Norwegian har gått til skrittet med å øke gebyrene på bagasje og setevalg, og det er ikke en liten økning det er snakk om. På noen flyturer er gebyrøkningen på over 40 % prosent. Det er økonominettstedet E24.no som melder dette på sine nettsider. SAS har på sin side opprettholdt prisnivået, mens Norwegian har valgt å gå andre veien ved å sette ned prisene.

Forandringen når det gjelder setevalg innebærer at du betaler forskjellig pris for denne tjenesten ettersom når på dagen du flyr og etter hvor du flyr. På den annen side innfører Norwegian noe de har valg å kalle plusspakke. Dette er en tjeneste som inkluderer både setevalg og bagasje. For å ta et eksempel, så vil plusspakke koste 99 kroner på strekningen Bergen-Oslo.

Espen Andersen som er professor ved Handelshøyskolen BI sier til E24 at Norwegian gjør dette for at de vil tjene mer penger. Videre sier han at mye av de prisvariasjonene man finner er til på grunn av at det skal maskere den fulle prisen.

På en reise mellom Oslo og Barcelona kostet det tidligere 89 kroner for bagasje, med den nye prissettingen koster dette nå 130 kroner, altså en betydelig økning. For en reise til Las Palmas på Gran Canaria har prisen økt fra 99 kroner til 150 kroner for bagasje med Norwegian.

Forfatter

Skriv en kommentar