Torremolinos er en vakker by som ligger på Costa del Sol, like vest for storbyen Malaga. Byen er faktisk den første turistdestinasjonen som ble utviklet på Costa del Sol, så det er mange hotellkomplekser å velge blant i byen. Selv om Torremolinos er et avslappende feriested, så er nattelivet her kanskje det beste på solkysten.

Stranden Playa La Carihuela er en vakker og ren strand som mange benytter seg av i Torremolinos. Stranden er relativt lang, men skifter navn etter hvert som du beveger deg bortover. Det er en rekke barer, restauranter og butikker i nærheten av stranden, så man kan fint legge lunsjen hit etter å ha vært på stranda. På restaurantene langs stranda tilbys det god fiskemat, internasjonale retter og spanske klassikere.

En annen strand i Torremolinos er Playa El Bajondillo. Som de fleste strender i Torremolinos, så er dette også en ren og ryddig strand. Med en finkornet sand er denne stranden perfekt for en dag med soling og bading. Det er flere strandrestauranter (churringitos) i umiddelbar nærhet av stranden. Denne stranden ligger i den vestlige delen av byen, et lite stykke unna Playa La Carihuela.

Den gamle bydelen La Carihuela har beholdt sin sjarm som en fiskelandsby, og fiskerettene du får servert her er blant de beste i Andalucia. Mange av gatene i La Carihuela er nå blitt til gågåter, og en spasertur her er både avslappende og deilig.

Torremolinos byr på uttallige muligheter fra svømming til å slikke sol på stranda og det nesten året rundt. Du kan drive med nesten alle idretter her, fra golf til fotball. Vi må heller ikke glemme alle de sjarmerende restaurantene hvor du kan spise den lokale retten «pescaito frito» (stekt fisk).

Det er fullt mulig å få en reise til Torremolinos for en billig penge. Bestiller du hotell og fly selv kan du oppleve at det er billigere enn en pakkereise. Med enkel tilgang til byen fra flyplassen i Malaga skaper det enorme muligheter. Les også om ferie i Malaga her.

Restauranter i Torremolinos

Torremolinos har et bredt utvalg av restauranter som ligger ved stranden eller inne i sentrum av byen. Det er mange gode restauranter i byen, og her vil vi presentere noen av våre anbefalte restauranter.

La Cacerola

La Cacerola tilbyr fantastisk mat, og kanskje noe av det beste du kan få i Torremolinos. Prisene er ikke særlig høye, og det kan være nødvendig å reservere bord på forhånd ettersom restauranten ikke er så stor. Her får man internasjonale matretter som ribbe og hamburger. Dette er to retter vi kan anbefale på restauranten. Restauranten drives av Tim, som har drevet den i en årrekke.

Granvinos

Denne restauranten har alt du måtte trenge for en deilig middag. Fantastisk mat, service og hyggelig atmosfære. Restauranten ligger i en sidegate, ikke så langt unna den såkalte «handlegata». Restauranten har et godt utvalg av fiskeretter, men også mer tradisjonelle retter som entrecote. Vil du spise den spanske retten tapas, så er Granvinos en restaurant du bør prøve det ut på.

Spanish Garden

Vil du spise spansk mat på din ferie i Torremolinos er Spanish Garden en restaurant å anbefale. Med hyggelig betjening og nydelig mat er det ikke mye å sette fingeren på hos Spanish Garden. Det er ikke uvanlig at folk vender tilbake til denne restauranten etter å ha vært der. Restauranten er nok litt dyrere enn andre restauranter i byen, men det er verdt pengene!

The Kathmandu Nepali Indian Restaurant

Vil du prøve indisk mat på ferien i Torremolinos, så er The Kathmandu Nepali Indian Restaurant obligatorisk. Her får du en middag til litt over 100 kroner, og den smaker selvfølgelig herlig. Restauranten ligger like ved jernbanestasjonen i byen, og er litt bortgjemt. Noen sier at Kathmandu er en av de beste restaurantene i Torremolinos, og det kan vi være enig i.

 

Hoteller i Torremolinos

Ettersom byen var den første som ble utviklet for turister på Costa del Sol innebærer dette at du finner mange hoteller her. Noen er selvfølgelig bedre enn andre, og vi har plukket ut 5 hoteller som vi kan anbefale i Torremolinos.

Melia Costa del Sol

Melia har en rekke hotellkompleks på forskjellige steder i Spania. I Alicante har de et hotell for eksempel. Melia Costa del Sol ligger på Bajondillo-stranden i Torremolinos og tilbyr fantastisk havutsikt og kostnadsfri Wi-Fi. Hotellet har fasiliteter som treningssenter, spa og utendørsbasseng. De moderne rommene er teppebelagte og innredet i tre og støpejern. Alle rommene har terasse med utsikt over Middelhavet.

Carihuela-stranden, Torremolinos og Puerto Marina ligger innen 1 kilometer fra Melia Costa del Sol. Benalmadena casino ligger 5 kilometer unna, og det er 8 kilometer til flyplassen i Malaga.

Maeva Stella Polaris

Dette hotellet har kanskje den beste beliggenheten i Torremolinos og ligger bare 200 meter fra Bajondillo-stranden. Med stranden, sentrum og nattelivet beliggenede bare 2 minutters gange fra hotellet er det ingen tvil om at dette hotellet har den beste beliggenheten i byen, om ikke en av de beste. Dette er et leilighetshotell, så det er fullt mulig å lage mat selv.

Rommene har kjøleskap, microbølgeovn, flatskjerm-TV og egen balkong. Hotellet har selvfølgelig et utendørsbasseng tilgjengelig for hotellets gjester.

Les mer om hotellet her

Blue Sea Gran Hotel Cervantes

Blue Sea Gran Hotel Cervantes ligger sentralt i Torremolinos, 5 minutters gange fra Bajondillo. Det spesielle med dette hotellet er at det har et basseng for hotellets gjester på taket. Spa, innendørs basseng, treningsstudio og badstue er andre fasiliteter på hotellet. Bassenget på taket gir en sensasjonell utsikt over Middelhavet, og her kan man ligge og nyte utsikten.

Busstasjonen i Torremolinos ligger bare 300 meter fra hotellet, slik at du kan ta deg videre til for eksempel Malaga og andre steder i regionen.

Hostel Guadalupe

Dette sjarmerende og koselige hotellet ligger ved siden av stranden Bajondillo, i sentrum av Torremolinos. Alle rommene har sin unike stil og enten terasse eller balkong. Dette er et lite hotell med bare 18 rom. I førsteetasje finner du en restaurant som tilbyr lunsj og middag fra en variert meny.

Bajondillo Apartments

Leilighetskomplet Bajondillo Apartments ligger på strandkanten og har et utendørsbasseng og gratis Wi-Fi for hotellets gjester. Hvert rom har egen terasse med utsikt over Middelhavet. Et godt egnet overnattingssted for deg som liker å lage maten selv.

 

Bilde med oversikt over strand i Torremolinos:

Torremolinos er et behagelig feriested på Costa del Sol.
Torremolinos er et behagelig feriested på Costa del Sol.

 

Forfatter

Skriv en kommentar