Costa Blanca, Den Hvite Kysten, i Alicante-provinsen på Spanias østkyst, består av ikke mindre enn 200 kilometer med tiltalende sandstrender. Dette har gjort hele kyststrekningen fra Torrevieja i syd til Denia i nord til en svært attraktiv feriedestinasjon hvor turistene strømmer til hele året for å nyte late dager i det særdeles gode klimaet ved Middelhavet.

Benidorm

Strendene ligger på rekke og rad, og feriestedene med dem. Blant de mest kjente finner man i nord et av Spanias mest besøkte ferieområder, nemlig Benidorm. Byen er et foretrukket reisemål også blant nordmenn, og det sies at av de nesten seks millioner turistene som besøker Benidorm i året, kommer rundt halvparten fra Skandinavia.

Byen er delt i to hvor den ene delen heter Poniente, mens den andre delen heter Levante. Poniente er den gamleste delen i Benidorm, mens Levante har et mer moderne og nyere preg. Byen er kjent for å ha et yrende natteliv om man foretrekker det, men man kan fint feriere i Benidorm uten å ta del i det. Strendene i Benidorm er svært populære, og spesielt om sommeren er det mange som benytter seg av dem.

Playa Poniente som man kan se på bildet under ligger i den sørlige delen av Benidorm. Playa Poniente er en lang sandstrand med gyllen sand som du kan benytte deg av når du reiser til Costa Blanca og Benidorm.

Les mer om Benidorm her. 

Stranden Playa Poniente i Benidorm
Stranden Playa Poniente i Benidorm

Moraira

Et annet, og betraktelig mindre men likevel kjent sted, er Moraira. Opprinnelig en liten hyggelig fiskelandsby som også har utviklet seg til et regulært feriested for solhungrige turister av alle nasjonaliteter, blant annet også nordmenn. Strandområdene her er varierte, og alt fra fin sandstrand til klippe finnes, noe som også innbyr til mye spennende dykking.

Playa la Ampolla, Moraira
Playa la Ampolla, Moraira

Selv om Costa Blanca nok hovedsakelig appellerer til de som foretrekker sol, sjø og strand, finnes det rikelig med muligheter for andre ting også. Storbyferie, for eksempel.

Valencia

Noen av Spanias største byer ligger på østkysten langs Costa Blanca, blant annet Valencia. Valencia er Spanias tredje største by, og har absolutt alt man kan forvente av en by av slik karakter. Ikke bare har den flotte strender, men det er kort vei til storslåtte naturområder, og så er det jo en storby med alle de fasilitetene det innebærer. Mengder av restauranter, barer og nattklubber, og noen av Spanias beste diskoteker.

Ikke langt fra Valencia finner man for øvrig byen Lliria hvor det blant annet arrangeres flere rideaktiviteter, inkludert en spennende «byridning» som avholdes under det som i Spania kalles «La dia de los animales», dyrenes dag.

Få inspirasjon til din Valencia-reise her!

Valencia: Sagunto-stranden
Valencia: Sagunto-stranden

Torrevieja

Helt syd på Costa Blanca finner man Torrevieja. Denne Middelhavsbyen regnes ofte som en av de populæreste byene å besøke blant skandinaver, og mange har også bosatt seg store deler av året i eller rundt byen. Torrevieja inneholder alt hva hjertet begjærer som turist, flotte strender, gode handlemuligheter, yrende natteliv og en rekke berømte severdigheter. Ikke minst de store saltsjøene som metter luften med jod, noe som har bidratt til at mange med spesielt luftveisproblemer har valgt å bosette seg i byen i vinterhalvåret.

Å komme til Torrevieja er enkelt, og man kan enten fly via Murcia eller Alicante, eller man kan kjøre. Mange velger også å fly til Murcia og deretter leie seg en bil, hvoretter de kjører hele Costa Blanca opp til Denia hvorfra de flyr hjem igjen. En tur som fort kan ta et par uker hvis man planlegger godt og stopper opp ved alle de interessante severdighetene underveis.

Les mer om ferie i Torrevieja her. 

Denia

Denia kan være et godt utgangspunkt for en ferie i Spania hvor du besøker både spanske byer og øyer. Byen ligger nord for Calpe, Benidorm, Alicante og Torrevieja og dermed nærmere Valencia. Dette gjør at byen egner seg godt for utreisested til andre steder i Spania. Til Denia kan du ankomme via flyplassen i Valencia eller Alicante. For nordmenn er det mest vanlig å ankomme Alicante, ettersom de fleste flyene går hit, også fra mindre steder i Norge.

Fra Denia kan man ta ferge til øyer som Mallorca og Ibiza. Ungdommer tar ofte fergen over til Ibiza, og nyter noen dager her med sol og festlige aktiviteter. Du kan også ta deg videre til Menorca om du først har tatt turen til Mallorca for eksempel.

Nydelig solnedgang i Denia
Nydelig solnedgang i Denia

Alfaz del Pi

Alfaz del Pi er et svært populært feriemål for nordmenn, og mange har gått til det skrittet å kjøpe seg feriebolig i området. Det er mange aktiviteter og attraksjoner i Alfaz del Pi, og reiser du hit på ferie vil du ha nok å gjøre for mange uker framover!

Playa del Albir er en fantastisk vakker strand, som ikke ligger så langt unna nordmenns favorittsted; Alfaz del Pi.
Playa del Albir er en fantastisk vakker strand, som ikke ligger så langt unna nordmenns favorittsted; Alfaz del Pi.

Parque Natural de la Sierra er naturpark som egner seg godt for sykkel – og gåturer. Naturparken er en av topp-attraksjonene når du reiser til Alfaz del Pi. Liker du å slappe av på stranden kan du ta en tur innom Playa del Albir. Dette er en fin strand hvor du kan slappe av og nyte Spaniaferien. Reiser du med barn til Alfaz del Pi, så kan du besøke Aqualandia i Benidorm. Dette er en vannpark hvor hele familien kan ha det gøy!

Forfatter

1 Kommenter

Skriv en kommentar