Ferie i Los Cristianos på Tenerife

Los Cristianos er et avslappende feriemål på Tenerife som passer like bra sommer som vinter. Med temperaturer rundt 20 grader hele året er Los Cristianos sør på Tenerife et behagelig feriested som byr på mer enn bare sol og varme. Nærheten til Playa de Las Americas gjør at man raskt og enkelt kommer til en litt større by.

 

Med et bredt utvalg av restauranter og attraksjoner som fisking og båtturer er du nesten garantert en flott ferie om du velger Los Cristianos. Det er cirka 30 000 fastboende her, men dette tallet øker mye på grunn av alle turistene som kommer til byen. Restaurantprisene i Los Cristianos er lavere enn i Playa de Las Americas, og byen er generelt mer rolig. Mange fastboende pensjonister fra Norge og andre land har bosatt seg i Los Cristianos. Det er desidert flest engelske turister i Los Cristianos, men det er mange skandinaviske turister og fastboende  i byen også.

Kollektivtilbudet i og rundt Los Cristianos er godt utbygd, og det går busser regelmessig. Taxi er billig på Tenerife, og for en tur til Playa de Las Americas betaler man som regel ikke mer enn 5-8 euro, litt avhengig av tidspunkt på dagen.

Det er to strender å velge mellom om du er i Los Cristianos. Den ene er Playa de Los Cristianos, mens den andre er Playa de Las Vistas. Vi anbefaler Playa de Las Vistas da denne er både finere og ligger ikke i havneområdet slik som Playa de Los Cristianos gjør. Playa de Las Vistas er en vakker strand, og her finner du restauranter like ovenfor stranden. Skal du ha pause fra solingen for en matbit kan vi anbefale tapas på noen av tapasrestaurantene du finner i nærheten av stranden.

Los Cristianos er et barnevennlig feriemål på Tenerife som hører til Kanariøyene. Mange av hotellene er spesielt tilrettelagt for barnefamilier med tilhørende aktiviteter. Det er lekeplasser flere steder i nærheten av strendene. Jet-ski og vannscooter er noen av vannaktivitetene som tilbys i Los Cristianos. På stranden Playa de Los Cristianos har du muligheten for å spille beach volleyball, og det samme har du på Playa de Las Vistas. Det er satt opp nett her som alle kan benytte seg av.

Restauranter som befinner seg i nærheten av strendene er ikke alltid like gode, og undertegnede hadde en dårlig matopplevelse på den siste restauranten før kjøpesenteret mot Playa de Las Americas. Raymond || var navnet på restauranten og her fikk jeg et seigt kjøttstykke. En langt bedre restaurant derimot i Los Cristianos er Linares. Selv om prisen er høyere enn mange restauranter langs stranden, så er det absolutt verdt det. Slow Boat, Habibi og El Pincho er også restauranter jeg personlig kan anbefale i Los Cristianos.

Apollo, Ving og Star Tour  arrangerer alle turer til Los Cristianos.

Du kan bestille din reise hos Apollo her. 

Man skulle kanskje ikke tro at fiskemulighetene var så store her, men det er faktisk noe som kan anbefales. I tillegg er det mange muligheter for massasje. Vi kan anbefale Body Bliss Massage hvis du søker etter en massasjesalong i Los Cristianos. Adressen for Body Bliss Massage: 11 Calle Amalia Alayon, Los Cristianos.

Selv om du befinner deg i Los Cristianos er det ingenting i veien med å besøke andre byer og attraksjoner på øya. Teide er verdens tredje største vulkan, Spanias høyeste fjell og en nasjonalpark i Spania. Leier du bil på øya er det et «must» med en tur opp til Teide. I 2007 ble nasjonalparken oppført på UNESCO sin verdensarvliste. Det spanske navnet for Teide er «Pico del Teide». Om vinteren er det ikke uvanlig at det kommer snø oppe på dette fjellet.

Se bilder av flere strender på Tenerife her.

Bildet er fra Playa de Las Vistas i Los Cristianos:

Los Cristianos
Foto: Erlend Rødal. Alle rettigheter reservert.

Se også

Reise til Tenerife

Tenerife er Spanias nest største øy, og den største av Kanariøyene. Det er litt i …

2 kommentarer

  1. Jeg er veldig betatt av Los Christianos. Har veldig lyst å bo der

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *