En reise til Gran Canaria på sommeren tilbyr alltid en varm velkomst. Det er alltid trivelig på deres livsglade strandresort. Solen skinner året rundt på denne vakre øya, som er hjem til sprudlende strender, den malte hulen i Galdar, og et årlig karneval!

Finn aktiviteter på Gran Canaria og bestill hos GetYourGuide her

Det bar-fylte Playa del Ingles-strøket er morsomt både natt og dag, mens Meloneras er stedet for eksklusive boutiquer (små butikker) og servering ved vannkanten. Du kan slappe av blant de grønne bulevardene i Maspalomas, med sine familievennlige attraksjoner og oppsiktsvekkende sanddyner. Men det er også verdt å utforske innlandet. Der finner du autentiske, små landsbyer som ønsker deg velkommen med en kaffe-drikkende lokalbefolkning. Dessuten må du ikke gå glipp av de fredelige torgene samt robuste fjellformasjoner som byr på eventyr!

Les også: 5 grunner til å besøke Gran Canaria

Sommertemperaturer på Gran Canaria

Gran Canaria er en øy som tilhører Kanariøyene, og ligger vest for Nord-Afrika. Plassert ved grensen mellom Marokko og Vest-Sahara på fastlandet. Øya er et populært reisemål og ligger rett ved siden av favoritten, Tenerife! Gran Canaria kan anses som en av de beste reisedestinasjonene på sommeren. Å reise til Gran Canaria på sommeren er ganske vanlig, selv om mange nordmenn foretrekker en tur til Puerto Rico på vinterstid.

En sommerferie på Gran Canaria byr ikke på den samme høye luftfuktigheten som man finner på øyene i Middelhavet på denne tiden av året. Temperaturene på øya ligger mellom 20 og 30 grader, og har en komfortabel badetemperatur på 20 til 25 grader. August er den varmeste måneden på Gran Canaria med temperaturer så høye som 29 grader. De andre varmeste månedene er juli, september og oktober.

Strandliv på Gran Canaria

Gran Canaria sin popularitet begynner med strendene deres. På den ene siden, har man livlige og festglade strandresort som Playa del Ingles og Maspalmas, der det å sole seg er seriøse saker, og hvor utelivet består av neon-farger. På den andre siden, har man rolige landsbyer som Puerto Mogan, Bahia Feliz og Puerto Rico, der strendene kommer med mye rom og hvor senkveldens underholdning er litt mer lavmælt.

Les også: Fantastiske strender på Gran Canaria

Playa del Ingles

På ferie i Gran Canaria går man aldri feil om man besøker Playa del Ingles og Meloneras. Der opplever man et Gran Canaria med litt ekstra glitter. I Playa del Ingles er strandlivet på agendaen med sine enorme strender og rullende sanddyner, og et uteliv som tiltrekker turister fra hele verden. Playa del Ingles ligger på den sørligste delen av øya, mellom Maspalomas og San Agustin.

Playa del Ingles er fylt av leilighetskomplekser, hoteller og store nattklubber. Om sommeren kommer det unge grupper på leting etter fest, men med en lange liste aktiviteter på dagtid er dette også en favoritt blant familier.

Meloneras

Tiden står stille i Meloneras, i alle fall for de fleste besøkende. Butikkene her lener seg mot boutique-handel og merkevarer, mens hotellene lener seg mot luksus. Her finnes det mange barer, spa og restauranter ved havet. Langs strandpromenaden på kysten og rundt hjørnet, finner man Meloneras-stranden. Dette er en liten strand på enden av en solfylt gangvei. Gjør deg klar til late dager på Gran Canaria ferie.

Maspalomas

Maspalomas handler først og fremt om sanden, med sin 6-kilometerlange strand med sanddyner i bakgrunnen. Man finner derimot også en rekke restauranter ved kysten her og tilbyr fantastiske dager ute.

Puerto Rico

Puerto Rico er en fin balanse mellom spennende Playa de Ingles og Meloneras, og de rolige landsbyene Bahia Feliz og Puerto Mogan. Skal man først reise til Gran Canaria finner du ikke mer sol enn i Puerto Rico, og når solen har gått ned, gjør landsbyen seg klar til fest! Dette er en livsglad og moderne del av øya.

Mellom de bratte skråningene av en vulkansk dal ligger høye, hvite hoteller og store shoppingsenter som tilbyr avgiftsfri shopping. Dessuten internasjonal mat og 5-stjerners underholdning. Denne familievennlige turistbyen tilbyr også en promenade fylt av barer, tropiske hager, to felles svømmebasseng, og de populære strendene Amadores og Puerto Rico.

Amadores stranden ved Puerto Rico på Gran Canaria
Amadores fra himmelen.

Tradisjonelt Øyliv på Gran Canaria

En annen grunn til at så mange velger å reise til Gran Canaria er øyas vakre interiør.  Det skyldes klipper og juv som danser langs kysten som tilbyr målbindende utsikter fra alle sider. Om du ønsker å få et glimt av tradisjonelt øyliv på din sommerferie på Gran Canaria finnes det mange mindre landsbyer på øya også. Bare en halv times kjøretur fra Playa del Ingles, kan du utforske Fataga, med hvitmalte hus langs sine bilfrie gater.

Bahia Feliz

Bahia Feliz er en moderne og stilig landsby på Gran Canarias sørkyst. Den lille landsbyen er liten nok til at alt finnes en liten rusletur unna. De har vakkert, bilfritt torg med kafeer og restauranter, mens parker og bygninger av marokkansk arkitektur sjarmerer. Herfra er det ikke langt til sprudlende Playa del Ingles bare 10 kilometer unna. I tillegg er denne landsbyen bare en 40-minutters kjøretur til hovedstaden Las Palmas, som har katedraler og parker.

Puerto Mogan

Flotte byggverk i Puerto de Mogan

Puerto Mogan har rykte for å være den vakreste landsbyen på Gran Canaria! Denne lille fiskerlandsbyen på sørkysten har hvitvaskede hus langs brosteinbelagte gater, kledd i bougainvillea og hibiskus blomster!

Fantastiske Puerto de Mogan, sør på Gran Canaria.

Fataga

Fataga er en veldig populær destinasjon, og er et rolig alternativ til det sprudlende utelivet man finner mange steder på øya. Denne landsbyen gir et glimt inn i det tradisjonelle øylivet. Et perfekt sted for å lade batteriene på Gran Canaria-ferie om sommeren.

Gáldar

Gáldar er en by på nordvest side av Gran Canaria, og er ett av øyas viktigste historiske forbindelser. I sentrum finner vi museet Cueva Pintada, som er et arkeologisk område på øya som inneholder en malt hule og andre gamle gjenstander. Dette er et fantastisk sted å besøke om man vil ha en rolig ferie full av kultur og historie.

Aktiviteter og Sport

Carnaval de Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas, som er øyas hovedstad er gjerne verdt et besøk om man er på ferie i Gran Canaria. Las Palmas de Gran Canaria karnevalet holdes her hvert år i februar måned. Det er et av Spanias mest berømte karneval. Arrangementet består blant annet av konserter og tv show, samt en drag-queen konkurranse, med mye sang og dans.

Vannaktiviteter og Sport

Skal du reise til Gran Canaria på sommeren er det verdt å vite at dette safirblå vannet har vunnet flere kåringer. Her tilbyr de en rekke forskjellige opplevelser i vannet som: Surfing, vindsurfing og kitesurfing, samt dyphavsdykking, delfiner, fiske og mye mer! Derfor er Gran Canaria ofte besøkt av sjømenn, dykkere, surfere, og fiskere over, og, under havet.

Vinden er også relativt rolig her og forklarer hvorfor dette området har vært hjem til noen av verdens beste sjømenn og verdensmestere. Her er den gigantiske sportshavnen åpen året rundt, med en variert infrastruktur. Alle kommer hit for å komme seg bort, til en magisk kraft som drar inn alle og enhver som ser etter et hav av fint vær!

Naturopplevelser

En reise til Gran Canaria på sommeren, eller når som helst på året kan variere mye, siden dette er en så mangfoldig øy. Øya er fullt av vakkert naturlandskap. Landskapet virker som det endrer seg rundt hvert hjørne, takket være mikroklimaet brakt inn av passatvindene.

Øya er et miniatyr-kontinent med sine varierte strender og enda mer varierte landskap, som inkluderer sanddyner, grønn flora og bratte berg. Skal du reise til Gran Canaria er denne øya helt super om man foretrekker en sommerferie fylt med gåturer og fjellturer. Andre aktiviteter på fjellet som klatring, gir tilgang til et nettverk av utsikter som er til å miste pusten av!

El Roque Bentayga

Det finnes tre steiner på Gran Canaria som står på et magisk sted rundt øyas høyeste fjell. Sammen er disse den perfekte kombinasjonen av naturen og kulturlandskapet rundt El Roque Bentayga, som er et spirituelt symbol på øyas aboriginale historie. Dette er kjent som et av de viktigste helligstedene fra Gran Canarias arv, og er et ekstremt viktig sted for de eldgamle før-spanske samfunnene.

El Roque Bentayga, Gran Canaria, Spania
El Roque Bentayga er et symbol for de før-spanske samfunnene på Gran Canaria

Jardin Canario

Skal du reise til Gran Canaria er dette en god mulighet til å oppleve øyas tropiske hage, som er et magisk sted som hjemmer hundrevis av planter, trær og eksotiske blomster fra omtrent hele verden. Det er en naturlig skattekiste som ligger på kanten av Guiniguada-ravinen. Her kan du se en overflod av planter fra Kanariøyene. Du kan også se planter fra resten av Makaronesia-regionen, som blant annet inkluderer Azorene og Madeira.

Mat og drikke

Det tok over 500 år for Gran Canaria å utvikle sin rike matkultur. En ferie på Gran Canaria er derfor helt perfekt for den som elsker mat og kultur. Mangfoldig sjømat rett fra havet blandet seg sammen med kulinariske påvirkninger fra utlendinger som satte anker ved øyas havner.

Reisende fra over hundre land kom til Gran Canaria og brakte med seg forskjellige smaker. De varierte ingrediensene hjelper å forklare variasjonene i maten, fra super Queso de Flor ost til søtpotet bakverk, vin, sukkerrør rom, og kaffe. Til dette kan man legge til fantastiske råvarer som gror på øya. Av eksempel kan vi nevne tomater, epler, oliven, tropiske frukter, appelsin, søte bananer og et enormt sortiment av fersk fisk. Ved de lokale markedene finner du fersk fisk. Dette er bare et eksempel på hva nysgjerrige turister kan oppleve på denne smakfulle øya. En ferie på Gran Canaria samler fint vær og mat med himmelske smaker. God reise!

Forfatter

Skriv en kommentar