Gran Canaria er et velegnet feriemål året rundt om man skal bruke været som målestokk. Likevel er det forskjeller når på året man påtreffer best vær på øya.
Finn aktiviteter på Gran Canaria og bestill hos GetYourGuide her

Været når en «peak» i perioden februar til påske, og da opplever man gode temperaturer og lite nedbør. Du vil i denne perioden oppleve at øya er frodig, og at plantene har det godt. Under kalima er det tørrere på øya, og da kommer det sandstøv fra Afrika inn over øya.

Fantastiske Puerto de Mogan, sør på Gran Canaria.

I juni ligger temperaturen på øya på cirka 25 grader, og akkurat passelig for de fleste. På denne tiden av året foregår også San Juan, en av de store fiestaene på øya. July og august vil du oppleve at det er mye turister på øya, ettersom både spanjoler og andre europeere har ferie på denne tiden av året.

Les mer: Fantastiske bilder fra Gran Canaria

Været på Gran Canaria er relativt stabilt hele året rundt, men det er visse variasjoner etter hvor på øya du befinner deg. Lengst sør på øya er det varmere temperaturer og mindre nedbør. Nord på øya kan man oppleve mer nedbør, og spesielt i månedene desember til februar.

Les alle våre artikler om Gran Canaria her.

Forfatter

2 Kommentarer

  1. Grete Randem Haugen Svar

    Hei! Det er lov & drømme at en gang få oppholde seg der lenger en 14/21 dager.
    Hele høsten & vinteren med.

  2. Margaret Bjørklund Svar

    Skulle gjerne vært der en vinter. Kunne bevege seg over alt uten å måtte gå med lårhalsen i tankene og hjertet i halsen for ikke å falle på isen. Og varmen for både ledd og helse.

Skriv en kommentar