Helt siden de første charterturistene begynte å finne veien til Spania var Benidorm ett av de foretrukne stedene de dro til. Fest og moro var stikkordene den gangen som nå, men med årene har hele regionen rundt Benidorm utviklet seg til å være så utrolig mye mer enn bare det. Hele Costa Blanca er verdenskjent for sitt gode klima, storslåtte natur og særdeles rene strender, og med Benidorms avslappende atmosfære, blir det en kombinasjon man vanskelig finner andre steder.

Benidorm som feriested har alt man som turist kan ønske seg. Flotte strender med alle fasiliteter, et yrende natteliv fullt av klubber og barer som holder åpent til tidlig morgen dagen etter og et vell av spennende ting man kan se og gjøre, både i og rundt selve byen.

Tidligere var Benidorm kjent for sin hedonisme hvor «alt» var lov, men ettersom byen stadig tiltrekker seg et bredere publikum har dette moderert seg noe og det er en like stor opplevelse for for eksempel barnefamilier og eldre som for de unge festløvene. Dessuten er Benidorm et foretrukket feriested for skandinaver, og nordmenn i særdeleshet, så det er lett å føle seg hjemme, selv om omgivelsene utvilsomt er spanske.

Mat i Benidorm

Også i matveien er tilbudet like bredt som resten av byen, og man kan velge og vrake mellom lekker spansk cuisine og mer internasjonale retter fra det metropolske kjøkkenet. Over alt finnes det små hyggelige restauranter og fortauskafeer som serverer retter for en rimelig penge, mange av dem åpent fra tidlig morgen til sent på kvelden.

Vi har gode erfaringer med disse restaurantene i Benidorm:

  • Amigos Bistro (europeisk kjøkken fra middelhavsområdet)
  • Pizzeria L’Originale (som navnet tilsier er dette en pizzarestaurant. Svært god pizza til en overkommelig pris!)
  • Paneil’s (Litt dyrere enn andre restauranter, men her får du nesen garantert en god matopplevelse)
  • The Vagabond (Fransk kjøkken, og liten restaurant. En helt annen opplevelse enn store restauranter. Her har faktisk kokken tid til å snakke med kundene)

Overnatting i Benidorm

Å finne innkvartering i Benidorm er enkelt, men det mest vanlige er at man overlater både hotellreservasjoner og det meste av reiseplanleggingen til en av de mange reisearrangørene som tilbyr turer til Benidorm. Gjerne i forbindelse med en eller annen form for charterreise eller pakketur, da disse ofte prioriteres og dermed også gir tilsvarende lave priser. Vi har tidligere skrevet om noen anbefalte hoteller i denne solkystsbyen.

Her kan du finne hotell i Benidorm

Stranden Playa Poniente i Benidorm
Stranden Playa Poniente i Benidorm

Severdigheter i Benidorm

Byen har også en rekke severdigheter, deriblant en spennende gamleby. Handlemuligheter finnes også, og flere store internasjonale butikkjeder er representerte i byen. Det samme med supermarkeder, og mange velger å leie seg inn i selvforsynte leiligheter i Benidorm, for på den måtes stille friere hva både mat og overnatting angår.

Noen kjente severdigheter i Benidorm:

  • Mundomar-akvariet
  • Gamlebyen i Benidorm
  • Poniente-stranden
  • Tur til korset i Benidorm
  • Aqualandia
  • Iglesia-kirken

Hvordan komme seg til Benidorm?

Det er mange måter å komme til Benidorm på og det mest vanlige er å fly til enten Alicante og ta buss derfra, eller å ankomme via hovedveien i egen eller leid bil. Velger man bil man har tenkt å bruke under oppholdet bør man forhøre seg med hotellet man skal bo ved hvorvidt de kan tilby parkeringsplass mens man er der. Når man først er vel fremme i Benidorm er det en svært enkel og oversiktlig by å finne rundt i, enten man er til fots, har leid en sykkel eller velger å reise kollektivt.

Til Alicante flyr en rekke flyselskaper fra flere steder i landet. Fra Gardermoen flyr for eksempel Norwegian, SAS og KLM. Fra noen steder i landet går det kun sommerruter til Alicante, mens fra Oslo finner man ruter på vinteren også.

 

Forfatter

Skriv en kommentar