Bestille flybilletter til Spania

Med mindre man har tenkt å reise til Spania fra et annet land i Europa enn et av de skandinaviske, er den enkleste måten definitivt å reise med fly. Riktignok går det enkelte bussruter til flere av de større spanske byene, men da det er forholdsvis langt, blir det både dyrt og tidkrevende å gjøre det på den måten.

Å fly er langt hurtigere, og med dagens priser er det ikke direkte avskrekkende heller. De fleste større lavprisselskapene tilbyr rimelige billetter fra Norge til forskjellige destinasjoner i Spania, og velger man en rute med mellomlanding underveis kan man få enda billigere billetter.

I motsetning til tidligere da man måtte møte opp personlig hos et reiseselskap for å reservere flybilletter og hotell for en ferietur, foregår nå det meste av dette via internett hjemme fra sofakroken. Fordelen med dette er at man ikke er avhengig av noe selskap til å håndtere hverken reise eller opphold, og man kan være betraktelig mer fleksibel enn tidligere.

Vi anbefaler å bestille via Ebookers.no sin søkemotor, så oppnår man best mulig pris. Klikk her for å komme videre. 

Nå kan man sjekke ut hvilke billetter som til en hver tid er rimeligst, og bestiller man dem i god tid kan man gjøre noen virkelig gode kjøp. Er man i tillegg villig til å kanskje også sitte forskjellige steder i flyet, kan man være heldig å få rimelige restplasser på veldig kort varsel.

Et godt tips er å kjøpe flybillettene med kredittkort. Kjøper man dem enten via bank-aksept eller bankoverføring, må man selv sørge for eventuelle reiseforsikringer i tillegg. Det samme med avbestillingsgebyr. Kjøper og betaler man flybilletten med et kredittkort, vil de fleste av disse kortene ha en reiseforsikring inkludert slik at dersom noe skulle oppstå underveis, vil denne forsikringen dekke dette.

Hvilket flyselskap som til enhver tid er rimeligst varierer, men det finnes gode oversikter på internett som kontinuerlig sammenligner priser. Mange av disse nettsidene har også funksjonalitet for å overvåke priser, slik at man kan få et varsel om endringer.

Ved bestilling av flybilletter til Spania er det svært viktig at det navnet de blir bestilt i er det samme navnet som står i passet til den reisende, ellers kan man bli nektet adgang ombord i flyet.

Billettprisene varierer fra noen få hundre kroner tur-retur, til flere tusen. Alt avhengig av hvor man skal og hvilken klasse man ønsker å fly på. De aller beste tilbudene finner man fra februar til begynnelsen av mai, da dette regnes som lavsesong i Spania. Midt om sommeren og midt om vinteren er høysesong, litt avhengig av hvilket område i Spania man ønsker å fly til.

Her er noen flyselskaper du kan bestille flybilletter til Spania fra Norge:

 • Norwegian
 • SAS
 • Ryanair
 • KLM
 • SWISS flights
 • British Airways
 • AirFrance
 • Iberia Airlines
 • Vueling Airlines
 • Germanwings
 • Air Berlin
 • Finnair
 • AirBaltic

Merk deg at ikke alle selskapene flyr direkte. Dette finner man som oftest raskt ut via nettsidene til flyselskapene.

Når du har kommet fram til Spania kan du for eksempel nyte en dag på stranden Pregonda på Menorca, eventuelt et annet sted i Spania.

Bildet under er fra Pregonda-stranden på Menorca:

Stranden Pregonda på Menorca.
Stranden Pregonda på Menorca.

Se også

Poker i Spania og spanske pokerspillere

Kortspill i Spania Kortspilltradisjoner i Spania går helt tilbake til det 15. århundre, i likhet …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *