Gran Canaria er en fantastisk destinasjon for alle som ønsker å oppleve noe nytt og spennende. Øya har noe for enhver smak, enten du er ute etter sol og strand, natur og kultur, eller sport og eventyr. Her har du en omfattende reiseguide om Gran Canaria med feriesteder, ting å gjøre og reiseråd.

Feriesteder på Gran Canaria

Gran Canaria har mange forskjellige feriesteder, som passer for ulike typer reisende. Her er noen av de mest populære:

Les også: Reise til Gran Canaria på sommeren

Las Palmas

Dette er hovedstaden på øya, og den største byen. Her finner du et pulserende byliv, med mange restauranter, barer, butikker, museer og kulturelle attraksjoner. Du kan også nyte den flotte stranden Las Canteras, som er en av de beste bystrendene i verden. Las Palmas er et godt valg for deg som vil ha en urban og kulturell opplevelse på Gran Canaria.

Les også: Shopping i Las Palmas

Oversikt over Las Palmas.
Foto: Matti Mattilla, Creative Common

Maspalomas – Golfbaner, festliv og en liten ørken

Dette er et av de mest kjente feriestedene på øya, og et paradis for soltilbedere. Her finner du den berømte sanddynen Maspalomas, som er et naturreservat og et vakkert syn. Du kan også besøke fyrtårnet, som er et landemerke og et historisk monument. Maspalomas har også mange hoteller, restauranter, golfbaner og fornøyelsesparker. Maspalomas er et godt valg for deg som vil ha en avslappende og morsom ferie på Gran Canaria.

Les også: 5 grunner til å besøke Gran Canaria

Puerto Rico: Solsikkert på sørsiden av øya

Dette er et annet populært feriested, som ligger på den sørlige delen av øya. Her finner du en koselig havn, med båter, yachter og vannsportaktiviteter. Du kan også nyte den fine stranden, som er kunstig anlagt og beskyttet av bølgebrytere. Puerto Rico har også mange hoteller, restauranter, barer og butikker. Puerto Rico er et godt valg for deg som vil ha en aktiv og livlig ferie på Gran Canaria.

Les også: Været på Gran Canaria

Du kan komme deg enkelt rundt på øya og en populær gåtur når du er i Puerto Rico er å gå langs sjøen til Amadores. Du går på en anlagt tursti ganske høyt opp hvor du ser rett ut mot havet. Amadores har en vakker strand og noen restauranter.

Puerto Rico

Puerto de Mogan – En koselig tidligere fiskerlandsby

Dette er et av de mest sjarmerende feriestedene på øya, som ligger på den vestlige delen av øya. Her finner du en idyllisk fiskerlandsby, med vakre kanaler, broer og blomster. Du kan også besøke den lille stranden, som er rolig og familievennlig.

Puerto de Mogan har også noen hoteller, restauranter og butikker. Puerto de Mogan er et godt valg for deg som enten vil ha en romantisk eller fredelig ferie på Gran Canaria.

Flotte byggverk i Puerto de Mogan

San Agustín

Dette er det sørlige Gran Canarias eldste feriested, og mange vender tilbake, år etter år. Her finner du herlige langgrunne strender, restauranter, en hyggelig strandpromenade og et casino. I nærheten finner du to 18-hulls golfbaner. Her kan du kombinere trening med en førsteklasses hotellopplevelse og herlige dager på golfbanen. Ellers kan du nyte strandlivet og bare slappe av. Leier du bil, så kan du enkelt ta deg rundt på øya fra San Agustín.

Les også: Dykking på Gran Canaria

Arguineguin – Her trives nordmenn godt

Arguineguin er opprinnelig en liten fiskerlandsby, som har beholdt sin lokale sjarm. Her kan du nyte fersk fisk og sjømat, besøke det ukentlige markedet, eller ta en båttur til Puerto Rico. Du finner mange skandinaver i Arguineguin og mange av dem bor her hele året eller deler av året.

I Arguineguin finner du flere norske institusjoner som for eksempel Sjømannskirken som ligger ved stranden og tilbyr gudstjenester, kurs, sosiale arrangementer og mer. I tillegg ligger den norske skolen litt utenfor byen. Her kan barn få undervisning på norsk fra barnehage til videregående. I nærheten av Arguineguin finner du også Valle Marina som eies og drives av Norges  Astma- og Allergiforbund.

Les også: Ferie Playa del Cura – Et behagelig sted

Strender på Gran Canaria

Det er et hav av strender å velge i på Gran Canaria og mange av disse holder høy standard. Det er en rekke sandstrender på øya med god og myk sand, men du finner også strender her med lavasand. Vi har samlet noen av de beste strendene på Gran Canaria her:

Les også: Fantastiske strender på Gran Canaria

Playa de Amadores

Fra Puerto Rico kan du faktisk gå til Amadores-stranden på ganske kort tid. På 25 minutter, så har du kommet deg fra Puerto Rico til Amadores. Dette er en av de beste strendene som finnes på Gran Canaria, og her kan du slappe av i solen og nyte gode dager på Gran Canaria.

Amadores-stranden har en lys sand som gjør det behagelig å bade og slappe av på Gran Canaria-ferie. Vær imidlertid oppmerksom på at det kan være en del understrømmer på Amadores-stranden og flere skal ha druknet ved stranden.

Grønnfarget sjø ved Amadores-stranden på Gran Canaria
Vakker grønn sjø ved Amadroes-stranden på Gran Canaria

Playa de Mogán

Mogán er en av de koseligste byene på Gran Canaria og ligger helt nede ved sjøen. Med gamle byggverk og en svært vakker sandstrand, så kan du virkelig nyte ferien her. Playa de Mogán har en finkornet sand og også her er sanden lys. Ikke fullt så lys som Amadores-stranden, men vi er ganske sikker på at du kommer til å trives her.

Mogán er en gammel fiskerlandsby som er populær blant nordmenn. Ikke langt fra stranden finner du en rekke restauranter som du kan besøke etter en lang dag i solen, eventuelt til lunsj som en pause til soling og bading.

Playa Anfi del Mar

Anfi del Mar er et kjent feriested som ligger ved Puerto Rico, og har en liten, men svært vakker sandstrand. Her kan hvem som helst nyte solen, selv om stranden ligger i tilknytning til Anfi del Mar-ferieanlegget som ble bygget av nordmannen Bjørn Lyng. Anfi del Mar er et timeshare-anlegg hvor mange nordmenn eier en del av ferieanlegget og disponerer leilighet noen uker i året.

Anfi del Mar har en svært fin lys sand og det er behagelig å nyte strandlivet her. Det ligger supermarked like ved og det er muligheter for å få seg en matbit også.

Anfi del Mar anlegget ved Puerto Rico. Foto: Juan Ramon Rodriguez, Flickr.com

Playa de Las Canteras – Fin strand i Las Palmas

Las Canteras er en kjent sandstrand som ligger i hovedstaden av Gran Canaria, nemlig Las Palmas. Dette er en stor sandstrand som strekker seg nesten 3 kilometer. Mange fastboende benytter seg av Las Canteras-stranden. Merk at på vinteren, så er det noe kaldere i Las Palmas enn på den sørlige delen av Gran Canaria.

Langs Las Canteras-stranden finner du en rekke butikker, restauranter og kafeer. Så her er mulighetene mange for å tilbringe hele dager.

Panaromautsikt over Playa de Las Canteras i Las Palmas på Gran Canaria.
Panoramautsikt av stranden Playa de Las Canteras i Las Palmas på Gran Canaria.

Puerto Rico-stranden

Puerto Rico-stranden er en populær strand som ligger på den sørlige delen av Gran Canaria. Den benyttes av folk som bor i Puerto Rico, men også Taurodalen og litt omkringliggende områder. Det er en fin sandstrand og det er som regel ikke så mye bølger her. Strømmer under vannet kan du oppleve her også, men det går som regel greit å bade her.

Det er masser av folk på denne stranden, så vil du ha lite folk og litt mer privat, så er ikke Puerto Rico-stranden å foretrekke. Du kan leie solseng på Puerto RIco-stranden, men du må fort ut med 3-5 euro for en solseng.

Solsenger og Puerto Rico-stranden i bakgrunnen i Puerto Rico på sørlige del av Gran Canaria.
Puerto Rico-stranden på Gran Canaria

Maspalomas-stranden

I Maspalomas finner du de vakre sanddynene som er verdenskjent og går under navnet Dunas de Maspalomas. Her er det også gode muligheter for å ta seg et bad. Det er en langstrakt strand som går over flere kilometer. Det er nærmere tre kilometer med strand med en gyllen og fin sand.

Vær oppmerksom på at det kan være en del vind på Maspalomas-stranden ettersom den ligger veldig åpent til.

Vestsiden av stranden har utleie av solsenger og tilrettelagt for barnefamilier. På østsiden, så finner du egne områder avsatt til vannsport, og du finner også en nudiststrand her.

Ting å gjøre på Gran Canaria

Det er mye å ta seg til med på Gran Canaria enten du liker golf, sykling, surfing, eller bare vil sole deg og nyte ferien med bading og sol. Gran Canaria har mye å by på og under har vi kommet fram til 15 ulike ting du kan gjøre på Gran Canaria:

1. Besøk ørkenen Dunas de Maspalomas og Maspalomas-stranden

Dunas de Maspalomas er en liten ørken med sanddyner. Har du aldri opplevd en ørken før, så kan denne mini-ørkenen være en morsom opplevelse å ha med seg videre. Du kan for eksempel gå fra Maspalomas til fyrtårnet, det tar rundt 1 time alt avhengig av form og fart.

Det er muligheter for å spille sandvolleyball langs stranda, og du finner en nudiststrand her. Vannsportsaktiviteter finnes det også her, så du kan fint leie vannscooter eller ta tube!

2. Besøk Playa de Amadores og Amadores

Amadores-stranden er etter mange sitt syn den beste stranden som finnes på Gran Canaria. Det kan derfor være interessant å legge turen innom Amadores en dag for å nyte bading og strandliv. Avslutt gjerne dagen med middag i Puerto Rico. Det går rundt 20-30 minutter å gå fra Amadores til Puerto Rico. Du går langs en sti høyt opp med utsikt over havet. I det fjerne kan du skimte Afrika.

Grønnfarget sjø ved Amadores-stranden på Gran Canaria
Vakker grønn sjø ved Amadroes-stranden på Gran Canaria

3. Besøk Playa de Mogan

Playa de Mogan er en koselig landsby som ligger bortenfor Puerto Rico. Her er det en ganske liten strand, men du finner en rekke vakre byggverk og i det store og hele en koselig liten landsby. Det som tidligere var en fiskerlandsby har blitt til en romantisk landsby med restauranter og en koselig strand.

Det er mye sol i denne landsbyen siden den ligger på sørsiden av Gran Canaria. Atmosfæren er svært rolig, så her kan du nyte late dager.

4. Besøk Playa de Las Canteras i Las Palmas

Canteras-stranden er en stor strand som ligger i Las Palmas og er faktisk over 3 kilometer lang. Her er det muligheter for folk med handicap og bade også, og stranden har i tillegg fått utdelt blått flagg. Dette er et godt tegn for strender og sier noe om kvaliteten på stranda.

Panaromautsikt over Playa de Las Canteras i Las Palmas på Gran Canaria.
Panoramautsikt av stranden Playa de Las Canteras i Las Palmas på Gran Canaria.

5. Besøk steinformasjonen Roque Nublo

Roque Nublo er en verdenskjent turistattraksjon, og det skyldes at det er en spesiell klippeformasjon. Det er vulkansk aktivitet som står bak, som det meste annet på Gran Canaria. Denne steinformasjonen er hele 80 meter høy og ligger 1813 meter over havet. I oldtiden var Roque Nulbo et hellig sted for urbefolkningen som bodde på øya.

I 1987 ble naturområdet rundt Roque Nublo vernet, og det er et fantastisk område som du faktisk ganske enkelt kan komme deg fram til. Du kjører bil nesten hele veien før du må gå den siste delen. Det er cirka 1,5 kilometer å gå fram til Roque Nublo. Du vil da komme fra til spektakulære Roque Nublo. Den høyeste fjelltoppen på Gran Canaria er Pico de las Nieves (Snøtoppen), som du kan spotte flere steder. Pico de las Nieves er 1949 meter og er ofte tildekt med snø på toppen. Roque Nublo er dermed ikke så langt unna å være den høyeste toppen på Gran Canaria.

Roque Nublo steinformasjon på Gran Canaria i landskap.
Roque Nublo er en fantastisk steinformasjon. Den er faktisk 80 meter høy, selv om det ikke ser slik ut på bildet. Dette er en unik attraksjon på Gran Canaria

6. Besøk Museo del Platano (museum om bananproduksjonen på øya)

De har faktisk et eget bananmuseum på Gran Canaria. Museet ligger i Arucas som er et stykke utenfor Las Palmas. Det er faktisk mulig å booke seg et rom her og da vil du bo ved siden av 7000 banantrær. Den nordlige delen av Gran Canaria har gjennom tidene vært viktig med tanke på produksjon av bananer. Besøker du dette museet vil du få en innføring i bananproduksjonen som har foregått på øya gjennom tidene.

Bananplantasje og banantre på Gran Canaria
Banantre i bananplantasje på Gran Canaria

7. Besøk Vegueta (gamlebyen i Las Palmas)

Vegueta er der hvor Las Palmas oppstod på 1400-tallet med bosetninger. Her finner du historiske bygninger som:

 • Casa de Colon
 • El Museo Canario
 • Santa Ana-katedralen
 • Gabinete Literario (vakkert bygg fra 1800-tallet med elegant kunst og arkitektur)
 • Casa Consistoriales de Las Palmas de Gran Canaria (Rådhuset)
 • Centro Atlántico de Arte Moderno (Museum for samtidskunst)

Nært markedet som ble bygd i 1856 finner du en rekke butikker. Vegueta er en by full av kultur og nydelige hjørner. Arkitekturen her er nydelig og varierer mellom gotisk og fra renessanse-tiden.

Katedralen Santa Ana i gamlebyen Vegueta i Las Palmas på Gran Canaria. Vakre palmetrær på utsiden og blå himmel.
Vakker blå himmel og Santa Ana katedralen i gamlebyen Vegueta i Las Palmas på Gran Canaria.

8. Dra på båttur

Befinner du deg sør på Gran Canaria, så finnes det en rekke muligheter for å komme deg på ekskursjon med båt. Enten du vil se delfiner eller bare bade og nyte livet med god mat og drikke, så finnes det en rekke muligheter for dette på Gran Canaria.

Du kan for eksempel dra på:

 • Delfinspotte-tur
 • Katamaran-tur med god mat og drikke

9. Dra på ubåttur i Playa de Mogan

I Playa de Mogan kan du ta en mini-ubåt som tar deg under vann. Turen varer i cirka 40 minutter. På turen vil du kunne se skipsvrak og den nydelige faunaen under havet.

For barn kan det være en spennende opplevelse og det er en fin opplevelse du kan gjøre på morgenen.

Se også: Fantastiske bilder fra Gran Canaria

10. Besøk Palmitos Park i Maspalomas

Vil du besøke en dyrepark, så er Palmitos Park en spennende park. Palmitos Park passer for alle aldre. Her finner du mange ulike dyr og det arrangeres eksempelvis delfinshow her. Det er også mange andre dyr som rovfugler og eksotiske dyr. Papegøyer, storker, traner, flamingoer, reptiler, pungdyr, orangutang, gibbon og ferskvannsfisk og saltvannsfisk er bare noe av det som finnes i Palmitos Park.

Les også: 10 filmer du ikke ante var filmet på Gran Canaria

11. Besøk Firgas – Vannets by

Firgas er en liten landsby beliggende oppe i fjellene på den nordlige delen av Gran Canaria. Her finnes det mye vann, derav navnet «vannets by». Firgas er berømt for den sjarmerende gaten «Paseo de Canarias». Å besøke Firgas gir deg nye inntrykk og en helt annen opplevelse enn turiststedene sør på øya kan tilby.

Fossefall fra fontene i fjellandsbyen Firgas på Gran Canaria
Firgas er en koselig fjellandsby som ligger på Gran Canaria.

12. Dra innom Gran Canaria når det er karneval på øya

I perioden februar-mars, så foregår det en rekke karneval rundt om på Gran Canaria. Det største karnevalet foregår i Las Palmas, og feires hvert år i februar. Maspalomas og Telde har også sine egne karneval, så besøker du Gran Canaria på denne tiden av året, så kan det være verdt å få med seg dette.

Folk utkledd i rosa kostymer under karnevalet i Las Palmas på Gran Canaria
Las Palmas de Gran Canaria, Spania – : Deltakere og tilskuere koser seg under karnevalparaden 4. mars 2017.

13. Tamadaba naturpark

Dette er en vakker naturpark som strekker seg over et stort område, faktisk helt fra indre del av Gran Canaria og helt ut til kysten. Det er et stort område med furuskog, men også en rekke klipper og raviner. Tamadaba naturpark er rundt 75 000 mål, så det er er svært stort område.

Tamadaba naturpark med trær, fin himmel og flott utsikt mot Teide-fjellet på Tenerife.
Fantastisk utsikt i Tamadaba naturpark på Gran Canaria. Fjellet du kan se i det fjerne er Teide og en sovende vulkan. Dette er også Spanias høyeste fjell.

14. Guayadeque-ravinen

Dette er ikke det mest kjente stedet på Gran Canaria, men vi vil like fullt anbefale å besøke Guayadeque-ravinen. Dette er en ravine med bratte bakker som slynger seg fra innlandet til kystlinjen i hele 15 kilometer. Under besøket i ravinen vil du oppdage delen av fortiden til urfolket på Gran Canaria i form av hulehus, vegetasjon som stammer langt tilbake (over 80 arter). Du vil til og med finne hoteller og restauranter som stammer langt tilbake i tid.

Guayadeque-ravinen med vakkert landskap på Gran Canaria
Flott utsikt fra Barranco de Guayadeque på en solrik dag på Kanariøyene. En unik ravine med spennende landskap.

Når er det best å reise til Gran Canaria?

Det fine med Gran Canaria er at det blir sjeldent under 20 grader på dagitid, og temperaturen er ganske stabil gjennom hele året. Været på Gran Canaria holder seg bra gjennom hele året, men for å være sikret mest mulig sol, så bør du reise til sørsiden av Gran Canaria som Puerto Rico, Mogán, Taurito, Patalavaca, Arguineguín og de andre stedene som ligger sør på øya.

Reiser du til Gran Canaria i vinterhalvåret, så er temperaturene sjeldent under 20 grader på dagtid. Det er dermed et ideelt reisemål, selv på vinteren. Flyturen til Gran Canaria er også noe kortere enn om du velger å dra til for eksempel Thailand.

Temperaturen på dagtid i januar på Gran Canaria ligger i snitt på rundt 20 grader. Juli, august og september er de månedene med høyest temperatur på Gran Canaria. Gjennomsnittet vil da ligge mellom 26 og 27 grader. I desember ligger gjennomsnittstemperaturen på 22 grader, så det er slettes ikke dumt å vurdere Gran Canaria som destinasjon på vinteren.

Hvor mye koster en reise til Gran Canaria?

Hvor mye det koster å reise til Gran Canaria kommer an på flere faktorer som flytilbud fra hvor du skal reise fra eller om du må reise til Oslo først. Det er ikke tvil om at flytilbudet til Gran Canaria er best fra Oslo og de andre storbyene. En annen faktor er når på året du velger å reise. En del mindre byer har tilbud om direkteflygning til Gran Canaria, men som du kan se på listen under er det cirka 13 byer i Norge som tilbyr direktefly til Gran Canaria.

Reiser du i januar, så kan du være heldig å få turer som koster 4000-6000 kroner inkludert overnatting om du er ute i siste liten og fanger opp en restplass. Før jul i desember, så vil det ofte være litt dyrere da mange reiser til Gran Canaria på denne tiden.

Flypriser har økt en del etter corona-tiden og det har ført til at også charterturer har økt i pris. Er du 2 personer og skal reise til Gran Canaria, så må du fort regne med å betale mellom 6-10 000 kroner for en uke per person. Da får du som regel en leilighet eller et hotell rundt 2 stjerner.

Byer i Norge med direkteflygning til Gran Canaria:

 • Oslo
 • Trondheim
 • Bergen
 • Bodø
 • Stavanger
 • Sandefjord (Torp)
 • Ålesund
 • Tromsø
 • Molde
 • Kristiansand
 • Haugesund
 • Harstad-Narvik lufthavn (Evenes)
 • Alta

Merk at mange av byene med direkteflygning kun har dette i vinterhalvåret. På sommeren er det færre avganger til Gran Canaria og du må mest sannsynlig til Oslo eller en av storbyene for å komme deg til Gran Canaria.

Beste restauranter på Gran Canaria

Det finnes mange gode restauranter på Gran Canaria, men du må bare lete på de riktige stedene. De mest turistifiserte stedene på øya har som regel ikke de beste restaurantene. Las Palmas har derimot en lang rekke med gode restauranter. Her har vi laget en liste med 5 gode restauranter du kan besøke på Gran Canaria (rekkefølgen har ingen betydning):

1. Lovin’ Food – Restaurant i Playa del Ingles

Denne restauranten ligger i Playa del Ingles og er en koselig liten restaurant som drives av Maurizio og Cristina. Her får du masse god vin og italienske matretter. I 2023 ble Lovin’ Food kåret til de reisendes valg av Tripadvisor-medlemmene. Så det er mange som har prøvd denne restauranten før deg og har vært fornøyd.

Dette er en populær restaurant, så er du en større gruppe anbefales det å bestille minst en uke før du skal besøke restauranten. Det vil uansett være greit å sikre seg en plass hvis du skal besøke Lovin’ Food til et bestemt tidspunkt.

Prisene for et måltid ligger på cirka 400 kroner og oppover.

2. El Almacén – Restaurant i Las Palmas

Skal du innom Las Palmas i løpet av ferien, så vil vi anbefale deg å besøke El Almacén. Her får du servert mat fra Latin-Amerika og Argentina. Det går mye i kjøtt her, men de tilbyr også mat som er vegetarvennlig og glutenfri.

Er du glad i kjøtt, så kommer du ganske sikkert til å bli fornøyd om du besøker El Almacén. Husk å være ute i god tid om du skal ha bord. Det fylles fort opp for dette er en populær restaurant!

3. Restaurante Casa Enrique – Restaurant i fjellandsbyen Mogan

Leier du bil og drar til fjellandsbyen Mogan, så bør du legge turen innom Restaurante Casa Enrique. Her får du god mat fra Middelhavet, spanske matretter og europeisk mat. Vil du oppleve ekte kanarisk mat i løpet av Gran Canaria-ferien, så bør du legge turen innom denne restauranten. Her får du salat med frukt fra restaurantens egen hage, grillet fisk i kanarisk stil, smakfull blodpølse (morcilla de Teror). De tilbyr også dagens meny som varierer. Du finner også en rekke gode viner på menyen hos Restaurante Casa Enrique. Du får mange viner her til en overkommelig pris, både hvit og rød.

4. Sushi Crazy – Sushirestaurant i Puerto Rico

Om du legger turen innom Puerto Rico på sørsiden av Gran Canaria i løpet av ferien, så bør du avlegge Sushi Crazy et besøk. Som navnet tilsier, så serverer restauranten sushi. Det går i japansk sushi og smaken er helt fantastisk. Er du glad i sushi, så er Sushi Crazy absolutt verdt et besøk!

For å bli god og mett bør du legge igjen 200-400 kroner inkludert drikke. Overkommelig pris for en så god sushi!

5. Trattoria Pizzeria Calabré Las Palmas

Vil du smake nydelig italiensk pizza? Da bør du legge turen innom Trattoria Pizzeria Calabré Las Palmas. Her får du servert ekte italiensk pizza og mange fra lokalbefolkningen besøker denne pizzarestauranten. Det er ofte et kvalitetsstempel og det gjelder også for Trattoria Pizzeria Calabré i Las Palmas.

Prisen for en pizza hos Trattoria Pizzeria Calabré Las Palmas ligger mellom 8-15 euro. Et måltid med drikke for en person koster litt i underkant av 200 kroner.

Reiseråd til Gran Canaria

Gran Canaria er en trygg og vennlig destinasjon hvor du kan oppleve mye. Vi har satt sammen noen reiseråd for deg som skal besøke øya:

Bestill på forhånd:

Gran Canaria er en populær destinasjon, spesielt i høysesongene som er sommer og vinter. Det kan derfor være lurt å bestille flybilletter, hotell, leiebil og andre tjenester på forhånd, for å sikre deg de beste prisene og tilbudene. Du kan også sjekke ut noen av de mange pakkereisene som tilbys, som kan spare deg for tid og penger.

Pakk smart:

Gran Canaria har et behagelig og stabilt klima, med gjennomsnittstemperaturer på rundt 20 grader året rundt. Du trenger derfor ikke å pakke for mye klær, men heller fokusere på lette og komfortable plagg, som passer for strandliv. Vær likevel oppmerksom på at i desember, januar og februar, så kan det være kaldt på kveldstid. Du bør også huske på å ta med solkrem, solbriller, hatt, badetøy, håndkle, vannflaske, kamera og andre nødvendigheter.

Respekter reglene, husk pass og forsikringsdokumenter

Gran Canaria er en del av Spania, og følger derfor de samme lovene og reglene som resten av landet. Du bør derfor respektere de lokale skikkene og normene, og være høflig og vennlig mot innbyggerne. Ting som kan være lurt å ha med deg når du besøker Gran Canaria er pass, forsikringsdokumenter, kontanter og andre viktige dokumenter, i tilfelle du trenger dem.

Ofte spurte spørsmål:

Hvilke lokale festivaler og arrangementer finner sted på Gran Canaria?

Gran Canaria har flere lokale festivaler og arrangementer gjennom året. Disse inkluderer Carnaval de Las Palmas, som er en fargerik og livlig karnevalfeiring, samt Fiesta de San Juan, en tradisjonell fest som markerer sommersolverv. Andre festivaler inkluderer Fiesta de la Rama og Fiesta de Nuestra Señora del Pino.

Er det noen spesielle økoturismeaktiviteter eller naturreservater som besøkende kan utforske på øya?

Øya har flere flotte naturområder for økoturisme. Dunas de Maspalomas er et stort sanddynesystem som er ideelt for turgåing og fuglekikking. Caldera de Bandama er en imponerende vulkankrater med flott utsikt. Besøkende kan også utforske Roque Nublo, en ikonisk steinformasjon i fjellene.

Hvordan er offentlig transport på Gran Canaria, og hva er de beste måtene å komme seg rundt på?

Gran Canaria har et godt utviklet offentlig transportnettverk. Global Bus er det viktigste busselskapet som forbinder de fleste byene og turistområdene. Det er også en bybuss i Las Palmas. For å komme til avsidesliggende steder, kan leiebil være en god idé. Taxi er også tilgjengelig, men kan være dyrere.

God reise til Gran Canaria og nyt ferien!

Artikkelen ble sist oppdatert 28.03.2024

Forfatter

Skriv en kommentar