At Alicante er et fantastisk sted å feriere er det ingen tvil om, og den er et ypperlig utgangspunkt for utflukter og ekspedisjoner både opp og ned hvite kysten, eller Costa Blanca som den 200 km lange kyststrekningen kalles.

Finn aktiviteter i Alicante og bestill hos GetYourGuide her

Innenfor noen få timers kjøring fra Alicante finner man en rekke spennende severdigheter, naturparker, zoologiske haver og vannland. Alle med en rekke aktiviteter for både store og små, og mange av dem også velegnet for en piknik i det grønne.

Blant de mest populære finner man Terra Natura Benidorm rundt 35 kilometer nord for Alicante. Denne parken er todelt og inneholder et vannland, Waterpark Benidorm, hvor man finner mange morsomme vannaktiviteter for både barn og voksne, vannsklier, et lekeland og et basseng med sjøløver. Terra Natura-parken ligger i Benidorm.

Terra Natura Benidorm
Vannparken Terra Natura i Benidorm

Den andre halvdelen av parken, Wildlife Park Benidorm er en zoologisk hage med over 1500 dyr, hvorav svært mange er utrydningstruede. Parken er på ikke mindre enn 320.000 kvadratmeter, og er inndelt i «verdensdeler», hvor man kan treffe de forskjellige dyrene i sitt rette element.

Av andre berømte natur- og dyreparker finner man Wildlife Park Murcia hvor man virkelig kan komme tett på de ville dyrene, og Safari Aitana Park. Sistnevnte er en safaripark av den typen hvor man kjører inn blant dyrene, og det finnes et eget barnezoo med muligheter for å komme inn til og klappe en hel rekke mindre dyr. Spesielt populært er deres lille Daktari Park, som er et senter for nyfødte dyreunger.

Det anbefales å komme tidlig til safari- og dyreparkene, og undersøk gjerne på forhånd til hvilke tider det fores. Flere av parkene har også aktiviteter som involverer dyrene. Blant annet kan man komme inn og røre ved slanger og andre reptiler, man kan ri på hester og elefanter, og noen steder lages det eksotisk mat, tilberedt av råvarer levert av dyrene i selve parken.

Et annet spennende turmål er dryppsteinsgrotten Cuevas de Canelobre som ligger knapt 25 kilometer fra Alicante, nær byen Busot. Denne grotten er 150 meter lang og flere av dryppsteinene er opp til 12 meter høye. Grotten er minst like historisk interessant som den er imponerende, blant annet ble den brukt som skjulested under den spanske borgerkrigen. I dag brukes grotten også som konsertsal, ikke minst på grunn av den spesielle akustikken som er der inne.

Noe lenger sør for Alicante finner man halvøya La Manga, også populært kalt Spanias svar på Miami Beach. Den rundt 20 kilometer lange halvøya danner en naturlig grense mot lagunen Mar Menor, noe som bidrar til økt temperatur og saltinnhold inne i lagunen.

la-manga-del-mar-menor-strand
La Manga del Mar Menor-stranden.

Hele strandområdet her er omkranset av hoteller, nattklubber, kasinoer og restauranter og er et yndet sted for alle typer vannsportsaktiviteter. Man skal imidlertid være tidlig ute for å sikre seg en god plass her, men bare en fottur i området er en opplevelse i seg selv.

Artikkel oppdatert desember 2021.

Forfatter

Skriv en kommentar