Det er ingen tvil om at Gran Canaria er en vakker øy, og det er noe filmskapere tydeligvis har lagt merke til også. For over titalls filmer er spilt inn på denne øya, som hører til Kanariøyene. Gran Canaria er sammen med Tenerife to populære øyer å spille inn film på. På Tenerife ble for eksempel deler av Star Wars spilt inn oppe på fjellet Teide.

Finn aktiviteter på Gran Canaria og bestill hos GetYourGuide her

Flere Hollywood-filmer har funnet ut at Gran Canaria er et fornuftig sted å spille inn film på. Noen av filmene på denne listen som har blitt spilt inn på Gran Canaria er ganske berømt, så du har nok hørt om noen av dem fra før av. Filminnspillingen på Gran Canaria begynte for over 40 år siden, men selv om det begynte for noen årtier siden, så er det fortsatt filmer som blir filmet på denne vakre øya den dag i dag.

1. Moby Dick

Moby Dick fra 1956 ble filmet på Gran Canaria. Ikke hele filmen, men noe ble altså filmet her. Stjerner som var med i denne filmen var Richard Basehart, Orson Welles, Leo Genn og Gregory Peck. Scenene fra Gran Canaria var i hovedsak når hvaler ble filmet.

2. Wonderful Life

Denne filmen kom ut i 1964, og store deler av filmen er spilt inn på Gran Canaria. Mye av filmingen skjer i Las Palmas, og i tillegg er Maspalomas-ørkenen en del av filmen. Cliff Richard, Una Stubbs, Gerald Harper og Susan Hampshire er noen av de som spilte i denne filmen.

3. For A Few Dollars More

En velkjent film hvor Clint Eastwood har hovedrollen. Filmen ble utgitt i 1965, og ble filmet i Sioux City på Gran Canaria.

4. When Dinosaurs Ruled The World

Denne filmen ble i hovedsak spilt inn på Gran Canaria og Fuerteventura. Ikke overraskende var Maspalomas med i denne filmen også. Victoria Vetri og Robin Hawdon er hovedpersonene i denne filmen om da dinosaurene regjerte på jorda. Filmen kom ut i 1970.

Amadores stranden

5. Take A Hard Ride

Take A Hard Ride ble gitt ut i 1975, og ble delvis filmet på Gran Canaria. Maspalomas-ørkenen er igjen sentral.

6. Broken Embraces 

Denne filmen ble gitt ut så sent som i 2009 og litt av den ble filmet på Gran Canaria. I hovedsak ble den filmet på Lanzarote. Personer som var med i Broken Embraces er: Blanca Portillo, ,Lluís Homar, Lola Dueñas, Ángela Molina og Penélope Cruz.

7. Clash Of The Titans

Denne filmen ble gitt ut i 2010 og ble filmet på Gran Canaria og Tenerife. Kjente skuespillere i Clash Of The Titans er Sam Worthington, Ralph Fiennes og Liam Neeson.

Oversikt over Las Palmas. Foto: Matti Mattilla, Creative Common
Oversikt over Las Palmas.
Foto: Matti Mattilla, Creative Common

8. Fast And Furious 6

Vin Diesel, Paul Walker og Dwayne Johnson er noen av skuespillerne i denne filmen fra 2013. De var nord på Gran Canaria da de filmet til Fast and Furious 6. Det var i fjellbyen Artenara at innspillingen foregikk. Noe av innspillingen foregikk på Tenerife.

9. Grand Piano

Grand Piano fra 2013 ble filmet i Las Palmas på Gran Canaria. Skuespillere i denne filmen var: Kerry Bishé, John Cusack, Tamsin Egerton, Alex Winter og Elijah Wood,

 

10. Wild Oats

Wild Oats ble gitt ut i 2014. Skuespillere i Wild Oats var blant annet: Jessica Lange, Demi Moore, Shirley MacLaine, Alan Arkin og Billy Connolly. Over en måned ble brukt på Gran Canaria til å spille inn denne filmen, og store deler av filmen er filmet her på øya.

Forfatter

2 Kommentarer

  1. Dere glemte noen.. A Fistful of Dollars og oppfølgeren For A Few Dollars More med Clintern f.eks… Også verdt å nevne storfilmen Exodus, selv om den ikke ble spilt inn på GC, men på Fuerteventura.

Skriv en kommentar