Fra Picasso til slott, vi gir deg informasjon om 10 ting du ikke burde gå glipp av når du besøker Costa del Sol sin hovedstad Malaga.

1. Besøke La Manquita – Malaga sin katedral

Katedralen i Malaga er en kirke som stammer fra renessansen, og er elsket av befolkningen i Malaga. Det er ikke uten grunn at denne katedralen er elsket, den er en del av byens historie og hjerte. Kallenavnet La Manquita betyr en væpnet kvinne, og den kalles det fordi tårnet i sørvest aldri ble gjort ferdig i katedralen. Besøker du katedralen bør du spesielt legge merke til de inskriberte detaljene i skulpturene av Pedro de Mana.

Se bilde av katedralen litt lengre ned.

2. Alcazaba – Malagas mest kjente landemerke

Du kan ikke besøke Malaga uten å besøke Alcazaba, det mest kjente landemerket i hele Malaga. Dette gedigne palasset ble bygget opp av Hammudid-dynasiet mellom 900-tallet og 1400-tallet. Ved inngangen til Alcazaba finner man restene av et romersk teater, og dette stammer faktisk fra før Kristus. Alcazaba er en slags prototype på en militær festning, og er et must å oppleve dersom du er i Malaga.

3. Besøke bilmuseet i Malaga

For de bilinteresserte, så er Mueso Automovilistco de Malaga verdt å avlegge et besøk i løpet av ferieturen til Malaga. Museet er et av de mest populære museene i Malaga, og det sier litt om dette museets fantastiske utstillinger. Her finner man et knippe utvalg designbiler, eldre merkebiler og spesielt utformede biler. Alt fra Aston Marton til Porsche og Jaguar.

 4. Legg middagen til havnen i Malaga

Havneområdet i Malaga er det perfekte stedet å legge middagen til når du ferier i byen. Dette er et avslappende område med strand, båter, restauranter og flotte byggverk. Fyrtårnet ved havnen er en levende del av byen, og er et av de mange flotte byggverkene du kan se her. Liker du store båter? Da er yatchene som ligger ved havnen et yndelig mål for øyet.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-malaga-cathedral-dock-image23697002

5. En kveldstur med te, kaffe og tapas

Merienda er et måltid som foregår mellom klokken 17.00 og 19.00, og er et «lett» måltid mellom lunsj og middag. Ta deg en spasertur nedover Calle Lorios, som mange gjerne kaller for hovedgaten i Malaga. Stikk innom en av de mange kafeene i området, og spør etter café. Skal du ha kaffe med melk sier du café con leche. På noen av kafeene snakker de engelsk, men ikke forvent at det snakkes engelsk overalt.

6. Den botaniske hage

Den botaniske hage egner seg svært godt til rekreasjon og avslapning. Deilig blomsterduft mens man sitter på en benk og slapper av, ja det kan oppleves i den botaniske hage. Er du blomsterinteressert finner du alle mulige slags blomster å studere. Det koster litt over 5 euro i inngangsbillett til den botaniske hagen. De mange flotte fontener i hagen er en opplevelse i seg selv.

Den botaniske hagen i Malaga ligger nord i byen. Adressen er:

Camino del Jardín Botánico, 3, 29014 Málaga, Spania.

7. Ta en tur ut på byen i Malaga

Folk i Malaga er viden kjent for å være vennlig, åpne og ikke minst gjestfrie. Vi anbefaler å gå ut etter klokka 11.00 på kvelden, så får du oppleve sosiale spanjoler fra Malaga. Har du lært deg noen gloser på forhånd, så kan du ta del i praten ute på byen. Vil du se den fantastiske stemningen ute på byen tar du turen innom Plaza Mitjana, sentrum av Malaga. Dette er i gamlebyen i Malaga, og her er det folkemasser hver eneste kveld.

8. Shopping i Malaga

Malaga er en storby, og de fleste storbyer med respekt for seg selv tilbyr et rikt utvalg av butikker. Malaga er intet unntak, for her finner du kjente merkevarer og mer nisjepregede butikker. El Corte Ingles er et velkjent senter i Spania, og Malaga har selvfølgelig denne «butikken» også.

9. Picasso Museum

Mange tenker automatisk på Picasso når de hører bynavnet Malaga. Det er ikke uten grunn, og byen har selvfølgelig et eget museum til heder for kunstneren som ble født i Malaga. Picasso var grunnleggeren av kubismen, og var en av de største kunstnerne på 1900-tallet. Museet ligger i renessanse-bygningen Condes de Buenevista. Denne bygningen er dekorert etter en maurisk stil

Adresse til Picasso-museet:

Palacio de Buenavista, Calle San Agustín, 8, 29015 Málaga.

10. Naturopplevelse i Rio Guadalhorce

Rio Guadalhorce naturreservat er en flott turistattraksjon i Malaga bestående av en elv, sumper og et rikt dyreliv. Bedriver du fugletitting, så er Rio Guadalhorce trolig et av de beste områdene for dette i Andalucia. Skal du komme deg til dette naturreservatet, så kan du ta buss til Guardamar.

Her kan du lese mer om Spanias nasjonalparker.

Forfatter

Skriv en kommentar