Skal du reise til Estepona er dette et avslappende sted å utforske den vakre solfylte spanske kysten. Denne idyllisk fiskerlandsbyen er helt perfekt for alle som ikke nødvendigvis er interessert i utelivet på Costa del Sol. Er du glad i golf så finner du noen av Spania’s beste golfbaner her, inkludert eksklusive hoteller og luksuriøse spa-resort.

Finn aktiviteter i Estepona og bestill hos GetYourGuide her

Landsbyen har fantastiske mat- og drikke-muligheter langs hele stranden slik at man enkelt kan bruke hele ferien på å sole seg med alle spisemulighetene bare en kort gåtur unna. Er du interessert i å lære mer om Spania, den spanske kulturen eller historien, så har Estepona en rekke små museer i sentrum, samt tyrefektingsarena som rommer tre av disse.

Er du glad i solskinn, god mat, sport og den spanske kulturen så finner du alt du trenger på ferie i Estepona!

Hvor er Estepona?

Estepona er en liten ferieby i det populære reisemålet Costa Del Sol som ligger i den sørlige delen av Spania. Estepona havn har mye å tilby som blant annet en fiskehavn som tilfører de lokale restaurantene med fersk sjømat, samt et gatemarked der man kan finne mange boder som selger tekstiler og skinnprodukter av en rekke forskjellige slag. Planlegger du en reise til Estepona på sommeren kommer det til å være varmt og veldig tørt, med normalt stabile termperaturer på rundt 35 grader. Vinter temperaturene ligger på rundt 18 grader om man foretrekker en mildere ferie i Estepona.

Bildet viser en gate i Estepona dekorert med blomster
Gate i Estepona dekorert med blomster og palmer

Det Beste Estepona Har å Tilby

Estepona skiller seg ut sammenlignet med mange steder i området ved at det ikke har den samme utelivskulturen som Costa del Sol er kjent for. Skal man på ferie i Estepona er det mye som er verdt å besøke inkludert landsbyens mange strandbarer og utsøkte restauranter, fem-stjerners hotell, San Luis slottet, Los Remedios kirken, og tyrefekterarenaen. Estepona har mange store strender, idyllisk og spennende spansk arkitektur, samt fantastiske og varierte spisemuligheter. Er du glad i sjømat er Estepona helt klart stedet for deg!

Plaza de Toros

Plaza de Toros befinner seg midt i Ronda Del Mar, som er en liten gåtur fra båthavnen i Estepona. Arenaen daterer tilbake til 1972 og var designet av Juan Moro Urbano. Tyrefekting skjedde vanligvis rundt 16 ganger i løpet av sesongen, men i dag holdes det kun et par ganger i året. En av disse holdes første søndag i juli. Mange konserter holdes også her. Tyrefektingsarenaen huser også tre forskjellige museer som tilbyr gratis inngang, helt perfekt om man skal reise til Estepona. Tyrefektingmuseet, lokalmuseet, og fossilmuseet finner du her.

Ruta de Murales Artísticos

Ruta de Murales Artísticos er en avslappende gåtur rundt Estepona som lar turister utforske kunstneriske veggmalerier på fasadene til de store bygningene. Disse ble brukt som lerretter av kunstnere og har i dag 40 kunstmalerier som kan oppleves.

Selwo Safari Park

Selwo Safari Park er en Afrika-inspirert safari park som huser hele 2000 dyr, og ligger en 20-minutters kjøretur fra Estepona med offentlig transport.

Puerto Banus

Er du på ferie i Estepona kan man også enkelt besøke Puerto Banus som er et eksklusivt og luksuriøst samfunn en halvtimes kjøretur unna. Det er en kjent havn som tiltrekker mange yachter og har et stort utvalg av designerbutikker, for dem som elsker shopping og merkevarer. Puerto Banus ligger like utenfor Marbella.

Bildet viser havnen i Puerto Banus, Marbella med båter og yachter
Havnen i Puerto Banus med båter og yachter

Palacio de Exposiciones y Congresos de Estepona

Palacio de Exposiciones y Congresos de Estepona er Estepona’s utstillings- og kongressenter, og ligger på motsatt side av supermarkedet på østsiden av Estepona, nærmest Marbella. Senteret er hjemmet for mange sammenkomster og arrangementer i Estepona inkludert produktpresentasjoner, messer, kommersielle utstillinger, konserter og mer.

De Beste Strendene i Estepona

Ønsker du å slappe av på den spanske solskinnskysten er det ikke rart om du har lyst å reise til Estepona. Med en kystlinje på over 20km med 17 forskjellige strender, kan turister nyte hele ferien på stranden eller i vannet, og finne nydelig og variert mat bare noen få minutter unna. De nærmeste strendene til Estepona er Playa del Cristo, og Playa de la Rada.

Promenaden ved stranda i Estepona
Promenaden ved stranda i Estepona

Playa del Cristo

Playa del Cristo er fem minutter vest fra Estepona havnen. Det er en liten, beskyttet vik med badevakter under sesongen, samt to «chiringuitos» også kjent som en strandbar eller restaurant, med parkeringsplass og lekeområde for barn. Ettersom dette området er isolert fra østlig vind og vannet er veldig grunt, er dette et populært område for småbarnsfamilier. Dette betyr at man må stå opp tidlig om man vil finne seg et sted på stranden i juli og august.

Playa de la Rada

Playa de la Rada er en mye større og mer åpen strand nær Estepona. Den er over 2.5km i lengde og går fra havnen forbi gamlebyen til starten av strandpromenaden nært det store Carrefour supermarkedet som ligger til øst. La Rada er landsbyens hovedstrand og ligger rett bak den vakre Paseo Maritimo strandpromenaden, og har alle fasiliteter i nærheten, som barer, restauranter, lekeplasser, dusj, toaletter, tilgang for dem med rullestol og så klart badevakter under sesongen. Parkeringsplasser er tilgjengelig under bakken langs strandpromenaden. Det finnes også en populær naturist/nudist strand med navnet Costa Natura til vest for Estepona, og er det første offisielle naturiststedet i Spania.

Gamlebyen i Estepona

Centro Historico

De fleste av de trange gatene og små bygningene i gamlebyen i Estepona var bygget på 1700 og 1800-tallet, og mange hadde ikke innlagt vann frem til midten av 1950-tallet. Siden den gang har mange hus fått bygget en andre etasje, og det er ikke uvanlig at de har en takterrasse. I dag har alle hus elektrisitet, og mye av gamlebyen har blitt oppusset. Hver gate har i dag sitt eget fargetema, og mange er trafikkfrie soner. San Luis slottet og Los Remedios kirken befinner seg også i gamlebyen.

Castillo de San Luis

San Luis slottet, kjent lokalt som «Castillo de San Luis» dateres tilbake til 1400-tallet da dronning Isabella den første ville ha den bygget for å beskytte landsbyen mot de mauriske inntrengerne, og befinner seg i gamlebyen.

Nuestra Señora de Los Remedios

I gamlebyen finner man også Los Remedios kirke som var bygget på 1700-tallet og ligger nært Plaza San Francisco. Kirkens arkitektur kombinerer Rococo og Latin Amerikanske elementer, mens fasaden har marian, fransiskansk og kolonial ikonografi, noe som er veldig unikt for denne tidsperioden da de fleste kirkene generelt var designet i barokk-stil.

Restauranter i Estepona

Skal man på ferie i Estepona er ferskere fisk ikke så vanskelig å finne. Estepona er en perle på den spanske solskinnskysten også når det gjelder mat. Her kan man blant annet finne tre Michelin-stjerne restauranter. Kabuki Raw er en av disse. Det er ikke rart at denne japanske restauranten er så populær når den serverer rykende fersk sjømat rett fra bukta. Platero & Co er Michelin-stjerne restaurant nummer to, og tilbyr også hva Middelhavet har å by på. Du finner også et bra vin-utvalg her. Den siste Michelin-stjerne restauranten i Estepona er Boho Club som tilbyr andalusisk mat samt også fersk fisk og sjømat.

Mange restauranter i Estepona har terrasser som gir turister muligheter til å spise utendørs, også kjent som «al fresco», sent på kvelden. De fleste restauranter ligger nær strandpromenaden, enten langst hovedpromenaden forran sjøen eller langs Calle Real. De beste spisemulighetene i Estepona er den ferske sjømaten de har å tilby, men de tilbyr også en rekke spanske retter og andre middelhavsretter, inkludert italiensk og fransk mat.

Golf i Estepona

Er du golf-entusiast er en ferie i Estepona perfekt for deg. Hvorfor ikke besøke noen av de mest populære golfbanene på Costa del Sol? I Estepona kan du finne blant annet El Paraiso og Atalaya Golf resort, samt en rekke andre nydelige golfbaner:

  • Estepona Golf
  • Valle Romano Golf Club
  • La Duquesa Golf & Country Club
  • La Resina Golf & Country Club
  • Finca Cortesin (hjem til VOLVO World Match Play Championship i 2009, 2010, og 2012)
  • Dona Julia Restort

Sykling og tennis er også populære idretter på Estepona, med mange gateløp holdt i området, og tre store tennisklubber.

Shopping i Estepona

Er man på ferie i Estepona kan man handle ved de små og middels-store lokale butikkene, spesielt i gamlebyen, som tilbyr lokale varer og ferske råvarer. Det nyoppussede innendørsmarkedet i sentrum har boder som også tilbyr ferskt kjøtt, fisk og grønnsaker. Butikker i hovedsentrum tilbyr moderne og internasjonale klær og merkevarer. I tråd med spansk tradisjon, holdes det et marked i hovedtorget på onsdager, med salg av klær og fersk mat. Man finner også et mer turistrettet marked på søndager ved havnen.

Hoteller i Estepona

Estepona er hjem til noen av de mest eksklusive luksushotellene i Spania, så skal man reise til Estepona kan man velge mellom femstjerners strandhotell som Kempinski Hotel Bahia, Las Dunas Beach Hotel og Spa, Elba Estepona Gran Hotel og Thalasso spa.

Forfatter

Skriv en kommentar