Fenomenet berørte to kommuner i Vega Baja og Baix Vinalopo – områder i Alicante. Det var et merkelig værfenomen som traff kysten av Guardamar del Segura og Santa Pola tirsdag kveld (10. august). Flere gater ble overfylt med sjøvann samt strandpromenaden.

Det var en meteotsunami eller en tsunamilignende bølge som traff kysten. En meteotsuanmi er en plutselig endring i atmosfæretrykk; Først går tidevannet raskt tilbake, og deretter flommer en stor tsunami-lignende bølge tilbake til kysten.

Dette fenomenet forekommer vanligvis på Balearene ifølge avdelingen for klimatologi ved universitetet i Alicante, men det har inntruffet på Costa Blanca før.

Vannstanden ved Guardamar havn steg med rundt 90 centimeter og forårsaket problemer for båter som forsøkte å komme inn og ut av havnen på grunn av forskyvninger av bøyene.

Santa Pola var det verst berørte området, og meteotsunamien fikk flere fiskebåter til å drive. Strandpromenaden ble oversvømt samt flere gater i nærheten. Noen kjøretøy skal også ha pådratt seg skade som følge av meteotsunamien.

Forfatter

Skriv en kommentar