Gran Canaria er elsket av nordmenn, og det er ikke uten grunn at mange velger å legge ferien dit hver eneste vinter. Stabilt klima og jevn temperatur året rundt er for mange en viktig faktor. Reiser man sør på øya til Puerto Rico, så møter man mange nordmenn. Dette er også en grunn til at mange velger Gran Canaria som reisemål. For andre, så kan hovedstaden Las Palmas være det som trekker en til øya. Her finner man restauranter i høy klasse og en rekke attraktive utesteder.

Finn aktiviteter på Gran Canaria og bestill hos GetYourGuide her

1. Sol året rundt

En av de største årsakene til at man reiser til Gran Canaria er solen og det behagelig klimaet. I snitt har man nærmere 8 timer sol per dag på Gran Canaria. Været er aller best mellom mai og november, men sør på øya er det som regel bra vær også på vinteren selv om det kan variere i perioder.

2. Vakker natur

Gran Canaria har svært mye vakker natur, og kjører man litt i fjellområdene vil man oppdage at øya er mye mer enn bare strender. Ett område på Gran Canaria har fått betegnelsen biosfærereservat, og er et område med spesiell natursammensetning.

Se også: Fantastiske bilder fra Gran Canaria

Landskapet på Gran Canaria kan være svært vakkert:

Landskapet på Gran Canaria er nesten til å ta og føle på!

3. God Mat

På Gran Canaria finner du mat som alle liker. Alt fra gastronomisk mat til den klassiske biffen. I Las Palmas er det et stort utvalg restauranter, og her får du mat i alle prisklasser. Liker du best kjøtt eller fisk, så finner du en rekke restauranter som i Las Palmas som tilberederer maten på en fantastisk måte. Foretrekker du vegetarisk mat, så finner du noen restauranter som er god på dette også. Når du først er i Spania, og på Gran Canaria så bør du prøve en av tapasrestaurantene i Las Palmas. Dette er spansk matkultur på sitt beste!

4. Strendene

Strendene på Gran Canaria er vakre, og du finner en rekke sandstrender rundt på øya. Sør på øya er det en rekke sandstrender i Puerto Rico, Arguineguin og Maspalomas. Oppholder du deg i hovedstaden Las Palmas, så finner du faktisk en strand her også. Bildet under viser Las Canteras stranden:

Stranden Playa de Las Canteras i Las Palmas.

En vakker strand som mange besøker når de reiser til Gran Canaria er Amadores-stranden like ved Puerto Rico:

Amadores fra himmelen.

5. Kulturen

Kulturen på Gran Canaria er unik, og man har klart å tatt vare på den selv om mange turister besøker øya hvert år. Det finnes en rekke museer som er verdt å besøke på øya. Et noe spesielt museum som kan være verdt å besøke er Casa de Colón. Christofer Columbus skal ha bodd i dette huset da han var på vei til Amerika.

Bilde av Casa de Colón:

Catedral de Santa Ana i Las Palmas kan også være verdt å se:

Catedral de Santa Ana i Las Palmas.

Hvert år foregår det en rekke festivaler på Gran Canaria. Dette er noe som kjennetegner kulturen. Kjente festivaler på Gran Canaria:

  • Den internasjonale filmfestivalen i Las Palmas
  • Las Palmas de Gran Canaria «Alfredo Kraus» operafestival
  • Det foregår en rekke karneval rundt om på øya i mange ulike byer
  • Festival Internacional de Música Canarias er en musikkfestival for kanarisk musikk
Forfatter

Skriv en kommentar