Costa Brava ligger i det nordøstlige hjørnet av Spania, helt oppe ved grensen mot Frankrike. Strekningen defineres normalt som kyststrekningen mellom Blanes i syd og Cadaques i nord. Regionen er preget av å ligge ved Middelhavet, og klimaet er svært behagelig med gjennomsnittstemperaturer som normalt ligger mellom 15 og 30 grader celsius.

Det ligger en rekke mer eller mindre kjente feriesteder langs hele Costa Brava, og regionen har noe for enhver smak. Man kan velge å fly til Costa Brava enten via Barcelona i sør, eller via Girona i nord. Mange velger også å komme i bil, og området er et populært dagsturmål for turister fra Frankrike.

Velger man å reise til Costa Brava på bilferie er det ofte naturlig å begynne i syd, og så kjøre nordover langs kysten. De som kjører denne turen begynner gjerne i Blanes, som derfor også kalles «porten til Costa Bravas», og fortsetter opp videre gjennom det storslåtte landskapet hvor opplevelsene formelig står i kø for å presentere seg.

Blant de mange spennende severdighetene man passerer underveis finner man blant annet den gamle bydelen i Tossa del Mar, som med sine små kronglete gater, omgitt av en middelaldermur, byr på både spennende og interessante opplevelser for både store og små.

Liker man dykking eller andre former for vannsportaktiviteter er L’Estartit et godt utgangspunkt. Like utenfor den hyggelige lille havnebyen finner man øya Medes som er svært populær blant dykkere fra hele Europa, og her finnes både dykkerskole og arrangerte turer hvis man ikke føler seg helt komfortabel på egenhånd.

Vil man heller bare ligge på stranden og slappe av, er det rikelig med muligheter for det også. Costa Brava er full av små og store strender, og man kan bokstavelig talt velge og vrake blant alt fra små bortgjemte viker til de store kommersielle strendene slik man kjenner dem fra postkortene. Mange av strendene er tildelt det internasjonalt anerkjente Blå Flagg, nettopp på grunn av de gode fasilitetene og klare, rene vannet, og mange av dem er spesielt tilrettelagt for både barn og funksjonshemmede.

Vik i Costa Brava
Vik i Costa Brava

Gå for all del heller ikke glipp av den lille sjarmerende fiskerlandsbyen Cadaques, hvor den verdensberømte spanske maleren Salvador Dali ofte var på besøk i barndommen. En annen by som også bør besøkes under et opphold på Costa Brava er Roses. Her finner man et myldrende havneområde, mengder av arkeologiske utgravninger og gamle ruiner, og sist men ikke minst, en rekke interessante naturområder.

Costa Brava
Cadaqués i Costa Brava-regionen
Forfatter

Skriv en kommentar