Albir regnes som en av de tidligste feriedestinasjonene i Spania, og den lille kystbyen har vært et hyppig reisemål for blant annet tyskere, franskmenn og englendere i en årrekke allerede, og de siste årene har også flere skandinaver, og da spesielt nordmenn, også fått øynene opp for denne perlen ved Middelhavet.

Byen er ikke spesielt stor i spansk sammenheng, og den eneste stranden, Playa de Raco de l’Albir, er kun på knappe 600 meters lengde. Den står imidlertid ikke tilbake for andre spanske strender hverken hva komfort eller fasiliteter angår, og promenaden regnes for en av de beste på Costa Blanca. Den har et eget lekeområde for barn, toalettfasiliteter og en rekke hyggelige restauranter og fortauskafeer med en fantastisk utsikt over Middelhavet.

Byområdet innenfor stranden består hovedsakelig av store og åpne plasser med brede fortau som går på kryss og tvers mellom byens viktigste områder. Albir har ikke det aller største utvalget rent handlemessig, men det er forholdsvis kort vei til flere større byer i regionen, blant annet Benidorm noen få kilometer lenger sør. Kollektivtilbudet i området er svært godt, og det er rikelig med parkeringsplasser i byen dersom man kommer i egen bil.

Mange velger også å bo i eller like utenfor Albir, og bruke den som base for utflukter til de nærliggende byene eller andre severdigheter man måtte føle for å reise til langs Costa Blanca.

Selve Albir har ikke de helt store attraksjonene å by på, men en tur ut til fyrtårnet er så absolutt å anbefale og enhver som fullfører den snaut en times lange fotturen blir belønnet med en storslått utsikt over byen og områdene rundt.

Ut over dette kan man reise inn til Benidorm og handle, eller man kan reise til det nærliggende Aqualandia med sine gigantiske vannsklier, bølgebasseng og en rekke andre morsomme vannaktiviteter for hele familien. Det samme med Mondumar Temapark, hvor man kan se mange eksemplarer av det marine livet i Middelhavet, samt flere imponerende forestillinger med dyr.

Vergel Safari Park er en annen park, hvor man kan komme inn og se både løver og tigre i sine naturlige omgivelser. Det er også en stor avdeling for husdyr av alle slag, og dem kan man selvfølgelig komme helt tett inn på hvis man ønsker det. Videre er det også her forskjellige oppvisninger utført av dyr som for eksempel sjøløver og delfiner, for å nevne noen.

Ønsker man å smake litt på nattelivet i Spania finnes det få tilbud i selve Albir, men da de nærliggende byene og feriestedene har rikelig med nattklubber og diskoteker er ikke dette noe problem. Det meste finnes en kort drosjetur unna når bussene ikke går, og med et prisnivå som er til å leve med, er det ingen grunn til ikke å bo i Albir under ferieoppholdet i Spania.

Albir ligger forøvrig i kommunen Alfaz del Pi, som vi har skrevet om tidligere her.

Feriehus i Albir

Mange nordmenn og skandinaver kjøper feriehus og ferieleiligheter i Albir og området rundt. Prisene på Costa Blanca har holdt seg mer stabil enn andre steder i Spania, men det har selvfølgelig gått litt ned her også.  Det ligger mange ferieboliger til salgs, og det er kjøpers marked. Derfor har man mulighet til å kunne prute på gjeldende priser.

Husk for all del å ordne alle formaliteter før du kjøper bolig i Spania. Vi anbefaler å benytte norsk advokat/eiendomsmegler til å gjennomføre kjøpet fordi man da er beskyttet av norsk lovverk.

 

Playa del Albir er en fantastisk vakker strand, som ikke ligger så langt unna nordmenns favorittsted; Alfaz del Pi.
Playa del Albir er en fantastisk vakker strand, og benyttes hyppig av nordmenn.

 

Forfatter

Skriv en kommentar