Torrevieja er et av de mest populære feriemålene for nordmenn på fastlandet i Spania, og det er ikke uten grunn at denne perlen på Costa Blanca tiltrekker seg mange tusen turister hvert år. En strandferie i Torrevieja kan være avslappende både for pensjonister og yngre folk. Man reiser til Torrevieja for rekreasjon og avslapning, og ikke for fest og uteliv.

Vil du oppleve en by med litt størrelse ligger Alicante cirka 40 minutter unna. Selv om man har det meste man skulle trenge på en ferie i Spania, så er det ikke tvil om at shopping er bedre i Alicante. I Torrevieja derimot har man en norsk skole, og det er enkelt å få tak i norske bøker og norske aviser på ferien i Torrevieja. Det er faktisk et skandinavisk kjøpesenter i byen også, kalt for Gallerian.

Det bor litt i overkant av 100 000 i Torrevieja, og byen er en av de mest internasjonale i Europa. Nasjonaliteter fra hele verden finner du samlet i Torrevieja, og det gjør at det er mange forskjellige kulturelle innslag i byen. Bortsett fra spanjoler er briter, tyskere, svensker og russere sterkt representert i byen.

Strender i Torrevieja

Det er en rekke strender i Torrevieja, og kjennetegnet for Torreviejas strender er at de har høy kvalitet. Den mest populære stranden i byen er Playa de la Mata, og dette er også den største stranden. Playa de la Mata er over 2 kilometer lang, og cirka 40 meter bred. Langs stranden er det butikker, restauranter og strandbarer bortover den hele 2 kilometer lange stranden. Solseng og parasoll kan man leie ved stranden for noen få euro. Det er tilgang for funksjonshemmede til stranden.

En annen strand vi kan anbefale som ligger et stykke sør for sentrum er Cala Ferris. Dette området har ikke blitt bygget opp for turisme, og er av den grunn ikke besøkt så mye. Dette er likevel en herlig strandperle uten noen utbygde fasiliteter. Dermed perfekt for en dag med piknik.

Reise med barn til Torrevieja

Skal du reise med barna på en sydenferie er Torrevieja et godt egnet feriemål. Det er mange hoteller i Torrevieja som passer for barnefamilier, og disse er tilrettelagt med barnebasseng, lekerom og at de har tilbud om barnepass. Man finner raskt ut at Torrevieja er en stille og rolig by, og det passer bra når man reiser med barn. Det er lite festligheter i de sene nattetimer, og man blir sjeldent forstyrret. Vi kan anbefale å reise til Torrevieja med barn, for en behagelig og avslappende ferie.

Attraksjoner i Torrevieja

Bortsett fra strendene skulle man tro at det ikke var så mye mer av interesse i Torrevieja, men slik er det ikke! Det er flere markeder i byen, og her kan du foreta kjøp til en billig penge hvis du har pruteegenskapene i behold. Det største markedet i Torrevieja ligger i den nyere delen av byen, og arrangeres hver fredag. Det er også et marked ved Campo de Guardamar på hver søndag, men dette er et langt mindre marked.

En attraksjon som anbefales å ta en nærmere titt på i Torrevieja er produksjonen av salt. I byen er det to innsjøer, men bare den ene brukes til å samle opp salt fra. Saltproduksjonen i Torrevieja er av betydelig størrelse, og tilbake i 2011 ble produksjonen utvidet.

Det er også mulig å ta seg en dans når man er i Torrevieja. Det er noen diskoteker i byen, og man finner all slags musikk. Dansebandmusikk spiller flere av utestedene hvis du er ute etter det for eksempel.

Shopping i Torrevieja

Noe annet man kan gjøre i Torrevieja er å shoppe. Det er flere kjøpesenter i byen, blant annet Gallerian og Habaneras. Gallerian er det skandinaviske kjøpesenteret som ligger like i nærheten av den norske klubben i Torrevieja. Habaneras ligger like utenfor byen, og har butikker som Zara, C and A. La Zenia Boulevard er et stort kjøpesenter som ligger bare en 10 minutters kjøretur unna, og huser den største Primark-butikken i hele Europa.

Ellers finnes det flere butikker på gatene i Torrevieja, som ikke er en del av noe kjøpesenter. Her kan man finne suvenirer å ha med seg hjem fra Costa Blanca.

Restauranter i Torrevieja

Det er mange gode restauranter i Torrevieja som serverer internasjonale matretter, men du finner selvfølgelig restauranter som serverer tradisjonell spansk mat også. En norsk restaurant vi kan anbefale i Torrevieja er Henrik Ibsen. Blir du litt lei av maten du får servert i Spania kan du få norsk mat servert på Henrik Ibsen. Noen av restaurantene vi har anbefalt tidligere her på Spaniareise.com er El Patio Chico, Restaurante Christopher og Restaurant El Muelle. Les om alle våre anbefaler ved å klikke på lenken nedenfor:

Les om våre anbefalte restauranter i Torrevieja her

Hotell i Torrevieja

Ettersom Torrevieja er et populært destinasjonsmål for solglade nordmenn, svensker og briter innebærer det at byen har et stort utvalg i hoteller.

Standarden på hotellene i Torrevieja er god, og prisene ligger fra 300 kroner og oppover for en overnatting.

Torrevieja

Forfatter

2 Kommentarer

  1. Torrevieja er et klart mål å feriere på. Har enno ikke opplevt dårlig vær (en dag med regn så er det bra igjen) Og strendene er flotte enten man vil ha sol og bad men og til turgåing spesielt om morgonen.

  2. Rolig og behagelig feriemål som kan anbefales for familier

Skriv en kommentar