakulær måte, full av historie og ungdommelige krefter, med et dusin nye kunstgalleri, en radikal nytenkning av havnen og en kunst strøk kalt Soho.

Alcazaba

Det gamle arabiske fortet Alacazaba er et fint sted å vandre for å få litt inspirasjon på reise til Malaga. Det er en forsiktig stigning fra gamlebyen, gjennom hagene med avslappende fontener, som transporterer deg til historiens mauriske Andalucia. Utsikten over byen og Middelhavet fra toppen er definitivt verdt turen opp. Et annet interessant sted her er Bishop’s Palace, som befinner seg på torget foran katedralen. Religiøse tradisjoner er en viktig del av livet her. Gibralfaro-slottet står over Alcazaba fortet, og vokter over kysten.

Festningen Alcazaba, Malaga
Festningen Alcazaba i Malaga

Les også: 10 ting å gjøre i Malaga

La Manquita

Rundt hjørnet finner man også renessanse-katedralen med kallenavnet La Manquita som betyr «en-armet kvinne» og er brukt fordi det sørlige tårnet på mystisk vis aldri ble ferdigbygget.

Katedralen Castillo de Gibralfaro i Malaga. Denne katedralen er også kalt La Manquita.
Katedralen Castillo de Gibralfaro. Også kalt La Manquita.

De Beste Museene i Malaga

Man kan ikke gå rundt ett hjørne på ferie i Malaga uten å finne et museum – det finnes over 30 museum her!

The Centre Pompidou

Pompidou-senteret er et nyåpnet museum i Malaga. Du går inn gjennom en enorm fargerik glasskube. Museet huser langvarige og midlertidige moderne utstillinger. Det koster rundt 7 euro for å komme inn her, med mindre man er under 18. Er du under 18 år får du gratis inngang. Et flott alternativ for unge på reise til Malaga.

Coleccion Museo Ruso

Et annet museum du kan besøke på ferie i Malaga er Coleccion Museo Ruso inne i en gammel tobakksfabrikk. Det er imponerende med fem rom som forteller historien om russisk kunst over fem århundrer, med verk fra statens museum i St Petersburg. Inngangsprisene ligger rundt 6 euro, og gratis inngang tilbys dem som er under 18 år.

Besøk nettsiden til museet her

Museo Automovilistico

Rett rundt hjørnet fra Colleccion Museo Ruso ligger bilmuseet Museo Automovilistico. Det er overraskende fascinerende, også for de som ikke er særlig bilinteressert. Her finner du vintage og moderne biler, de mest populære stilene fra 1920 til 1950-tallet på utstilling. Inngangspris her er rundt 7,50 euro, og gratis inngang til barn under tre år.

Bilmuseum i Malaga. Museo Automovilistico med en veteranbil i bildet.
Bilmuseet Museo Automovilistico i Malaga.

Museo Picasso

Skal man først på ferie til Malaga må du nesten besøke stedet Picasso var født! Museet inneholder Picasso sitt barndomshjem og er virkelig anbefalt å besøke, med over 200 skulpturer, tegninger og keramikk laget av kunstneren. Her finner du også andre midlertidige kunstutstillinger. Inngang koster rundt 7 euro.

Om dette ikke skulle være nok finner du også Contemporary Art Centre et kvarters gåtur fra Museo Picasso. Dette kunstsenteret stiller ut moderne kunst, og tilbyr gratis inngang for alle. Et supert alternativ til den kunstinteresserte som skal reise til Malaga.

Carmen Thyssen er også en kulturopplevelse som utstiller spansk kunst fra 1800-tallet, og inngang koster rundt 6 euro. Carmen Thyssen ligger cirka 12 minutter unna Museo Picasso. Fram med kart eller Google Maps, så finner du enkelt fram!

Picasso museum i Malaga
Picasso-museet i Malaga

Utendørssport i Malaga

Malaga Malaga har en veldig utendørs livsstil, med kilometerlange strender til øst og vest, og fint vær for det meste av året. Takket være det mangfoldige landskapet i Malaga er det et perfekt sted for alle som liker sport med litt spenning.

Sport i luft, vann eller på land

Sport er tilgjengelig for alle på reise til Malaga. Det inkluderer aktiviteter i luften som flyturer over byen eller paragliding. Om du liker deg i vann finnes det en hel haug med vannsport-aktiviteter. Det er spesielt i Marbella du finner aktiviteter som som jet-ski, vannski, wakeboarding, rafting, leie av seilbåt og mye mer.

Er du glad i fart kan du kjøre en Ferrari på racerbanen Campillos uten å forlate Malaga. Om dette ikke er nok finner du også strikkhopping, fjellklatring via Ferrata, eller å utforske spennende grotter! Dette er bare noen av de beste aktivitetene tilgjengelig på en ferie i Malaga.

Guadalhorce Estuary

Vil du oppleve dyrelivet i Malaga, kan du ta en raskt titt innom naturreservatet Guadalhorce estuary. Naturreservatet er hjem til over 200 fuglearter i det elva deler seg i to og renner ut i Middelhavet.

Leie sykkel i Malaga

Et annet tips er at du enkelt kan leie en sykkel på en reise til Malaga blant annet hos Malaga Bike Rentals.

Ofte spurte spørsmål:

Hvilke spesifikke kunstverk kan man oppdage i Soho-distriktet i Malaga?

Soho-distriktet i Malaga er et ikon for urban kunst og undergrunnskultur takket være et prosjekt startet av publikum. Det mest gjenkjennelige trekket er de store graffiti-kunstverkene som dekker noen av bygningene. Disse veggmaleriene inkluderer arbeid av internasjonalt anerkjente graffiti-kunstnere som Obey og D*face.

Hva er den unike kystlinjen i Malaga kjent for, og hvilke strender anbefales for avslapning?

Malaga har vakre strender som tiltrekker seg mer enn 2,5 millioner turister hvert år. Noen av de beste strendene inkluderer:

  • La Malagueta-stranden: Nærmest Malaga sentrum, med Q-kvalitet og blått flagg. Lett gjenkjennelig med et stort sandmerke som sier “La Malagueta”.
  • La Caleta-stranden: Fredelig og mindre overfylt, populær blant lokalbefolkningen. Ligger under El Morlaco-skogsparken.
  • Pedregalejo-stranden: Fantastisk strand med små sandbukter beskyttet av moloer. Trendy område for lokalbefolkningen, perfekt for en avslappende dag ved sjøen.

Hvordan har Malaga transformert seg for å passe inn i det 21. århundre?

Malaga har gjennomgått en bemerkelsesverdig transformasjon. Noen høydepunkter inkluderer: CAC Malaga (Malagas senter for moderne kunst). CAC Malaga huser en fantastisk samling av kunst fra det 20. og 21. århundre, med verk av kunstnere som Damian Hirst, Louise Bourgeois og Olafur Eliasson.

Gibralfaro-slottet og Alcazaba: Gibralfaro-slottet fra det 14. århundre gir den vakreste utsikten over byen. Alcazaba, en maurisk festning, er fantastisk i dag, men også uansett hvilken tidsperiode du ser på. Picasso-museet er dedikert til den berømte maleren Pablo Picasso, født i Malaga. Museet inneholder over 200 malerier og tidlige akademiske studier 4.

Artikkel oppdatert 29.03.2024

Forfatter

Skriv en kommentar