Attraksjoner i Alfaz del Pi

En av attraksjonene som er et «must» for alle som besøker denne byen, er Parque Natural de la Sierra Helada. Dette er en ypperlig naturpark, og egner seg godt for fotturer og sykkelturer.

Mange nordmenn reiser hvert år til Alfaz del Pi, og har fått sitt andre hjem der. Det er greit å holde seg litt i aktivitet når man er der, og da tas naturen ofte i bruk.

Parque Natural de la Sierra Helada

Besøker du denne naturparken vil du oppleve spansk natur på sitt beste. Tar du gangveien til fyret, så vil du få en opplevelse og samtidig en fin spasertur. Det er heller ingenting i veien med å ta sykkelen. Det er også mulig å ta turen videre til Benidorm over fjellet, for de som har lyst på en litt lengre tur. Parque Natural de la Sierra Helada ble «åpnet» 11. mars 2005. Parken ligger langs kysten, og med klipper hvor man kan se over 300 meter ned, er det ikke rart at noen føler på høydeskrekken her.

Den fantastiske naturparken, Parque Natural Sierra Helada ligger i Alfaz del Pi og strekker seg over et stort område.
Den fantastiske naturparken, Parque Natural Sierra Helada ligger i Alfaz del Pi og strekker seg over et stort område.

La Villa Romana

La Villa Romana bør absolutt besøkes hvis du skal på en ferie til Alfaz del Pi. Dette er en attraksjon som står høyt på vår liste, og er restene av en virkelig gammel romerby. La Villa Romana ble oppdaget i 1883, og ligger like ved Playa de Albir (som forøvrig er en fantastisk strand). Nå i dag er det åpnet et eget museum for denne historiske attraksjonen, og siden museet ble åpnet tilbake i 2011 har mange tusen vært innom. Kommunen har på sin side lovet at de skal ivareta kulturarven som befinner seg i Alfaz del Pi.

Skal du oppleve noe kulturelt når du er i Alfaz del Pi, så bør du føre opp La Villa Romana på to-do-listen med det første.

Adressen til La Villa Romana: Museo Al Aire Libre Villa Romana de L’Albir, Bulevard dels Musics 28, Playa del Albir

Besøk Faro de l’ Albir – Fyrtårnet

Fyrtårnet Faro de l’Albir er et kjent turistmål i Alfaz del Pi, og ligger på en klippe i Sierra Helada-parken. Det er mulig å komme seg til fyrtårnet ved å bruke beina eller en hyggelig sykkeltur. Det er en fenomenal utsikt når du kommer fram til fyrtårnet, og floraen her er behagelig å ta del i. Heldigvis er ingen biler tillatt i dette området, så her kan du nyte solen og lydene fra naturen. Er du heldig opplever du også delfiner!

Selve fyrtårnet ble bygget så langt tilbake som på 1800-tallet. Det ble bygget av Filip den andre, som skulle beskytte Alfaz del Pi mot pirater i Middelhavet. I 2011 ble fyrtårnet Faro de l’Albir totalrenovert, og framstår i dag som en perle på Costa Blanca.

Adresse for Faro de l’Albir: Playa Rey Juan Carlos 1, L’Alfas del Pi.

Åpningstider for museet: 08.00-22.00 fra mandag til fredag. Stengt på lørdag og søndag.

Besøke Aqualandia som ligger i Parque Natural Sierra Helada

Aqualandia er et badeland som ligger i Parque Natural Sierra Helada, ikke så altfor langt unna Benidorm. På sommeren kryr det av folk inne på badeanlegget til Aqualandia, og mange tar med barna hit. Vær obs på at i sommerhalvåret vil det være mye folk her, så du må regne med litt kø både når det gjelder inngang og for å prøve forskjellige aktiviteter.

Enten du reiser hit med barn eller ikke, så er Aqualandia en attraksjon som er verdt å besøke i Alfaz del Pi. Sklier, badebasseng og andre aktiviteter er du garantert å få oppleve i denne vannparken. Aqualandia har et eget rekreasjonsområde som du kan benytte når du vil slappe av med en matbit. I rekreasjonsområdet finner du solsenger, og disse kan man fritt benytte. Skulle det være behov for en matbit, så har Aqualandia en rekke restauranter å by på.

Adresse for Aqualandia: Parque Natural Sierra Helada, 03503 Benidorm

Åpningstidene til Aqualandia: Alle dager fra 10.00-19.00 fra mai til oktober.

Bildet er fra Aqualandia. (Foto: Aqualandia.net)
Bildet er fra Aqualandia. (Foto: Aqualandia.net)

Nyte solen på Playa del Albir

På en ferie i Alfaz del Pi er stranden noe du neppe vil gå glipp av, og Playa del Albir tilbyr en herlig atmosfære, som regel med mye sol. Stranden går også under navnet Playa del Raco, og er en steinstrand som ligger i Albir. Stranden er cirka 500 meter lang, og 45 meter bred. Det som er så fantastisk med Playa del Albir er at vannet er så klart og tydelig. Det er heller ikke umulig at du får se delfiner på denne stranden.

Playa del Albir er en strand hvor du finner ulike fiskearter, krepsdyr, blekksprut og bløtdyr. Det er kort vei til toaletter og restauranter fra stranden. Når man har lyst på en pause fra strandlivet går man bare opp på en av restaurantene og bestiller lunsj.

Playa del Albir er en fantastisk vakker strand, som ikke ligger så langt unna nordmenns favorittsted; Alfaz del Pi.
Playa del Albir er en fantastisk vakker strand, som ikke ligger så langt unna nordmenns favorittsted; Alfaz del Pi.

Oppleve den «norske» parken Parque de Johan Galtung

Parque de Johan Galtung er en «norsk» park i Alfaz del Pi som ble åpnet 15. juni 2013. Professor og fredsforsker Johan Galtung sa i 2013 at dette var den største utmerkelsen han har fått gjennom sitt liv. Skulpturen Escultura Paraloide er til minne om terrorofrene på Utøya og i Oslo den 22. juli 2011. Det er kunstneren Agustin Ibarorola Goikochea som står bak skulpturen i Parque de Johan Galtung.

Lei sykkel for en dag hos Meta Bike Cafe

Å leie sykkel er igrunn ikke en attraksjon, men sykkelen kan føre deg til et hav av attraksjoner i Alfaz del Pi. Meta Bike Cafe leier ut sykler og tilbyr guidet tur rundt om i området. Det er forskjellig sykkelturer som tilbys, og en av disse varer fra 4-4,5 timer og går over et fjell på over 1000 meter. Prisen for en guidet tur inkludert sykkel og hjelm er på 55 euro. Prisen går nedover jo flere dere er. Er dere for eksempel 4 personer betaler man 32,50 euro per person.

Besøk gjerne hjemmesiden til Meta Bike Cafe her: Metabikecafe.com

Nå har du ihvertfall nok av tips til hva du kan gjøre i Alfaz del Pi og hvilke severdigheter du bør besøke. Lykke til på reisen til Alfaz del Pi!

2 kommentarer

  1. Vi har akkurat kjøpt bolig i Alfaz del Pi så må si at denne artiklen passer meg perfekt. Nå har eg og familien min mye å sjå fram til neste gang reisen går til Alfaz igjen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *