Tossa de Mar er ingen stor by i spansk sammenheng. Den har knapt 8000 faste innbyggere, men mottar noe over det dobbelte antall turister når sesongen står på sitt høyeste. Faktisk er Tossa de Mar et av Costa Bravas første foretrukne feriesteder, og bestemmer man seg for å avlegge byen et besøk er det lett å forstå hvorfor.

Byen har flere flotte strender, hvor enkelte av dem er tildelt det prestisjefylte Blå Flagg for sin høye kvalitet og gode utvalg av fasiliteter. Det er ikke de største strendene i Spania, eksempelvis er Mar Menuda i den nordlige enden av bukta knapt 100 meter lang, men likevel et svært populært sted å ta en dukkert når varmen står på som verst.

En annen populær strand i Tossa de Mar er Tossa Beach eller Platja Grande, nesten 400 meter lang og med et stort utvalg av aktiviteter og fasiliteter. Denne stranden er også hyppig brukt av innbyggerne selv, og kan virke noe overfylt i høysesongen. Spesielt i august, da spanjolene selv holder ferie.

Bildet viser strand i Tossa de Mar. Byen kan skimtes i bakgrunnen.
Tossa de Mar. Stranden Platja Gran

En tredje strand i Tossa de Mar er El Codolar. Denne lille og godt gjemte stranden er svært vakker, og mange turister vet nok ikke om denne stranden. Det er derfor verdt å avlegge et besøk til Codolar-stranden dersom du vil oppleve en flott liten strand.

Det er ikke det helt store utvalget av severdigheter inne i selve byen, men man kommer ikke utenom et besøk i det som regnes som Tossa de Mars vartegn, Vila Vella. Vila Vella er den gamle bydelen, omgitt av en beskyttende middelaldermur med flere tårn som skulle beskytte mot røvere og pirater som kom sjøveien. Den gamle bydelen er en opplevelse å vandre rundt i, med sine smale gater og smug og ofte imponerende utsikt over byen og bukten nedenfor. Det er også her byens viktigste museum ligger, der det blant annet henger et bilde av den berømte franske maleren Marc Chagall.

Mange hoteller og andre overnattingsteder i Tossa de Mar tillater at man har med seg kjæledyr, og byen gjør litt ut av sin dyrevennlighet. Tossa de Mar var for øvrig også den første byen i Spania som forbød tyrefekting. Det skjedde allerede så tidlig som i 1989.

Tossa de Mar er en typisk familiedestinasjon, noe aktivitetstilbudet også bærer tydelig preg av. Noe av det som tilbys er sykkelturer rundt byen, eller fotturer i noen av de nærliggende naturparkene i området. Skal man feste natten lang er det få muligheter ut over å reise til en av de større nabobyene som for eksempel Lloret de Mar.

Å komme til Tossa de Mar er enkelt og man kan velge mellom å ankomme via lufthavnen i Girona som ligger litt i overkant av 32 kilometer unna, eller via Barcelona rundt 100 kilometer unna. De som velger sistnevnte gjør det ofte i forbindelse med at de kombinerer den rolige strandferien i Tossa de Mar med en spennende og hektisk byferie. Det er gode kollektivforbindelser til Tossa de Mar, men mange velger også å leie seg en bil og bruke byen som base for utflukter rundt i regionen

Velger du å besøke Barcelona også, så har vi skrevet en artikkel med 10 tips dersom du besøker den katalanske hovedstaden.

Forfatter

2 Kommentarer

  1. For ordens skyld.
    Tossa ligger ikke på Costa Blanca kysten, men på Costa Brava!!! 🙂

  2. Hei Lars.

    En skrivefeil fra oss her. Det skal selvfølgelig være Costa Brava. Dette er nå rettet. Takk for at du sier fra! 🙂

Skriv en kommentar