Costa Blanca er utvilsomt en av de mest varierte regionene i hele Spania, og det er ikke uten grunn at rundt 30% av regionens 1,3 millioner innbyggere er utlendinger. Her er det over 300 solskinnsdager i året og med en gjennomsnittstemperatur på over 17 grader celsius, er kyststrekningen et yndet feriemål hele året.

Enten man liker late dager på stranden eller yrende natteliv, kan man alltid finne noe som passer langs Costa Blanca. Eksempelvis har Benidorm rykte på seg for å ha et av Spanias beste tilbud hva fritidsaktiviteter angår, og enten man liker vannsport, ekstremsport eller et rolig slag golf, er Benidorm stedet for deg.

Liker man imidlertid noe mere utradisjonelle ferier, eller bare ønsker et avbrekk fra de typiske feriedestinasjonene, finnes også et mylder av spennende ting man kan se og gjøre på Costa Blanca.

Regel nummer en er å holde seg unna de store feriebyene. Oppsøk de små landsbyene, og se hva du finner av innkvartering når du kommer. Man kan enkelt komme til Costa Blanca med vanlig rutefly, og er dermed ikke avhengig av hverken charterselskap eller reisebyrå for å komme dit. Dette igjen gjør at man står helt fritt hva opplevelser og overnatting angår. Hele Costa Blanca er full av både hoteller og andre muligheter for overnatting, så det behøver man slett ikke bekymre seg over.

En sikker vinner er å leie seg inn hos en lokal familie, gjerne med maten inkludert da dette gir en unik sjanse til å lære de fastboende å kjenne. Spanjolene er svært gjestfrie, og leier man et rom hos en familie blir man mer eller mindre betraktet som et medlem av familien den tiden man bor der. Hvilket betyr man også gir en hånd med dersom man ser dette er nødvendig. Noe som kan være svært så spennende, spesielt hvis man har leid seg inn på en vingård eller et gårdsbruk ute på landet.

Er man av den sporty typen, kan man enten dra på fottur i den storslåtte naturen, eller man kan leie seg sykler og sykle mellom de små sjarmerende landsbyene. Det er flere spesielt tilrettelagte sykkelruter i Spania, med både spisesteder og overnattingsteder strategisk plassert langs ruten, slik at rastene faller naturlig underveis. Dessuten går mange av rutene fra severdighet til severdighet, så utbyttet blir mer enn bare en sykkeltur i flott terreng.

Man kan også leie seg en bil å farte rundt i, eller som mange også velger, å dra på måfå rundt med kollektiv transport, hvilket kan gi mange spennende og overraskende turer. Eller man leie seg en båt og nyte Costa Blanca fra sjøsiden. Leier man båt med fiskestang er man også mer eller mindre selvforsynt med mat underveis, og man kan leie båter man selv kan seile, eller med fullt mannskap, da gjerne sammen med andre familier som er ute i samme ærend som en selv.

Å reise rundt å utforske ulike byer og landsbyer på Costa Blanca kan anbefales. Da oppdager du at det er svært mange flotte ting å se på i denne regionen, og mange strender å få øynene opp for. En by du kan vurdere å stikke innom på turen er Calpe, som du kan se på bildet under:

Calpe

Forfatter

Skriv en kommentar