De 10 beste strendene på Tenerife

Vulkanøya Tenerife hører til Kanariøyene og er en populær destinasjon for feriereisende fra store deler av Europa. Hvert år reiser tusenvis av nordmenn hit, og strendene er en av grunnene til dette. Det er mange vakre strender på Tenerife, og mange du kanskje ikke visste om fra før av. Noen av disse 10 strendene vil garantert imponere deg!

Playa de Las Vistas

Dette er en av de vakreste strendene på Tenerife og ligger i Los Cristianos sør på øya. Det er til tider ganske fullt på stranda, da det strømmer folk fra Los Cristianos og Playa de Las Americas hit. Det er selvfølgelig varierende etter når på årstiden man besøker den. Det er mange barer og restauranter like i nærheten av Playa de Las Vistas, og det gjør den enda mer attraktiv. Liker du strender med lite turister på, så er ikke dette den riktige stranda for deg.

Les også: Ferie i Los Cristianos 

Playa de Las Vistas

Playa de Las Teresitas

Denne stranden er ikke en naturlig perle, men er oppbygd av sand fra Sahara-ørkenen i Afrika. Stranden er en av Tenerifes mest populære, og den hvite sanden er med å trekke opp. Playa de Las Teresitas ligger ikke så langt ifra hovedstaden Santa Cruz, cirka 10 minutter med bil. I landsbyen som ligger like i nærheten av stranden er det mulig å få seg en lunsjbit, og middag på en av fiskerestaurantene.

Playa del Duque

I Costa Adeje ligger stranden Playa del Duque som kanskje er for de litt kresne når det gjelder strender. Costa Adeje er en mer kostbar ferieplass enn for eksempel Los Cristianos, og har flere luksuriøse hoteller. Playa del Duque ligger litt for seg selv, og er på den måten «eksklusiv». Stranden er veldig ren og fargen på sanden er nesten gullfarget. Playa del Duque har faktisk fått en pris fra EU på grunn av sin renhet. Denne stranden bør du absolutt ta en tur innom.

El Camison

El Camison er en av mange strender som ligger mellom Los Cristianos og Costa Adeje. Det er flere muligheter for vannsportsaktiviteter på den 120 meter lange stranden. El Camison passer utmerket for en svømmetur, og er heldigvis ikke full av turister. Det er lite bølger på denne stranden, og passer dermed utmerket for barnefamilier også.

Playa la Tejita

Dette er faktisk den største sandstranden på Tenerife med en lengde på omtrent 1,5 kilometer og bredde fra 100 til 300 meter. La Tejita ligger bare et steinkast fra stranden Playa del Médano. Playa la Tejita er en naturlig strand på Tenerife og sanden har blåst fra Sahara og over til Tenerife. Det kan bli litt vind til tider på denne stranden ettersom vinden kan komme inn fra alle retninger her. Playa la Tejita ligger like i nærheten av flyplassen.

En liten del av Playa la Tejita er naturiststrand hvor man kan bade naken. Her soler og bader begge kjønn seg nakne. Naturiststranden ligger litt skjult til, og er en av flere naturiststrender på Tenerife.

La Tejita

Playa del Médano

El Medano er en av de beste strendene på Tenerife for vannaktiviteter. Masseturistene har enda ikke inntatt denne stranden, så den er rolig og behagelig. El Médano ligger sør på Tenerife, ikke så altfor langt unna Los Cristianos. El Médano ligger i kommunen Granadilla de Abona. Det er ofte mye vind på stranden, og derfor er den best egnet for surfere.

Playa de Las Americas/Playa Camison

Playa de Las Americas er en av de mest kjente strendene på Tenerife, og har et rikt utvalg av barer og restauranter like i nærheten. Vannski, snorkling, vannscooter og båtturer er tilgjengelig på stranden Playa de Las Americas. Båtturene kan innebære en tur med sjørøverbåt eller en katamaran.

Her er et bilde fra Playa de Las Americas/Playa Camison:

Playa de Las Americas/Playa Camison
Foto: Flickr.com (Rettighetene tilhører fotografen)

El Bollullo 

Befinner du deg på nordsiden av Tenerife bør besøke stranden El Bollullo. Dette er en naturlig strand og har en svartaktig farge på sanden. Puerto de La Cruz ligger nord på Tenerife, og det er her du finner El Bollullo-stranden. Vær imidlertid oppmerksom på at bølgene kan bli høye på denne stranden ettersom den ikke er beskyttet av rev eller moloer ute i sjøen.

Playa de Benijo

Playa de Benijo, ligger utenfor landsbyen med det samme navnet og er skjermet av Anaga-fjellene. Benijo er en nudiststrand, men er kanskje mest kjent for vannsportaktivitetene. Det er en liten kiosk på toppen av åsen, men vi anbefaler å ha med egen drikke og mat på stranden her. Playa de Benijo ligger nord på Tenerife, nesten så langt nord som man kommer. Avstanden fra hovedstaden Santa Cruz er ikke altfor lang.

Playa Jardin

Denne stranden ligger også nord på Tenerife, i Puerto de La Cruz. De botaniske hager man finner rundt stranden er med på å gjøre opplevelsen enda bedre. Vulkanstranden Playa Jardin er en naturlig strand og har svart sand. Følelsen av å ligge på Playa Jardin mens man hører bølgene slå inn mot land er både behagelig og avslappende. Fra stranden har man utsikt mot vulkanen Teide.

Har du noen strender å anbefale på Tenerife?

 

Se også

Reise til Tenerife

Tenerife er Spanias nest største øy, og den største av Kanariøyene. Det er litt i …

5 kommentarer

  1. Har kun vært i Playa de Las Americas, og der er stranden ihvertfall svært bra.

  2. elsker Playa de Las Americas sin strand Playa Camison. Var der i 2011, og kunne tenkt meg en tur tilbake!

  3. Spør du meg, så finnes det mange vakre strender nord på Tenerife som er verdt å besøke. Kan anbefale Benijostranda spesielt. Ulempen nord på Tenerife er at været er mer ustabilt.

  4. Playa Jardin ! Har vært noen ganger i Porto de la Cruz . Reiser gjerne tilbake dit 🙂

  5. Kan legge til La Arena som nummer 11 på listen. Denne er i Puerto Santiago. Flott by, og grei strand. Litt mindre turisme i Puerto Santiago enn andre steder på Tenerife. Kommer jo selvfølgelig litt ann på hva man vil på en Tenerife-tur også. For noen er det sikkert interessant å møte på nordmenn rundt hvert hjørne. For min del, så går reisen til Tenerife for å oppleve lokal kultur, og selv da er ikke Puerto Santiago helt «riktig» for å oppleve lokal kultur. Da må man gjerne litt mer ut på bondelandet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *