Temperaturene vil på nyttårsaften være 15 grader høyere enn gjennomsnittet i Spania på denne tiden av året. Ifølge meteorologer er dette det varmeste nyttårsværet på to tiår.

Meteorologene melder at nyttårsaften og 1. januar vil føles mer som vår enn vinter. Sammenligner man denne tiden med i fjor, så vil temperaturene være hele 15 grader høyere.

I juleperioden i år har det vært regn over store deler av Spania, og nå mot slutten av året kommer temperaturene til å være unormalt høye. Det vil være spesielt merkbart i Nord-Spania.

På nyttårsaften kan deler av Galicia, inkludert La Coruña nå temperaturer rundt 20 grader.

Ifølge ekspertene vil ikke den varme perioden vare. Aemet, som er Spanias nasjonale værbyrå melder at i løpet av den første uken i januar, så vil vinden komme inn fra nord, og det vil gå tilbake til normale temperaturer for denne årstiden, eller kanskje noe lavere også.

Nyttårsaften, 31. desember:

Omtrent hele Spania vil oppleve temperaturer som er høyere enn vanlig for årstiden. Dette inkluderer også Barcelona, med en temperatur mellom 20-24 grader. Nord-Spania kan på sin side få temperaturer mellom 20-29 grader. Galicia har muligheter for byger på ettermiddagen.

Madrid vil ha temperaturer rundt 16 grader. Områdene Murcia, Alicante, Andalucia og Valencia vil oppleve temperaturer et sted mellom 20-29 grader. Balearene som består av blant annet Mallorca og Menorca vil ligge rundt 20 grader celsius på nyttårsaften. Kanariøyene vil få temperaturer på midten av tjuetallet. Las Palmas vil oppleve hele 27 grader på nyttårsaften!

Sandskulpturer på Gran Canaria
Sandskulpturer på Gran Canaria

Les også: 5 grunner til å besøke Gran Canaria

Den varmeste nyttårsaften på 20 år i Spania blir spesiell, men vi er sikre på at spanjoler og ferierende vil nyte dagen uansett, selv med en varmere aften enn hva som er normalt. Vi i Spaniareise.com ønsker deg riktig godt nyttår.

Forfatter

Skriv en kommentar