En ferie på Mallorca er en forførende blanding av kyst og fjell, småby, vingårder og den spennende hovedstaden Palma. Mallorca kombinerer sommeridyll med en stolt og spesiell kultur. I nord finner du lange og gylne strender. I vest finner du derimot Serra de Tramuntana-fjellene. Du finner også safirfarget hav og skjulte grotter i den vestlige delen av Mallorca.

Finn aktiviteter på Mallorca hos GetYourGuide her

På Mallorca-ferie kan du hvile ut dagene ved å utforske åslandsbyene som har inspirert poetikere og artister. Ellers kan du utforske gamle romerske ruiner i Pollensa. Et annet alternativ er å dra til summende Palma. I Palma du oppleve spennende restauranter, den brosteinbelagte gamlebyen. Dessuten må du ikke gå glipp av katedralen med imponerende utsikt over Middelhavet.

Hvor er Mallorca?

Mallorca er den største øya av øygruppa Balearene som ligger øst for Spania i Middelhavet. Øya er et ekstremt populært reisemål, spesielt for turister fra Tyskland og Storbritannia. I 2017, var hele 10 millioner på reise til Mallorca. Øya er den nest mest populære øya i Spania, etter Tenerife på Kanariøyene.

Cala Millor på Mallorca
Den koslige landsbyen Cala Millor på østsiden av Mallorca

Reiser du til Mallorca på sommeren vil det være varmt, lyst og tørt. De varmeste periodene finner man i juli og august med temperaturer på rundt 30 grader. Reiser du på ferie til Mallorca på vinterstid vil det som regel være mildt og vått. Temperaturer ligger ofte rundt 18 grader på vinteren, i perioder kaldere. Det er ikke uvanlig at det er storm og mye regn på høsten.

De Beste Opplevelsene på Mallorca

Det er mange opplevelser å ta seg til med på Mallorca! Alt fra drama og kultur til de lange strendene i paradis. I tillegg har du små lokale butikker med høy-kvalitets merkevarer samt nydelig mat og vin. Variert terreng, fjell og veier som tilbyr et mangfold av aktiviteter til den sporty. Med så mye å tilby alle og enhver, er det ikke rart det er så populært å reise til Mallorca!

Arkitektur, Kultur og Historie på Mallorca

En ferie på Mallorca er en fantastisk kombinasjon av varme, nydelige strender og utsøkte spanske retter, sjømat og drikke! Mallorca er en øy i Middelhavet med en lang og spennende bakgrunn. Fra den enorme gotiske katedralen i Palma, til de romerske ruinene. Er du interessert i historie og kultur vil Mallorca aldri skuffe.

Palma

Palma som er hovedstaden på Mallorca, var først opprettet som en romersk leir ved navnet Palmaria. Leiren ble bygget på restene av en gammel bosetning fra Middelalderen. Palma har hatt en lang og turbulent historie med inntrengere helt tilbake til romertiden. Dette varte helt fram til øya ble kapret av James den første av Aragon. Palma ble hovedstad i Balearene i 1983. En av de mest slående attraksjonene er Catedral-Basilica de Santa Maria de Mallorca. Dette er en katedral som står i hjertet av byen og ser ut over havet.

Catedral-Basilica de Santa Maria de Mallorca

La Seu, også kjent som Catedral-Basilica de Santa Maria de Mallorca, er en storslått katedral fra 1300-tallet som ligger i hjertet av Palma. Det er den mest emblematiske bygningen i Mallorcas hovedstad, og er en må-se attraksjon på øya. Katedralen er designet i katalansk gotikk, og var bygget av Corona de Aragón også kjent som kongeriket Aragon.

La Seu, katedralen i Palma på Mallorca
Katedralen La Seu i Palma

Romerske Ruiner på Mallorca

Mallorca er dekket av gamle ruiner over hele øya. Fra den romerske bryggen og Ruines Romanes de Pollentia i nord. I sør har du Talaiot Capocorp Vell og Castell de Santueri.

Corona de Aragón – Historie

Corona de Aragón var et kongerike på Den iberiske halvøya mellom 1035 på middelalderen, til 1516 i moderne tid. Kongedømmet var originalt opprettet av fransk føydalisme. Kongeriket besto av en rekke områder i regionen Aragon, inkludert også Katalonia. Senere også Mallorca, Valencia, Napoli og Sardinia.

Evolution Mallorca Internasjonale Filmfestival

Evolution Mallorca International Film Festival er middelhavets raskest voksende filmfestival og har tatt plass hvert år siden første gang i november 2011. Filmfestivalen tiltrekker filmskapere, produsenter og regissører fra hele verden.

Shopping på Mallorca

Palma er en juvel når det gjelder kultur og historie, men det betyr derimot ikke at dette er alt hovedstaden har å tilby. Turister fra hele verden reiser på ferie til Mallorca, med deres mange idylliske strender, varme vær og varierte turist-fasiliteter.

Palma tilbyr gode shoppingmuligheter i mange smale gater der man kan utforske små lokale butikker og finne fantastiske håndlagde produkter. For å nevne noen få shoppingalternativer på Mallorca har man Paseo del Borne. Dette er et av de viktigste shopping-strøkene, og bør definitivt besøkes på en reise til Mallorca. Her finner du en rekke merkevarer og eksklusiv shopping.

Rialto Living og Casa Lima er begge imponerende møbel- og interiørbutikker. Uterqüe Boutique er en luksuriøs klesbutikk, samt finner man Zara fra samme selskapet, og Massimo Dutti.

Mat og Drikke på Mallorca

Mallorca har lenge vært misunnet for sin glitrende kystlinje. Den beste måten å nyte Mallorca-ferie på er ved å nyte solskinnet, med boutiquehoteller i rolige omgivelser omringet av oliven- og mandeltrær, gårder som inviterer besøkende for å prøve lokale varer, og vingårder som tilbyr smaksprøver.

En reise til Mallorca kan inkludere mat som speke-sobrassadapølse laget av mallorcansk porc negre (svart gris), eller røde reker fra Port de Soller. Mallorcas kjøkken er en blanding av «mar y montana» – fjell og sjø. På øya har de kaldpresset extra virgin olivenolje, havsalt håndhøstet fra saltleiene i Es Trenc. I tillegg finner du sitrusfrukter, mandler og aprikos, håndlagde oster og supre røde og hvite viner. Den perfekte måten å nyte en Mallorca-ferie på.

Bodega Robas – Den eldste vingården på Mallorca

Ta en tur til Bodega Robas, som daterer 300 år tilbake. Dette er den eldste vingården på øya, eller besøk nydelige Finca Binigual, som lager veldig populære og anerkjente viner.

Godt over 2000 restauranter på Mallorca

I 2005, var det over 2 400 restauranter på Mallorca ifølge turistbyrået på Mallorca. Restaurantene varierer fra små barer til store restauranter. Så skal man reise til Mallorca er oliven og mandler en vanlig del av den mallorkanske dietten.

Annen kjent mat som er typisk for Mallorca inkluderer sobrassada, arros brut (safranris tilberedt med kylling, svinekjøtt og grønnsaker), og det søte bakverket ensaimada. Pa amb oli er også en populær rett som består av blant annet brød med olivenolje, og ofte med pålegg av spekekjøtt.

Landskapet på Mallorca

En ferie på Mallorca er ett av de mest varierte reisemålene og tilbyr alt, uansett hva man liker. Vil du oppleve luksus, drive med sport og uteliv, eller er du glad i kultur, shopping eller bar-hopping så kan du velge mellom mye forskjellig i hovedstaden Palma.

Er du en klassisk turist som vil ha strand og sand så har Mallorca over 200 strender. På Mallorca finner du alt fra livlige strender til idylliske og koselige viker. Det viktigste er så klart at det alltid er sol på Mallorca!

Høye Fjell på Mallorca

Mallorca har to fjellområder, Serra de Tramuntana og Serres de Llevant. Begge er rundt 70km i lengde og ligger i nordvestlige og østlige deler av øya.

Det høyeste punktet på Mallorca er Puig Major med sine 1445 meter over havet, i Serra de Tramuntana. Dette er en militærbase, så muligheten er ikke tilstede for å utforske området. Området er for øvrig registrert på UNESCO sin verdensarvliste. Det nest høyeste punktet er Puig de Massanella med 1364 meter, og er et fint fjell å besøke om du er på en Mallorca-ferie.

Veger i fjellkjeden Serra de Tramuntana, Mallorca
Veger i fjellkjeden Serra de Tramuntana på Mallorca

Den Vakre Kysten til Mallorca

Er du interessert i naturen og omgivelsene på en Mallorca-ferie, så er det mye vakkert å ta inn over seg. Den nordre kysten er robust og har mange klipper. Den sentrale delen av øya, som strekker seg fra Palma er generelt ganske flatt, med dyrkbar jord kjent som Es Pla.

De Beste Grottene på Mallorca

Øya har også en rekke grotter både over og under havet. To av de over havet heter Couevas dels Hams og Cuvas del Drach. Disse har begge undervanns-innsjøer som er åpen for turister gjennom guidede turer. Man finner begge nær den østlige kystbyen Porto Cristo.

Grotten Cuevas del Drach
Cuevas del Drach på Mallorca

De Beste Øyene Rundt Mallorca

Små ubebodde øyer ligger på sørlige og vestlige del av øya, inkludert Cabrera Achipelago og Dragonara. Andre fine øyer å besøke er Alfabia-fjellene, Es Cornadors, og Cap de Formentor, som er ett av stedene turister kan nyte en gyllen tynn strand. Det finnes også hele 79 ferjer mellom Mallorca og andre destinasjoner hver uke. De fleste går til Spanias fastland. En perfekt ferie på Mallorca kan enkelt innebære øy-hopping!

Sport og Aktiviteter på Mallorca

Sykling er den mest populære sporten på Mallorca, på grunn av deres mange typer veier, og klimaet på øya. Er du på Mallorca-ferie finner man faktisk ett av Europas mest populære sykkel-destinasjoner. Et eksempel er den populære 24 kilometer lange sykkelbanen som går fra Porto Cristo. I tillegg har du Cala Bona via Sa Coma og Cala Millor som er mye brukt. Syklister kommer til Mallorca om våren, mens de som bruker beina kan velge mellom mange naturskjønne kystruter og stier i landsbyen.

Solsøkere kan plassere håndkledet på sanden med furuskog i bakgrunnen. Du har også utsikt over nydelige bukter. Er man ikke av den sporty typen kan man like enkelt oppleve øyas vakreste steder. Ved å leie en bil kan du kjøre fra hovedstaden til den gylne sanden i Alcudia-bukta.

Mallorca har også busstransport kalt Mallorca Bus System, og tognettverk som inkluderer Palma de Mallorca Metro. I tillegg Ferrocarril de Soller som gjør det enkelt å komme seg rundt på Mallorca-ferie. Ferrocarril de Soller er for øvrig et gammeldags tog som går fra Palma til Soller.

Hoteller

Er du på Mallorca-ferie kan du velge mellom hoteller og overnattingssteder av mange slag. Alt fra rustikke gårdshus til ultra-luksuriøse hoteller, og historiske landsbyeiendommer med svømmebasseng på taket. Rundt Palma-bukten, mens man ser mot byen, ser man den luksuriøse Cap Rocat, et fort fra 1800-tallet der rommene og private evighetsbasseng virker som de har blitt hugget ut av selve fjellet. En reise til Mallorca kan passe for alle og man trenger ikke ha et stort budsjett! God tur!

Les også: 6 familievennlige hoteller på Mallorca

Forfatter

Skriv en kommentar