Leter du etter en rolig og avslappende plass å feriere, så behøver du ikke å lete lenger. Puerto de Mogan er en av de koseligste byene sør på Gran Canaria med kanaler, unike hus, fiskebåter, marked og en idyllisk strand. Det som tidligere var en fiskerlandsby har nå blitt omgjort til en ferieby fri for stress – perfekt for en avslappende ferie i Spania.

Det spesielle med Puerto de Mogan er at det nesten ikke finnes bygninger som er høyere enn to etasjer. Det er ikke tillatt å bygge høyere enn to etasjer, og dette er med på å sette preg på fiskerlandsbyen. Kanaler som knytter havnen til marinaen har ført til at Puerto de Mogan har fått kallenavnet Lille Venezia. Hver fredag er det marked i Puerto de Mogan, og det er noe du ikke kan gå glipp av. Hit kommer turister fra hele øya for å oppleve markedet.

Fantastiske Puerto de Mogan, sør på Gran Canaria.
Fantastiske Puerto de Mogan, sør på Gran Canaria.

Husene i Puerto de Mogan er hvitkalkede, og med en rekke blomster utenfor. Mogan er kjent for blomster og spesielt sjasminer. Heldigvis er det ingen biltrafikk i byen, noe som er med på å gjøre dette til en av de mest avslappende plassene å feriere på Gran Canaria. Nede ved havnen i Mogan ligger fiskebåtene på rekke, sammenblandet med de mer luksuriøse seilbåtene som strømmer til fra andre deler av øya.

Flotte byggverk i Puerto de Mogan
Flotte byggverk i Puerto de Mogan

Stranden i Puerto de Mogan er en langgrunn strand, og egner seg derfor godt for barn og folk som ikke er så svømmedyktige. Sandstranden i Mogan er bare 250 meter lang, men det er heldigvis ikke like mange folk her som i Puerto Rico. Det er mulighet å ta båt videre fra havneområdet i Mogan dersom du vil oppleve andre steder på øya. Båten går både til Puerto Rico og Arguineguin. Det er en rekke restauranter ved strandpromenaden i Mogan, og her kan du slappe av mens du nyter en kopp kaffe og litt mat.

Turismen kom ikke til byen før på 80-tallet, altså senere enn andre steder på Gran Canaria. Det er ikke før de senere årene at Mogan har blitt et populært feriemål. Det er ikke så mange nordmenn som ferierer i Mogan, og du kan faktisk oppleve en dag uten å høre norske stemmer. Ferierer du derimot i Puerto Rico, så er sannsynligheten svært stor for at du treffer på nordmenn i løpet av dagen.

Puerto de Mogan er «endestedet» for feriesteder sør på Gran Canaria. Litt lengre sør har man Playa Taurito, Playa del Cura, Amadores, Puerto Rico og Arguineguin.

Forfatter

2 Kommentarer

  1. Fantastisk sted. vært der 6 år på rad og har bestilt på Cordial Mogan Playa for 7. gang. Elsker stedet.

  2. Fineste plassen på Kanariøyene og jeg har feriert på 4 av øyene i Atlanterhavet.
    Puerto de Mogan har jeg besøkt jevnlig siden 1987. Først i 2008 ferierte jeg der, etter 20 år i Puerto Rico. Jeg har bodd privat og på 3 av hotellene der. Skulle gjerne tatt langtidsferie i PdMogan, men leilighetseiere har dessverre priset seg ut av mitt budsjett de siste årene! Jeg får en hel måned på fastlandet (Costa Blanca) for det som jeg må betale for 1 uke i Mogan. Uansett; dette et paradis ut i Atlanteren!

Skriv en kommentar