Spanske boligpriser steg med 4.2 prosent i 2015

Husprisene steg i alle 17 regioner i Spania i fjor, totalt steg spanske boligpriser med 4,2 prosent i 2015. Dette er det sjuende året på rad at boligprisene stiger, etter at det var en nedgang i boligprisene de sju tidligere årene.

Mellom oktober og desember var det en minimal nedgang i boligprisene på 0,1 %, ifølge kvartalsrapporten. Økningen i boligprisene gjenspeiles både gjennom at nye eiendommer økte i pris (5,8 %) og bruktboliger (5 %). Det har vært en bekymring som går på at boligprisene varierer veldig i de ulike regionene, men i fjor steg altså prisene i alle 17 regioner i Spania. Det er fortsatt en variasjon i hvor boligprisene øker mest, men oppgangen i alle regionene bekrefter at utsiktene kanskje ikke er så ille for Spania.

Stadig flere nordmenn kjøper feriehus i Spania.
Stadig flere nordmenn kjøper feriehus i Spania.

Den autonome regionen Catalonia hadde en prisstigning på 5,9 % i 2015, men det er hovedstaden og Spanias største by, Madrid som hadde den høyeste prisstigningen i 2015. Her stig boligprisene med 7,3 %. Balearene, hvor blant annet Mallorca hører til hadde på sin side en stigning i boligprisene på 7 %. Dette henger nok sammen med at Balearene er et populært område for turister fra blant annet de nordiske landene, Storbritannia og Tyskland. På Kanariøyene steg boligprisene med 3,6 %, og er en gledelig nyheter for norske boligeiere på Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura og Lanzarote.

Les flere nyheter fra Spania her

Se også

Nesten 31 grader i dag!

Det har vært varmt flere steder i Spania i dag, men et sted i Spania …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *