Det er ikke tvil om at turisme er viktig for Spania. Nye tall viser at turismen i landet står for 11,7 % av økonomien. 2017-tallene viser en økning på 0,4 % fra året før. Tallene er publisert av det offisielle statistikkbyrået Instituto Nacional de Estadística. 11,7 % av Spanias bruttonasjonalprodukt stammer altså fra turisme. Det tilsvarende tallet for Norge lå på 4,2 prosent i 2016.

12,8 prosent av sysselsettingen i Spania kommer fra turismen. I 2010 var tallet 10,2 prosent, så det har økt betraktelig på 7 år. For 50-60 år siden var ikke turisme en stor del av økonomien i Spania, men over noen tiår har den utviklet seg til å bli svært viktig for mange spanjoler. Det er en del variasjoner i hvor viktig turismen er, og områdene sør i Spania har en betraktelig større andel av turisme enn områder midt i landet og lengre nord.

Alcudia som det vises bilde av under er et populært feriemål, og her livnærer mange seg av turismen:

Rundt byer som Alicante, Sevilla, Malaga og Barcelona er det svært mye turisme, og her vil tallene være høyere enn hva snittet er for hele Spania. Kanariøyene og Balearene er også to svært populære feriemål.

Forfatter

Skriv en kommentar