Tenerife er en øy som tilbyr tusenvis av opplevelser, og er den største, mest befolkede og mest besøkte av alle Kanariøyene. Det finnes tusenvis av ting å gjøre hele året rundt. Dette mye takket være det milde klimaet og den enorme mengden aktiviteter tilgjengelig.

Finn aktiviteter på Tenerife og bestill hos GetYourGuide her

På reise til Tenerife kan du besøke Santa Cruz som er en av Kanariøyenes to hovedsteder, som ligger på Tenerife. Santa Cruz er hjem til et av verdens største karneval, Carnaval de Santa Cruz de Tenerife!

Les også: Ferie i Los Cristianos på Tenerife

Temperaturer på Tenerife

Øya er en del av Kanariøyene som ligger vest for Nord-Afrika, over havet fra Marokko og Vest-Sahara. Tenerife er en av de beste øyene å besøke, spesielt om sommeren ettersom Kanariøyene ikke har så høy luftfuktighet som det man finner på øyene i Middelhavet.

En reise til Tenerife på sommeren kommer med temperaturer mellom 20 og 30 grader. Badetemperaturene ligger et sted mellom 20 til 25 grader. Ønsker du en mildere ferie bør du unngå juli, august, september og oktober, som er de varmeste månedene på Tenerife.

Strandlivet på Tenerife

Livlige strender med fabelaktig, gyllen sand og rolig vann finnes på Tenerifes viktigste turistknutepunkt, på sørsiden av øya. Det finnes derimot også stillere strender, litt lengre borte fra landsbyene, lokalisert rundt om på øya. Noen av strendene har mørk, vulkansk sand, og andre har strålende naturbassenger som er beskyttet fra bølgene. Uansett hva slags strand du leter etter finner du den her på ferie på Tenerife.

Les også: De 10 beste strendene på Tenerife

Playa de Las Teresitas

Playa de Las Teresitas er en av de beste strendene på øya. Dette palmeparadiset sitter på utsiden av Santa Cruz. Anaga-fjellene tilbyr en imponerende utsikt fra den gylne kilometer-lange stranden. Sanden på stranden ble faktisk transportert fra Sahara-ørkenen. Playa de Las Teresitas tilbyr en fin svømmetur, eller en tur på padlebrettet.

Playa de Las Teresitas, Tenerife, Kanariøyene
Playa de Las Teresitas er en berømt strand som ligger nord for San Andrés på Tenerife

Playa de la Teijta

Playa de la Teijta er en av øyas største naturlige strender som kan oppleves på en reise til Tenerife. Beliggende ved siden av Montana Roja naturreservat. Sanden er sort, og utsikten her består av et rødt vulkankrater. Vinden på denne stranden er fin til surfing, men det er også et flott sted å nyte solen og annen vannsport.

Playa Jardin

En annen strand med sort sand er Playa Jardin, som ligger i Puerto de la Cruz. Denne nordlige stranden består av tre deler, og har en rekke blomster og frodige plantehager med forskjellige stier, fossefall og vegger av stein. Teide fjell kan ses herfra. Et idyllisk sted å utforske på en reise til Tenerife. Teide er Spanias høyeste fjell og en sovende vulkan.

De Beste Opplevelsene på Tenerife

Nyt en dag med shopping, dans hele natten lang eller kle deg ut til karneval! Utforsk øya ved å følge stiene inn i de frodige skogene, opplev imponerende vulkaner og inspirerende landskap, speid utover slående raviner og klipper på en ferie i Tenerife.

Bruk kvelden på å se opp på stjernehimmelen i godt selskap, eller se delfiner og hvaler svømme i havet. Hva enn slags ferie du vil ha så kan du finne den her på Tenerife.

Playa de las Americas

Playa de las Americas er for deg som er på leting etter et sprudlende uteliv på din ferie. Denne landsbyen tilbyr en rekke barer og nattklubber, med blendene lys og pulserende musikk som fyller luften. Her på øyas fest-hovedstad kan du danse fra natt til dag, hele uka!

Fontene, Playa de Las Americas
Fontene i Playa de Las Americas på Tenerife. Denne vil du garantert se om du spaserer litt rundt i Playa de Las Americas.

Shopping på Tenerife

Tenerife tilbyr mange muligheter til å lade batteriene med shopping. Det beste stedet for shopping er hovedstaden Santa Cruz, og Playa de Las Americas følger tett etter. Her kan du vandre langs Avenida de Las Americas, kjent som The Golden Mile, og tilbyr blant annet merker som Armani og Versace.

Auditorio de Tenerife i Santa Cruz de Tenerife
Konsert – og kulturhuset Auditorio de Tenerife i Santa Cruz på Tenerife

Siam kjøpesenter ligger på sørsiden av øya i Costa Adeje, og tilbyr mange kjente spanske merker som Zara, Mango og Pull & Bear. Mercado de Tegueste markedet er en av de beste på Kanariøyene, med over 30 boder som selger en rekke råvarer samt kunst og håndtverk. Teguste ligger på den nordlige delen av Tenerife, sør for Bajamar og nord for flyplassen på Tenerife.

Carnaval de Santa Cruz de Tenerife

Carnaval de Santa Cruz de Tenerife er et av verdens største karneval, nummer to etter Rio de Janeiro i Brazil. Karnevalet består av to deler: det offisielle karnevalet og karnevalet i gatene. Det offisielle karnevalet har mer enn hundre grupper som inkluderer murgas, comparas, rondallas, og andre musikk-grupper. Gatekarnevalet lar tusenvis av mennesker feire i gatene, og de fleste bruker forkledning eller kostyme. Skap et minne for livet på Tenerife-ferie.

Seil Med Delfiner og Hvaler

En reise til Tenerife tilbyr mange forskjellige opplevelser, og en av de beste er definitivt å spotte delfiner og hvaler som befinner seg her. Opplev de forskjellige typene hvaler som svømmer i det ville vannet på sør-vest siden av Tenerife. Dette er ett av de få stedene i verden der hvaler kan sees så nær kysten, og er en opplevelse som er vanskelig å glemme. I tillegg til delfinene som svømmer her hele året, er dette et supert område å besøke da blåhvaler og spekkhoggere også kan oppdages her.

Siam Park

Siam Park er en Thailand-inspirert vannpark i Costa Adeje, og er Europas største vannpark. Den har mer en 18 sklier, og attraksjoner for hele familien. Slapp av på «elva», kos deg i bølgebassenget, eller opplev noe litt mer spennende i Tower of Power. Den har en høyde på 28 meter, med hastigheter opp til 80 kilometer i timen. Avslutt det hele med et besøke til det slående hai-akvariet!

Santa Cruz de Tenerife

Hovedstaden Santa Cruz de Tenerife er fin å besøke på ferie i Tenerife for å utforske eksempler på nyklassisk arkitektur, som den religiøse arkitekturen i Icod de los Vinos, samt huser hovedstaden de mest interessante museene, inkludert Museum of Nature and Archaeology (MUNA).

San Cristobal de la Laguna

For deg som er på leting etter historiske og kulturelle opplevelser finner du mye i Tenerifes landsbyer. Øyas tidligere hovedstad San Cristobal de la Laguna er et unikt eksempel på en kolonial-by uten vegger, som senere inspirerte Amerikas kolonier. I tillegg er denne landsbyen for det meste uberørt, siden den var bygget på 1400-tallet. La Orotava er hjem til et viktig historisk sted, i tillegg til Puerto de la Cruz som også har en fascinerende botanisk hage.

Parque Nacional del Teide

Er det en ting Tenerife kan skryte av så er det øyas ekstraordinære natur. En som skiller seg ut mer enn andre er Parque Nacional del Teide, eller Teide nasjonalpark. Det er den mest besøkte parken i Europa. I tillegg til å være hjem til den imponerende vulkanske strukturen Teide, er dette den høyeste toppen i Spania og et naturlig verdensarvsted.

Alle som er i god form og har rundt seks timer til overs, kan gå opp til toppen ved å følge stien, men taubane er også tilgjengelig og tar deg dit på noen få minutter. På ferie på Tenerife finner du muligens det mest slående landskapet du noen gang har sett.

Vulkanen og fjellet Teide på Tenerife
Teide, Spanias høyeste fjell og vulkan på Tenerife

Parque Natural Corona Forestal

Parque Nacional del Teide er Tenerifes store juvel, men Corona Forestal naturpark er også en av øyas skatter som kan oppleves på reise til Tenerife. Dette er en frodig furuskog som strekker seg over raviner og daler. Spektakulære farger som varierer fra intens grønn furu, blått hav og himmel, til mørke toner fra de mektige vulkanene.

Det eldgamle dragetreet El Drago, er en art som opprinner fra Mikronesia, og er definitivt verdt et besøk!

Sport på Tenerife

På Tenerife-ferie finner du alle typer sport, spesielt sport relatert til sjø og golf. Øya har en rekke forskjellige golfbaner å velge mellom, som for eksempel Real Club de Golf de Tenerife, i Tacoronte nær Santa Cruz.

Om du ser etter mer intense følelser og opplevelser er det ingenting som er mer spennende enn lekeland, som er et paradis for barna. Med andre ord finner du aktiviteter for alle på Tenerife.

Mat og drikke på Tenerife

Tenerife er kjent som den kulinariske hovedstaden på Kanariøyene. Er du på leting etter en autentisk matopplevelse finner du dette i nordre del av øya eller på innlandet. Fra øyas tradisjonelle retter og  og annen inspirerende mat, til lokale og internasjonale ingredienser. Variasjonen tar ingen ende!

Tradisjonelle retter inneholder kjøtt, fersk fisk og sorte poteter, en utsøkt variant som verdsettes høyt av anerkjente kokker. Mojo-saus til den lokale potetvarianten Papas Arrugudas eller rynkete poteter, gofio som er en lokal type mel. Sster, vin og frukt er bare noen av de gastronomiske alternativene øya har å tilby. En lang liste desserter og kaker er en perfekt måte å avslutte et deilig måltid på under en ferie på Tenerife. Eller du kan skylle det hele ned med rød eller hvit vin som produseres av forskjellige vingårder på øya!

Hoteller på Tenerife

Tenerife er også et perfekt sted for å slappe av og lade batteriene. Som en så populær turistdestinasjon, tilbyr den en rekke spennende overnattingssteder, fra eksklusive hoteller til andre mer tradisjonelle steder å overnatte. Tenerife er kjent for å tilby fornuftige priser på overnatting, med en gjennomsnittlig pris på €42 per person per dag. Velger du å bo rimelig, så kan du få priser under dette, og velger du noe luksuriøst vil du oppleve at prisene er høyere enn 42 € per person.

Transport på Tenerife

Tenerife er den største øya, men det betyr ikke at det er vanskelig å komme seg rundt. Du kan leie en bil til ferie på Tenerife, slik at du kan ta seg tid til å utforske øyas kystlinje til de ulendte landskapet i Teide nasjonalpark. Buss, taxi og trikk er også tilgjengelig. Bussene er grønne og tar deg rundt på øya. Det er verdt å kjøpe et bono-bus pass som sparer deg rundt halve prisen. Trikkens hovedlinje går mellom Santa Cruz og La Laguna, og tar rundt 40 minutter.

Les også: 10 alternative ting å gjøre på Tenerife

Forfatter

Skriv en kommentar