Fuerteventura er en del av Kanariøyene, og er for deg som elsker sol, bading og vakre naturopplevelser. Øya ligger utenfor kysten av Afrika, og har en jevn temperatur året rundt. Man kan like så godt reise til Fuerteventura om sommeren som vinteren. En behagelig temperatur rundt 20 grader hele året har gjort at Fuerteventura har blitt mer og mer populært de seneste årene.

Ordet Fuerteventura kan oversettes til «sterke vinder», og øya ble utpekt på UNESCO sin liste over biosfærereservat i 2009. Fuerteventura ligger nærmest Afrika av Kanariøyene, og har kort avstand fra Lanzarote og Gran Canaria. Aller nærmest ligger Lanzarote.

Les også: Landsbyer og byer å besøke i Asturias i Nord-Spania

Les flere artikler om Fuerteventura her

Det som gjør Fuerteventura til et utmerket feriemål er de fantastiske strendene. Her er ikke strendene bare lange, men de har også en bredde som utmerker seg. Playa Cotillos er en rolig og behagelig strand, og som tar seg utmerket ut. Sanddynene Las Dunas som ligger nord på øya, i nærheten av Corralejo, er en opplevelse i seg selv. Fuerteventura er et yndet feriemål for kitere og surfere ettersom vindforholdene nærmest er perfekte, flere steder på øya. Det er ingen tvil om at du finner noen av Europas vakreste strender på Fuerteventura.

Feriesteder på Fuerteventura

Corralejo

Det populære feriestedet Corralejo befinner seg på den nordlige kysten av øya, og her er det hvite sandstrender så langt øyet kan se. Det som en gang var en fiskerlandsby for noen år tilbake, har nå vokst og blitt et populært feriemål for turister fra hele verden. Vannsportsaktiviteter, som kiting og surfing er populære aktiviteter i Corralejo.

Selv om man kanskje skulle tro at turismen har satt sitt preg på dette vakre feriestedet, så har Corralejo klart å holde på sitt naturlige og skjønne preg. Ser du etter et feriested på Fuerteventura med sol og bading, så kan vi anbefale Corralejo på det varmeste.

Bildet er fra naturparken Dunas de Corralejo:

Corralejo er et fantastisk feriested på Fuerteventura, som hører til Kanariøyene.
Corralejo er et fantastisk feriested på Fuerteventura, som hører til Kanariøyene.

El Cotillo

El Cotillo ligger på den nordvestlige delen av Fuerteventura, og er en liten fiskerlandsby med vakre strender. Cotillo er en fredfull plass som har restauranter, barer, samt noen få butikker. Cotillo har blitt det nye feriestedet på øya, og årsaken til dette er de fantastiske strendene og de hyggelige lagunene som ligger sør i landsbyen. Om vinteren kan bølgene bli svært høye her, og mange surfere drar dit av den grunn. Man bør derfor være forsiktig hvis man skal bade her, og man ser at bølgene er høye.

Det er mange fiskerestauranter i El Cotillo, og disse bør prøves ut før du setter foten hjemover igjen. Ellers bør du huske på å ta med deg rikelig med mat og drikke hvis du skal sole deg mellom lavabergene.

Surfere i Cotillo, januar 2019:

Caleta de Fuste

Caleta de Fuste ligger på østsiden av Fuerteventura, omtrent på midten av øya. Til Caleta de Fuste fra flyplassen er det mellom 10-15 minutter, og man slipper dermed en lang busstur for å komme til hotellet. Caleta de Fuste er et familievennlig feriemål på Fuerteventura, og det er mange familieaktiviteter som er mulig her. I Caleta de Fuste finner du øyas to 18 – hulls golfbane hvis du vil ta et slag golf.

I Caleta de Fuste er du nesten garantert et flott opphold. Hotellene er moderne, strendene er vakre, avstandene er korte, og utvalget av restauranter, barer og butikker er større enn på mange andre steder på øya. Puerto del Rosario, som er Fuerteventura sin hovedstad ligger bare 10 minutter unna Caleta de Fuste.

Jandia

Å besøke feriestedet Jandia på Fuerteventura er en opplevelse i seg selv. Jandía er en halvøy som ligger så langt sør man kan komme på øya. Her ligger det som må være noen av de beste sandstrendene som finnes på Fuerteventura på rekke og rad. Det er en nesten tre mil lang sandstrand i Jandia, så her kan du gå i evigheter på stranda! Søker du total avkobling fra stress, så er dette feriestedet perfekt. Enten du reiser alene på ferie eller sammen med kjæresten, så kan vi love deg at dette stedet er avslappende og behagelig.

Jandia blir mer og mer populært for hvert år som går, og gjester fra hele Europa reiser hit på en feriereise. Atmosfæren i Jandia kan man ikke klage på, og moderne hoteller gjør oppholdet ditt her akkurat slik du hadde sett for deg (om ikke bedre). Byen Morro Jable ligger i kort avstand fra Jandia, og det er dermed ingenting i veien med å ta seg en tur hit for å oppleve litt mer enn bare Jandia.

Nydelig strandbilde fra Jandia på Fuerteventura.
Nydelig strandbilde fra Jandia på Fuerteventura.

Artikkel oppdatert januar 2022.

Forfatter

7 Kommentarer

 1. Fuerteventura er nok den øya som er minst oppdaget av de kanariske øyene. Den er veldig stort, og har mange aktiviteter å by på. Jeg besøkte øya tilbake i 2011, og kunne godt tenke meg en reise dit igjen. Anbefaler egentlig å besøke alle de byene som er nevnt i artikkelen her. Jeg likte spesielt godt Jandia, ettersom det var så stille og fredelig her. Det blåser selvfølgelig en del på øya, men det må man nesten bare tåle.

 2. Pingback: Anbefalte hoteller på Fuerteventura | Spaniareise.com - Din guide til ferie i Spania

 3. Hei

  Har dere noen hoteller å anbefale på Fuerteventura? Er litt usikker på hvor vi skal på øya enda, klarer ikke å bestemme oss. Reiser nedover til Fuerteventura i februar.

 4. Hei. Har tenkt å bestille reise til celeta de fuste, og har sett på hotellet celeta dorada. Reiser med gutt på 6 år.
  Er dette noe dere vil anbefale?
  Leser at dette er et kompleks, med flere bygninger. Vet dere hvor mange bygninger? Og om det er best å ha bungalow eller leilighet?
  Er det noen shoppingsentre, handlegater, vannparker, tattooshops i nærheten? Langt til stranden?
  Håper på svar. Da det er veldig vanskelig å få svar noen andre steder.

  • Hei.

   Hotellet/leilighetskomplekset ser ut til å være barnevennlig, og jeg ser ingen grunn til at du ikke skal kunne reise hit. Det ser også ut til å være grei standard på hotellet.

   Hvor mange bygninger det er kan jeg ikke svare på, men jeg fant en video over anlegget her: https://www.youtube.com/watch?v=jCLU8KhePew

   Det er 295 rom/leiligheter hos Celeta Dorada.

   Stranden ligger cirka 1 kilometer fra hotellet, og det er cirka samme avstand til sentrum. Stranden er langgrunn, så det passer bra siden du har med gutten din på 6 år. Det er et kjøpesenter i Caleta de Fuste som heter Atlantico centre. En del klesbutikker her og andre butikker. I tillegg noen mindre «kjøpesenter».

   Den nærmeste vannparken til Caleta de Fuste blir Corralejo. Det skal være et tatoveringsstudio i byen i hvert fall, om ikke flere. Dette heter Paul’s tattoo studio.

 5. Lei bil på fuerteventura. Kjør rundt om på øya å besøk lajares, teffia, lajita og de grønne stedene sør på øya.

Skriv en kommentar