Altea er en favoritt blant nordmenn som reiser til Spania, og det er ikke uten grunn at vi blir tiltrukket av denne spanske perlen. I denne artikkelen vil vi komme med anbefalinger til de beste restaurantene du kan finne i Altea i 2024.

En god paella – Ta turen innom Hotel San Miguel

På utkikk etter en fantastisk paella i ekte spanske omgivelser? Hotel San Miguel er akkurat den plassen du har vært på utkikk etter! Selv om du kan bli lurt når du ser restauranten fra utsiden, så vil vi absolutt anbefale å ta turen innom likevel.

Hotellet og restauranten drives av en familie fra Altea, og den har eksistert i flere tiår. Prisene her er aldeles ikke ille, så verken smak eller pris vil skuffe deg.

Dersom du reserverer bord, så anbefaler vi å be om et bord i andre etasje nær vinduene. Utsikten er utrolig fin.

Lokalbefolkningen elsker Hotel San Miguel, så det blir ofte fullt her. Derfor kan det være lurt at du ringer før du tar turen innom.

Hotel San Miguel er forøvrig et godt alternativ for vegetarianere. Her får du en 100 prosent vegetarisk paella.

Adresse til Hotel San Miguel: C. San Pedro, 7, 03590 Altea, Alicante, Spania

Hotel San Miguel i Altea serverer nydelig mat. Her har du også en fantastisk utsikt!

Sushi Bar JT Ryokoucha – Japanesisk restaurant

Det er massevis av italienske restauranter i Altea, så er Sushi Bar JT Ryoukoucha et forfriskende alternativ om du ønsker litt annerledes mat enn bare italiensk. Restauranten ligger sentralt til på Calle Mayor, så det er ikke så vanskelig å finne fram til denne restauranten.

Sushien på Sushi Bar JT Ryokoucha er fantastisk og personalet her er superhyggelig. Sushi Bar JT Ryokoucha ligger nede ved stranden Platja de I’Espigó, hvilket er den største stranden i området.

Adresse til Sushi Bar JT Ryokoucha: C. Conde de Altea, 42, 03590 Altea, Alicante, Spania

Beste dessert i Altea: Qvo Helado Artesano

Den beste isen i Altea finner du på Qvo Healado Artesano. En liten koselig iskrembutikk med masse gode is-smaker. Smakene her endres regelmessig, så fra det ene besøket til det neste, så kan iskremen her ha byttet smaker. Dette er uten tvil den beste isen i Altea!

Adresse til Qvo Helado Artesano: Carrer Major, 19, 03590 Altea, Alicante, Spania

Xef Pirata – Eksklusiv tapas

Xef Pirata er for deg som elsker tapas. Restauranten ble grunnlagt i 2009 av en argentiner, og ligger like i utkanten av gamlebyen. All tapas du får på Xef Pirata er hjemmelaget, og maten ser veldig delikat ut når du får den servert.

Her er noe av hva de besøkende sier om Xef Pirata:

Liten, bortgjemt restaurant like ved en av hovedgatene. Vennlig kundeservice, god mat, koselig atmosfære og fornuftige priser.

Annen omtale:

Ønsker du en autentisk middelhavsopplevelse og gastronomisk opplevelse, så er dette stedet å besøke.

Xef Pirata ble en svært populær restaurant etter åpning og måtte av den grunn utvide driften i 2012. Dette gjorde de ved å legge til en etasje til, så nå går restauranten over 2 etasjer. Tapas er hva restauranten er mest kjent for, men de har også svært gode hamburgere.

Ønsker du uteservering når du besøker Xef Pirata, så bør du komme tidlig eller reservere plass. Det er bare rundt 4 bord på uteserveringen.

Adresse til Xef Pirata: C/ de l’Àngel, 22, 03590 Altea, Alicante, Spania

Xef Piarata restaurant i Altea, foto: xefpirata.es

Casa del Mar – Nydelig tapas og uteservering

Casa del Mar åpnet opp i 2009 og har en behagelig, avslappende atmosfære. Restauranten ligger like ved Hotel San Miguel. Casa del Mar tilbyr i hovedsak uteservering. Her har du utsikt mot havet, og kan nyte noe godt å drikke samt middag om ønskelig.

Adresse til Casa del Mar: Carrer la Mar, 51, 03590 Altea, Alicante, Spania

Rumors Altea – Middelhavsmat og peruansk

Rumors Altea ligger i gamlebyen i Altea. Rumors Altea ligger ved promenaden og tilbyr nydelig middelhavsmat og peruansk mat. Rumors Altea har fantastisk kundeservice. Det vil du vil legge merke til når du kommer hit. Restauranten er gode på drinker, så spør gjerne din servitør om tips til en god drink.

Adresse til Rumors Altea: Carrer Calvari, 1, 03590 Alicante, Spania

Forfatter

Skriv en kommentar