Gran Canaria, med den godt utviklede turistinfrastrukturen og mange dykkeskoler, er et flott sted å lære seg å dykke. Vanntemperaturen varierer fra 18  ° C om vinteren til 26  ° C sent på sommeren, noe som gjør øya til et behagelig sted å dykke hele året. Mer erfarne dykkere vil oppleve de mange vrakene som ligger rundt Las Palmas havn, samt det fantastiske undervanns vulkanlandskapet.

Finn aktiviteter på Gran Canaria og bestill hos GetYourGuide her

Maritimt liv

Mens de kystnære delene av Gran Canaria er svært tørre, er verden under vann en annen historie. Nært ved land kan du se fargerike fisker som tyrkisk leppefisk, damselfisk, kardinalfisk og papegøyefisker som er vanlig og kan ses ved snorkling.

Litt lenger utifra land kan man se havengler, barracudaer, piggrokke, og om du er heldig kan du få se havskilpadder. Sjøpølser og sjøhester kan du også være heldig å oppleve litt lenger ut.

Dykkesteder

El Cabron Marinereservoar

Det finnes over 400 ulike arter i dette reservoaret, og er trolig det mest kjente dykkestedet på Gran Canaria. Det vulkanske landskapet her er imponerende med mange grotter, buer og overheng. Dette dykkestedet ligger cirka 50 minutter fra Mogan med bil. Skal du kjøre hit må du skaffe deg en ordentlig bil, for veien til El Cabron er elendig. Tilbake i 2001 ble El Cabron klassifisert som et område av spesiell vitenskapelig interesse av EU.

El Pajar skipsvraket

El Pajar var en russisk ferge som sank i 2003. Den ligger oppreist i en dybde på 18 meter og man kan innta fergen flere steder for eksempel gjennom panoramavinduene. Interiøret på fergen er fortsatt i stor grad intakt, og piggrokker kan bli funnet under skroget på skipet. Skipsvraket finner du i El Pajar ved Arguineguin.

Skipsvrak i Las Palmas

Las Palmas har vært en viktig havn i århundrer og har mange skipsvrak. Et av høydepunktene er Kalais, en 100 meter lang lastebåt som sank i 1980. Erfarne dykkere kan dykke inn til maskinrom og lasterom, hvor lasten av sementposer fortsatt er intakt. Vraket patruljeres av en stor gruppe av barracudaer.

La Catedral

La Catedral er trolig et av de mest spektakulære dykkestedene på grunn av sin skjønnhet og uvanlige steinformasjoner.

Se dykkevideo fra La Catedral som ligger utenfor Las Palmas her:

Vil du dykke på Gran Canaria, så finnes det mange dykkeskoler å velge mellom, og man finner forskjellige dykk som krever ulik erfaring. Er man nybegynner, så vil dykkeskolen ta hensyn til dette og henvise deg et egnet sted. Det er også mulig å leie dykkeutstyr å legge ut på en ferd selv om man er en erfaren dykker.

Dykking Gran Canaria

 

Forfatter

1 Kommenter

  1. Var på Gran Canaria i januar, og da var vi en stor gruppe som dykket. Kan virkelig anbefale dykking på reise til Gran Canaria. Vil rette en stor takk til alle som var med på å gjøre ferieturen vår perfekt. Spesielt Carlos på dykkeskolen.

    En slik tur kommer til å bli gjentatt. Absolutt verdt pengene!

Skriv en kommentar