Valencia er berømt for sitt kulturliv, det sene nattelivet, og ikke minst det at det er herfra den autentiske paellaen kommer fra. Byen er Spanias tredje største, og den har Spanias tredje største havn. Noe som gjør den til en av de viktigste byene i Spania hva handel angår, som igjen har medført at Valencia har et av Spanias mest allsidige kulturliv.

Det finnes rikelig med alt fra kinoer og teatre til museer, konsertarenaer og ikke minst forretninger. Noe for enhver smak, og et valensiansk ordtak sier at man i Valencia kan oppleve noe hver dag resten av livet, uten å oppleve det samme to ganger.

I umiddelbar nærhet finner man strendene Malvarossa og Levante hvor man kan nyte late dager i den varme sanden, gjerne med en nistekurv hvis man ønsker det. Velger man å reise noen få kilometer ut av selve byen finner man flere usjenerte strender, hovedsaklig kun besøkt av lokalbefolkningen. Strendene er langgrunne og rolige, og holder svært god standard med alle fasiliteter like i nærheten.

En av de største severdighetene i Valencia er Kunsten og Vitenskapens by, et av Europas desidert største kulturkomplekser med mengder av opplevelser og attraksjoner for publikum i alle aldre.

Komplekset består av flere bygninger, blant annet et stort akvarium, et operahus, et planetarium og et eksperimentarium, fullt av spennende eksperimenter man kan prøve seg på. Komplekset ligger i en park anlagt i det uttørrede elveløpet etter Turiaelven hvor det også ligger en enorm lekeplass, tematisk basert på eventyret om Gullivers reiser.

Et annet populært innslag er en tur med båt på ferskvannslagunen Albufera. Her kan man se noen av områdets mange fuglearter på nært hold, og naturen er unik i spansk sammenheng.

Den beste tiden å ta en båttur på er like før solnedgang som er helt fantastisk å se fra sjøen. Er man ikke til båt, kan man også bare spasere på en av de mange stiene i området.

Mercado de Central – matmarkedet i Valencia

Mercado de Central er en av verdens eldste og største matmarked og ligger midt i hjertet av Valencia. Her bør man absolutt finne tid til et besøk, om ikke for å handle så ihvertfall for å kikke på alle de rare og spennende matvarene som finnes der. Over 900 boder selger alt fra den berømte jamon-skinken til bringebær, kjøtt, fisk, ost og nøtter og mye mye mer. Den beste tiden å komme er om morgenen når de lokale kommer for å handle.

Her er noen forslag til hva man kan gjøre i Valencia:

Spise paella til lunsj

Paellaen ble faktisk oppfunnet i Valencia, og da sier det seg selv at man må smake på denne herlige fiskeretten når man befinner seg i byen. Vil du ha den «vanlige» paellaen skal du bestille paella marinera. En restaurant som serverer Spanias nasjonalrett som vi kan anbefale er La Pepica. Denne restauranten ligger langs strandpromenaden i Valencia.

Shopping i Eixample

Det spesielle med Eixample er at du unngår kjedebutikkene, og finner uavhengige nisjebutikker. Eixample ligger bare en kort gåtur fra Plaza de la Reina. Det er også mange gode restauranter i Eixample-distriktet, så hit kan du absolutt legge middagen. For shoppinginteresserte, så finner du en rekke butikker med mote laget av spanske designere.

Sole seg på stranden i Valencia

Når man er i Spania, så er det ikke til å unngå at man besøker stranden. I Valencia er stranden svært stor, og stranden er av høykvalitets finkornet sand. Den hvite sanden tiltrekker seg både lokalbefolkning og turister. Sannsynligheten for at du opplever sol på stranden i Valencia er stor, ettersom byen har over 300 soldager i året. Stranden er 3 kilometer lang, så her har du mer enn nok plass å boltre deg på.

Komme seg til Valencia

Det er enkelt å komme seg til Valencia fra Norge, og det går regelmessig fly. Lufthansa, Ryanair, Airfrance og British Airways flyr alle til Valencia. Alle flyr ikke direkte, så det er noe du må sjekke ut på forhånd. Det er absolutt enklest å komme seg til Valencia med fly. Skal du til Valencia fra en annen by i Spania går det både buss og tog, alt ettersom hvor langt unna du er.

Hotell i Valencia

Valencia er Spanias tredje største by, og har et enormt utvalg av hoteller. Enten du ser etter et rimelig hotell eller et luksushotell i denne spanske byen, så vil du finne det du leter etter. Vi anbefaler å sjekke ut Booking.com for å finne rimelig hotell i Valencia. Du finner selvfølgelig luksuriøse hoteller også via Booking.com sine hjemmesider. I Valencia finner man hoteller i alle prisklasser. fra litt over 200 kroner natten, helt opp til tusenkronersklassen.

Sagunto-stranden i Valencia:

Strand i Valencia: Sagunto-stranden
Strand i Valencia: Sagunto-stranden
Forfatter

1 Kommenter

  1. Hei

    Jeg og familien vurderer en tur til Valencia nå i vinter. Hvordan er temperaturen i Valencia på vinterstid? Er det badetemperatur eller litt kjøligere?

Skriv en kommentar