Det som skulle bli en solskinnshistorie i norsk eldrepolitikk har utviklet seg til å bli en skandale. Oslo kommune sitt selskap Omsorgsbygg (tilbyr sykehjemstjenester) kjøpte i 2005 en tomt i nærheten av Benidorm for 3,4 millioner kroner. Siden den gang har pengene rent ut for Oslo kommune, og det man står igjen med i dag er en jordflekk i Spania som man ønsker å gi bort. Totalt har skandalen i Spania kostet Oslo kommune mer enn 30 millioner kroner.

I 2006 opprettet Oslo bystyre et selskap som fikk navnet CRM. Dette selskapet skulle eie tomten samt drive det planlagte rehabiliteringssenteret. Byggetillatelse ble ikke enkelt å få for de planlagte boligene i Altea, og det fikk Oslo kommune først i 2013. Pengene fortsatte å renne ut, og uten at man klarte å sette i gang byggingen, så løp byggetillatelsen ut i 2014.

Nå foreslår Arbeiderpartiet at man skal gi bort skandaletomta i Altea, og Frp sin drøm om å sende Oslo kommune sine eldre innbyggere til Costa Blanca ser ut til å fordufte.

Etter ti år står Oslo kommune igjen med en omtrent verdiløs tomt, og 30 millioner bortkastede kroner. Ressurser som helt sikkert kunne dekt noen sykehjemsplasser i Oslo. Dersom du eller noen andre ønsker å kjøpe det som blir beskrevet som en steinrøys i Spania, så ligger den nå altså ute til salgs hos spanske meglere.

Oslo kommune

Må betale eiendomsskatt til Spania

Tomta i Altea som har vist seg å være et gedigent pengesluk for Oslo kommune ligger nå ute til salgs. I mens må Omsorgsbygg/Oslo kommune betale eiendomsskatt i Spania. Hva som skjer framover nå er det knyttet usikkerhet til. Flere vil beholde eiendommen for å kunne realisere en gevinst i framtiden, mens andre ønsker å gi bort eiendommen sporenstreks.

Altea ligger forøvrig nord for Benidorm, men sør for Calpe. Dette er et populært reisemål for nordmenn, og vi kan anbefale en ferietur til Calpe om du vurderer en tur til Costa Blanca. En ting er sikkert, tar du en ferietur til Calpe, så kommer den garantert til å bli billigere enn denne prosessen til Oslo kommune!

 

Forfatter

Skriv en kommentar