Gran Canaria er et populært feriemål, og den tredje største av Kanariøyene målt i areal. Målt etter befolkningstall er det bare på Tenerife at det bor flere.

Finn aktiviteter på Gran Canaria og bestill hos GetYourGuide her

Det finnes mange fine sandstrender rundt om på Gran Canaria, og flere av disse finner du sør på øya.

Amadores-stranden

Den kanskje vakreste stranden på øya har importert «sand» fra de karibiske øyer. Dette er faktisk knuste koraller, og det gjør at det ikke blir så varmt når du skal gå på stranden. Amadores-stranden ligger mellom Puerto Rico og Puerto de Mogán sør på Gran Canaria. Den hvite sanden på Amadores-stranden er unik, og mange nordmenn foretrekker denne stranden når de reiser til Kanariøyene.

Se også: Fantastiske bilder fra Gran Canaria

Det ligger en rekke barer/restauranter nede ved stranden, så du kan fint få deg noe å drikke og spise. Playa Amadores er omtrent 800 meter og har fått blått flagg. Dette indikerer at stranden og vannet er svært rent. Husk å passe på barna i vannet ettersom det kan være strøm/bølger til tider.

Amadores fra himmelen.

Playa de Mogán

Playa de Mogán og Puerto de Mogán ligger en kort biltur fra Puerto Rico, og har en liten men behagelig strand. Her kan du slappe av og nyte solen, mens du etterpå tar deg en matbit på en av restaurantene. Prisnivået er litt høyere her enn i Puerto Rico, men det er ikke snakk om de store summene.

Denne stranden passer for liten og stor. Reiser du til Gran Canaria med barn, så kan du fint la disse plaske i vannkanten. Her som på andre strender må man likevel være påpasselig.

Fantastiske Puerto de Mogan, sør på Gran Canaria.

Puerto de Mogán er en unik by, og her finner du en rekke hus som skiller seg ut. Disse er godt ivaretatt og ofte dekorert med blomster.

Flotte byggverk i Puerto de Mogan

Les også: Dykking på Gran Canaria

Maspalomas-stranden

Maspalomas og Playa del Ingles stranden ligger side om side, og er så lang som 6 kilometer. Sanddynene ligger like i nærheten, og det er en opplevelse i seg selv.

Maspalomas-stranden har gullfarget sand, og i enden finner du Faro de Maspalomas. Dette er et fyr som er verdt å besøke dersom du skal ta en gåtur. Den delen av stranden har fått utmerkelsen blått flagg.

Du bør være obs på flaggene når du er på stranden her. Er det rødt flagg bør du ikke bevege deg ut i vannet. Du kan faktisk få en bot for å gå ut i vannet når det er rødt flagg. Det kan være sterke bølger her samt vind til tider.

Maspalomas strand

 

Playa de Las Canteras

Playa de Las Canteras er den største, fineste og mest populære stranden i Las Palmas. Dette er en ganske bred strand med behagelig sand. Stranden er på en måte delt i tre. På den østlige delen av Las Canteras finner du solsenger, parasoller, dusjer og badevakt. Denne delen av stranden har fått blått flagg, så her kan du være trygg på at den er ren og pen.

Playa de Las Canteras er ideelt dersom du har med barn på reisen. Det ligger et rev utenfor stranden, som gjør at det ikke blir så store bølger. Den vestlige delen av stranden mottar ingen beskyttelse fra revet, så her er bølgene større. På den vestlige delen finner du folk som surfer også. Den vestlige delen er cirka 1 kilometer lang, mens midten er nærmere 800 meter. Her er det mer vulkanaktig sand, så de fleste foretrekker den østlige delen av Playa de Las Canteras.

Las Canteras stranden

San Agustín

San Agustín-stranden ligger mellom Bahia Feliz og Playa del Ingles. Dette er en roligere strand enn mange andre strender på Gran Canaria, og det er færre folk her enn for eksempel i Puerto Rico og Amadores. Stranden er litt over 600 meter lang, og her er det ofte lite bølger og rolig vann. Stranden egner seg dermed godt for barnefamilier. Du finner restauranter og kaffer her, så det trenger du ikke bekymre deg for.

Forfatter

1 Kommenter

  1. Med skikelig varme er maspalomasstranden å foretrekke. synes den har det du trenger og mer til. for de som liker nakenstrender så er det også det her. fint med dagstur til puerto rico og stranden der.

Skriv en kommentar