Calella – En offisiell katalansk feriedestinasjon. En av de tidligste stedene som fikk denne ettertraktede tittelen. Calella fikk bystatus tilbake på 1300-tallet etter å ha fått lisens til å holde et marked. Mye har forandret seg siden da, men mye av den flotte naturen er fortsatt intakt og sandstrendene ligger der klar for at du hopper uti vannet!

Calella hører til Costa Brava-regionen og har det meste du trenger for en Spania-ferie. Fyrtårnet som ligger høyt over sentrum fungerer fortsatt, og er ett av kun fire fyrtårn hvor det lokale stedet har lov til å ta vare på det.

Calella – Et nydelig område i Spania – Foto: Kieran Everett, Unsplash

Fyrtårnet ble åpnet i 1859 og er selve symbolet på Calella. Den siste fyrvokteren i Calella sluttet i 1993, og etter dette har det vært et datastyrt system, som i de aller fleste andre fyrtårn. Kombinasjonen av tre korte og lang blits stråler ut mot Middelhavet, og er synlig hele 56 kilometer unna.

Les også: Slik besøker du Barcelona med lavt budsjett

I dag er det et museum i fyrtårnet. Utsikten fra fyrtårnet er grunn nok til å dra opp, men å besøke museet kan også være interessant. Du kan ikke gå opp i selve tårnet, men du kan uansett besøke museet.

Lampen i fyrtårnet ble en gang tent med olivenolje, på den tiden da pirater herjet Spanias kyst. Det er regelmessige konserter oppe ved fyrtårnet, noe som kan være koselig å få med seg om du er heldig og det er en konsert når du besøker Calella. Konserten pleier å koste rundt 10 euro, og for barn er det gratis.

Vandring i gamlebyen

Calella har en fantastisk vakker gamleby, og det er et ordentlig familievennlig område. Lyktestolpene i gamlebyen har skiftende bilder som kan være gøy for barn når de oppdager dette. Parc Dalmau er en grønn og fredelig park. Her kan du fint slappe av, spise is og nyte det fine været! Parken har også lekeområder. Biblioteket i gamlebyen har historiefortelling og aktiviteter for barna.

Hold utkikk etter rådhuset. Dette er et kultursenter med en vakker gammel dør. Rådhuset er i dag et kultursenter. Et annet hus du kan være på utkikk etter er kaktushuset. Eieren av huset har dekorert huset utvendig med kaktus.

Besøker du Calella i september, så kommer du på den tiden da Festa Major arrangeres. Byens største feiring til ære for skytshelgen. Disse tradisjonene stammer helt tilbake til middelalderen, men fortsetter den dag i dag. I oktober arrangeres det en ølfestival, som også kan være verdt et besøk.

Ta turen til stranden i Calella

Den største fristelsen Calella har å by på, bortsett fra god mat og spennende kulturelle opplevelser, er nok stranden. Om vi skal være nøyaktig, så finnes det flere strender i Calella. Platja de Garbi er en strand som har fått blått flagg-utmerkelsen. Dette er en utmerkelse som går på blant annet renhet på stranden. Platja de Garbi er tilrettelagt for rullestolbrukere. Platja Gran er en annen strand i Calella. Her finner du vannsportsenter og strandklubber.

Katamarantur eller padling i kano er bare noen av mulighetene du har her på stranda. Vil du oppleve litt spenning, så kan du dra på bananbåt-tur. En gøy opplevelse med fart og spenning! Aldersgrensen for bananbåt er fem år, og de ansatte tar det mye mer rolig om det er barn med. Hvilken alder du tør å ha med barna på bananbåt-tur må du vurdere selv, men helt ufarlig er det ikke.

Shopping i Calella

Med et innbyggertall på cirka 18 000, som har vokst ganske kraftig i de senere år, så skulle man kanskje tro at det ikke var så mange shoppingmuligheter i Calella. Tro om igjen, for i Calella finner du rundt 500 ulike butikker. Suvenirer, klær eller hva du måtte trenge, Calella har det meste.

I nærheten av Calella

Skal du være i Calella, så kan det være greit å komme seg på en utflukt eller to. Montseny naturpark ligger bare en times tid fra Calella. Toget til Barcelona tar heller ikke mer enn én times tid. Det er også bare en times kjøretur til Alta Alella og vingårdene som finnes der. En annen populær feriedestinasjon er Lloret de Mar. Calella ligger bare omtrent 20 minutter fra Lloret de Mar.

Hotell / overnatting i Calella

Det finnes massevis av hoteller å velge blant i Calella. Ja, du finner hoteller både inne i byen og utenfor. All-inclusive hoteller eller hoteller frokost. Alt er opp til deg. Det finnes flere reiseoperatører som tilbyr turer til Calella. Ellers er det også mulig å bestille fly og hotell selv. Da flyr du til Barcelona og finner hotell på eksempelvis Booking.com.

Kaktus Hotel Volga

Et flott hotell beliggende ved stranden i Calella. Strandklubb og firestjerner gjør dette hotellet til et godt valg for Spaniaferien. Her kan du slappe av og nyte ferien. Stranden som ligger nedenfor hotellet er Platja de Calella.

Adresse for Kaktus Hotel Volga: Carrer de Jovara, 350, 08370 Calella, Barcelona, Spania

B&B El Pekinaire (2 stjerner hotell)

Et fint hotell like i nærheten av stranden. Her finner du 18 moderne rom med balkong eller terrasse. Som navnet tilsier, så er dette et bed & breakfast-hotell. Hotellet er ikke så stort, og det er kanskje derfor kundeservicen her er såpass bra.

Stranden ligger bare 100 meter fra hotellet.

Om du ønsker, så kan du spise frokost på hotellet. Frokosten er typisk engelsk med bacon, men du finner også katalansk mat under frokosten. Calella ligger tross alt i Katalonia.

Ettersom dette er et tostjernershotell, så er det mye rimeligere for lommeboka enn mange andre hoteller i Calella.

Adresse for B&B Pekinaire: Carrer del Cinc de Colom, 57, 08370 Calella, Barcelona, Spania

Sant Jordi Boutique Hotel – Luksuriøst hotell (fem stjerner)

Hva er et boutique-hotell tenker du kanskje? Dette er moderne, men ofte litt mindre hoteller som har mer personlig preg og en unik stil. I tillegg kan du legge til en unik atmosfære.

Sant Jordi Boutique Hotel er et slikt hotell, med en koselig atmosfære og moderne utforming. Dette er ikke et billig hotell, men hva annet kan du forvente av et luksuriøst hotell som Sant Jordi Boutique Hotel.

Hotellet huser en restaurant drevet av den prestisjefulle kokken Raul Balam Ruscalleda. Restauranten har fått omtale i Michelin, så her kan du forvente mye god mat.

Du har kort vei til stranden her som på mange av hotellene i Calella.

Adresse for Sant Jordi Boutique Hotel: Carrer del Turisme, 80, 88, 08370 Calella, Barcelona, Spania

Hvem passer passer Calella for?

Calella passer for deg som vil ha en avslappende ferie. Gå på brostein, spise iskrem og nyte ferien sammen med familiemedlemmer eller venner. Etter reisen håper vi du drar hjem med et smil om munnen for en fantastisk opplevelse. Vi likte Calella, og det håper vi også du gjør. God reise!

Forfatter

Skriv en kommentar