Reise til Tenerife

Tenerife er Spanias nest største øy, og den største av Kanariøyene. Det er litt i underkant av en million fastboende på øya som mottar godt over fem millioner turister hvert eneste år. Turistene ankommer via en av de to lufthavnene på øya, eller en av de to havnene. Tenerife mottar også en del turister i transit til de andre øyene i gruppen. Øya bærer tydelig preg av å være et svært populært feriested, og det er bygget flere store ferieresorter langs kysten.

Selv om mange kommer til Tenerife for å sole seg og bade på en av de mange strendene, finnes det mange andre severdigheter og aktiviteter man bør få med seg under et ferieopphold der. Blant annet karnevalet som arrangeres i månedskiftet februar mars hvert år. Karnevalet er blant de ti største i verden, og omhandler nye tema hvert år. Hit kommer tusenvis av feststemte gjester fra hele verden for å delta i festlighetene som passer for både voksne og barn.

Les også om de nydelige strendene på Tenerife.

Et annet godt tips er å bli med ut på havet på hvalsafari. I stredet mellom Los Gigantes og øya La Gomera er man nesten garantert å treffe på både grindehval og delfiner, noe som er en morsom opplevelse for både store og små. Spesielt hvis man kommer med en av båtene med glassbunn. Vær imidlertid oppmerksom på at det kan være lurt å oppsøke arrangørene og bestille gjerne en dag eller to i forveien for å være sikker på å få plass ombord.

Kanariøyene har siden 1852 vært frihandelssone, så går man på shopping på Tenerife er det muligheter for å kunne gjøre noen gode handler. Spesielt elektronikk har en tendens til å være svært billig, men vær oppmerksom på at ikke alt er like nytt, og det finnes dessverre en del eksempler på kunder som er blitt kraftig snytt. Holder man seg til de etablerte kjøpesentrene er ikke dette noe stort problem, og handler man i bodene på et marked, skal man huske å prute på prisene.

Tenerife er også kjent for god mat, og man besøker ikke øya uten å prøve en autentisk spansk tapas. Et godt tips er å søke litt bort fra de mest etablerte turiststedene og finne de stedene de lokale spiser. Som regel er denne maten mindre «turistifisert» og betraktelig rimeligere. Spør gjerne noen tilfeldige på gaten hva de anbefaler fremfor ansatte i hotellene eller drosjesjåfører da disse ofte henviser til steder de selv har interesser i.

Ferie i Playa de Las Americas

Velger du en ferie i Playa de Las Americas på sørsiden av Tenerife er det stor sannsynlighet for at du vil få sol under ferien din. Med kort avstand til stranden og havet byr det på en rekke muligheter. Det er gode shoppingmuligheter i Playa de Las Americas, og sammen med restauranter og andre fornøyelser gjør dette byen til et sikkert valg av feriested. Vil du oppleve mer av Tenerife enn bare Playa de Las Americas anbefaler vi leiebil for å ta seg rundt på øya. Det er mange hoteller å velge mellom i Playa de Las Americas, enten man ønsker all-inclusive, leilighetshotell eller tradisjonelle hoteller.

Mange har fått øynene opp for Tenerife, og mye av årsaken til dette er på grunn av at Gran Canaria raskt kan bli overfylt av nordmenn om vinteren. Kanariøyene kan generelt anbefales for de aller fleste, og klimaet på Tenerife og de andre øyene gjør at været er stabilt året rundt.

Bildet er fra Playa de Las Teresitas i Puerto de La Cruz.

Tenerife

Se også

Anbefalte restauranter i Playa de Las Americas

Playa de Las Americas er et populært feriemål for nordmenn og spesielt om vinteren med …

En kommentar

  1. Playa de Las Americas er definitivt en av de plassene med mest turister. Ihvertfall Skandinaviske turister.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *