Hvor bør man reise i Spania?

Når det kommer til hvor man bør reise i Spania, så kommer det litt an på hva du er ute etter og når på årstiden du reiser. Kanariøyene er en klar favoritt om vinteren, mens Alicante og områdene rundt er populære om sommeren. Mallorca som er en del av Balearene  er også et populært reisemål om sommeren.

Ferie i Alicante

Alicante er en by som har vært populær blant nordmenn i mange år, og kommer fortsatt til å være det framover. Postiguet-stranden blir hvert år besøkt av mange tusen, og det er ikke uten grunn. Både turister og fastboende benytter seg av denne herlige stranden, som ligger i hjertet av Alicante.

En utflukt som man ikke kan gå glipp av når man besøker Alicante er Santa Barbara-slottet. Dette var en gang i tiden et slott som ble brukt til militære formål, men er i dag en stor turistattraksjon. I slottet kan man se utstilling av eldre gjenstander. Den største opplevelsen når man besøker Santa Barbara-slottet er uansett den utrolige utsikten fra toppen. Man kan se ut over nydelige Alicante og Postiguet-stranden. Hav så langt man kan se!

Alicante kan du lese mer om her.

Storbyferie i Spania

Skal du på en storbyferie? Da kan Barcelona være noe for deg. Enten du velger å se Gaudi-byggverkene eller tar en shoppingtur i La Rambla (handlegaten), så vil nok ikke Barcelona skuffe deg. Les mer om å feriere i Barcelona her.

En storby med sjarm og et yrende folkeliv er Madrid. Hovedstaden i Spania er stor, men befinner du deg i sentrum har du svært mange attraksjoner innen 10 minutters gange. Madrid har svært mange gode restauranter, utrolige byggverk og museum i verdensklasse. Madrid er også den eneste storbyen i Europa hvor hotellprisene faktisk har falt. Vil du ha mye valuta for pengene, så tar du en storbyferie i Madrid neste gang!

Les alle våre artikler fra Madrid her

Ferie på Gran Canaria

Gran Canaria reiser mange nordmenn til hvert år, og er spesielt populært om vinteren. Med en jevn temperatur på cirka 20 grader hele året har denne øya blitt en favoritt blant svært mange. Sør på øya er det varmest, og det er her de aller fleste nordmenn oppholder seg. Les mer om Gran Canaria. 

Ferie på Fuerteventura

En øy vi kan anbefale med jevn temperatur hele året rundt er Fuerteventura. Med noen av Europas vakreste strender, samt en hyggelig befolkning er du garantert en fantastisk ferieopplevelse her. Denne øya ligger nærmest Afrika av alle Kanariøyene, og avstanden fra Gran Canaria er heller ikke stor. I areal er Fuerteventura den nest største av Kanariøyene, etterfulgt av Tenerife. De fantastiske strendene her strekker seg flere mil, og er i tillegg brede. Les mer om Fuerteventura her. 

 

8 kommentarer

 1. Hei, jeg&sønnen min som er 3½ når vi skal dra i august, vi vil ha sol, bad å deilg mat. Gerne barnvenligt, med lekeplasser og barnebasseng. Men gere så man kan bade i havet 🙂 Noen tips??
  Mvh Maria

  • Hei Maria. Jeg har vært opp og ned kysten mange ganger, og har dekt alt fra cadiz til nord om barcelona. Det er veldig vanskelig å svare konkret på ditt spørsmål., da du vil oppfylle kriteriene dine langs hele kysten. Jeg for min del er størst fan av Costa del Sol området, og ville flydd til Malaga. Jeg føler det er mere ekte spansk i denne sonen, selv om det er mye turister her. Det virker likvel som at de er litt mere tro mot tradisjoner her.
   Strendene i costa del sol området er fantastiske, og du vil garantert finne noe som passer deg. her er som oftest lite bølger, og ganske langrunt, så sønnen også får glede av det..
   Maten er også meget god, men finnes selvfølgelig i både varierende pris og kvalitet.
   Jeg synes generellt at den typiske andalusier, er veldig hyggelig og hjelpsom, men de tar ting litt roligere/saktere enn vi er vandt til i norden.
   Jeg ville gått for en leilighet, kontra et hotelrom, da jeg verdsetter friheten dette gir meg. Der finnes mange booking sider som du kan søke, både på pris, beligenhet, avstand til strand osv.
   Min anbefaling vil dreie seg rundt Fuengirola. Ikke for at det er den peneste byen, men for at den har et meget komplett tilbud til de aller fleste. I august er også høysesesong for spanioler. Da kommer de trekkende ned fra nord til kysten, for å nyte ferie livet.
   Håper dere får en fin ferie opplevelse, og nyter Spania, uansett hvor du drar til
   Mvh Cato

 2. Hei!

  Alicante er et reisemål jeg kan anbefale som har mange barnevennlige hoteller. For deg og sønnen din vil nok Alicante passe bra. Bor man på et hotell i nærheten av Postiguet-stranden har man kort vei til mye. Sjekk ut hotellet Melia Alicante for eksempel. Det kan bestilles her gjennom Hotels.com: http://tiny.cc/hoteller

  Mvh
  Erlend i Spaniareise.com

 3. Kan anbefale Fuerteventura for de som vil ha en opplevelsesrik tur. Jandia er favorittbyen min, men det er mange andre steder som også er gode på øya.

 4. Hei.
  Jeg planlegger en reise til Spania med kameratene mine Klaus og Ronny i jula. Er det Gran Canaria som gjelder da? Eller bør man reise noen annen plass. Dette blir altså i desember. Vi er også på utkikk etter en plass hvor vi kan drikke. Mest sol egentlig vi reiser for.

  Har jo vært i Playa del ingeles før men skal kanskje prøve noe nytt denne gang. Fuerteventura er det bra eller.? Hvor liggerden hen da?

  Hilsen fra Frank Berntsen

 5. Mannen min og jeg skal på bryllupstur i midten av juli. Ser etter et hotell som er nær strand og ikek så alt for langt til by, og gjerne et sted der det er mulighet for å snorkle i fargerike fisker. Noen som har hotell å anbefale?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *